Hopp til hovedinnhold
Brudd 2023 kjendispar slutt skilsmisse caroline Nitter Pete Davidson Nora Haukland Sophie Turner
Listen over par som er har gått fra hverandre i 2023 er neimen ikke kort (Getty Images/Instagram)

Brudd-bonanza 2.0: Disse kjendisparene har gått hvert til sitt i 2023

Brudd-bonanza 2023 Edition.

2023 har vært et år for flere uforutsigbare turtelduer (les: Kylie Jenner og Timothée Chalamet), men året har også bydd på brudd-bonanza.

Både av den overraskende og den litt mindre sjokkerende typen.

I fjor skrev 730.no om brudd-bonanza i influencer-Norge.

Selv om det har vært noe av det i år også, ser vi oss derimot nødt til å inkludere en god del av de globale stjernene. Det har nemlig ikke vært manko på kjendiser som har gått fra hverandre over dammen i 2023. Dessverre.

La oss se nærmere på flere av de maaange parene som lykken brast for i år.

Sophie Turner og Joe Jonas.

Sophie Turner og Joe Jonas skilles
Joffrey Baratheon Joe Jonas og Sophie Turner (Instagram)

La oss starte med det ferskeste bruddet av dem alle, nemlig skilsmissen mellom Sophie Turner og Joe Jonas. Eksene går som kjent hvert til sitt etter fire år sammen. Duoen giftet seg i 2019, og har siden fått to døtre sammen.

Skilsmissen går riktignok ikke på skinner. Game of Thrones-stjernen saksøker nemlig Jonas-broderen, og ber om at deres to døtre (født i 2020 og 2022) får komme til deres «bosted» i England. Ifølge NBC News vil ikke Joe Jonas gi fra seg barnas pass. Det ser dog ut som hun får støtte og hjelp av sin nye venninne Taylor Swift.

Og apropos.

Taylor Swift og Joe Alwyn.

taylor swift the alcott joe alwyn the national
Taylor Swift og Joe Alwyn (Robert Kamau/GC Images)

Mange Swiftie-hjerter ble knust da det ble kjent at hun og kjæresten Joe Alwyn hadde gjort det slutt etter seks år sammen. Nyheten kom i påsken i år, etter at flere observante fans la merke til at Joe ikke var å se blant publikum på Taylors konserter de foregående ukene.

Ingen av partene har kommentert bruddet i ettertid, men det skal ifølge kilder ikke ha vært noe dramatikk i kulissene. Selv om en kilde hevder at Joe skal «ha slitt med Taylors berømmelsesnivå og oppmerksomheten».

Det skal nevnes at TayTay ble koblet til en annen artist alias Matty Healy et par måneder etter bruddet. Fansen var dog langt mindre begeistret for denne ryktede romansen enn de er for den pågående med Travis Kelce.

Ariana Grande og Dalton Gomez.

Dalton Gomez og Ariana Grande (Instagram/arianagrande)
Dalton Gomez og Ariana Grande (Instagram/arianagrande)

Etter to år som ektefeller bestemte også Ariana Grande og Dalton Gomez å avslutte forholdet sitt i år. Ryktene om bruddet kom rett før det ble avslørt at Ari hadde en greie med sin Wicked-kollega Ethan Slater i juli. Sistnevnte var som de fleste vet selv gift med kona Lilly Jay.

Ethan var rask med å søke om skilsmisse, mens artisten ventet til september. Kort tid etter ble de nye turtelduene sett sammen hånd i hånd på Disneyland 🙂

Caroline Nitter og Cristian Brennhovd.

Cristian Brennhovd og Caroline Nitter (730.no)

Det første norske paret på listen blir Cristian Brennhovd og Caroline Nitter. Ex on the Beach-eksene annonserte bruddet i januar i år, og kort tid etter fortalte Caroline om ståa i podcasten til 730.no. Her sa hun blant annet at de trengte litt tid fra hverandre. Den tiden fortsetter for øvrig å gå da eksene fortsatt er hvert til sitt. Cristian har på sin side visstnok noe mer enn et vennskap med realitystjernen Monica «Moccababe» Gaustad. Det sier sistnevnte til Dagbladet.

Se også: Caroline Nitter til 730.no: – Jeg vil helst ikke møte jentene eksen min var utro med

Alexandra Joner og Runar Vatne.

Bekrefter brudd Alexandra Joner Runar Vatne
(Instagram/alexandrajoner)

Vi holder oss i fedrelandet og beveger oss videre til bruddet mellom Alexandra Joner og Runar Vatne. Eksene hadde vært kjærester siden 2012, etter at de møttes på en fest arrangert av Petter Stordalen. Denne triste nyheten kom i mars, da Skal vi danse-deltakeren delte nyheten på Instagram. Det gjorde hun etter noen uker med spekulasjoner, ettersom hun tidligere hadde fjernet flere bilder av henne selv og eksen på sosiale medier.

«Runar og jeg har gått fra hverandre og er ikke lenger et par. Det ble slutt for over en måned siden. Dette er en svært privat sak for oss og vi ønsker ikke å uttale oss noe videre om dette,» skrev Alexandra på Instagram.

Pete Davidson og Chase Sui Wonder.

Pete Davidson Chase Sui Wonders bilulykke
(Chris Graythen/Getty Images)

Etter bruddet med Kim Kardashian i 2022, fant Pete Davidson lykken på ny med sin medskuespiller i A24-filmen Bodies Bodies Bodies alias Chase Sui Wonder. Hun spiller for øvrig også kjæresten hans i komikerens nyeste serie Bupkis.

I august kom dog nyheten om at Pete og Chase var over. Men moromannen ligger dog ikke på latsiden. I en liten stund har det ryktes at han har fått seg en ny flørt, og senest i helgen ble den nye duoen fotografert sammen.

Britney Spears og Sam Asgari.

britney spears sam asghari brudd
Sam Asghari og Britney Spears (Instagram/samasghari)

Britney Spears og Sam Asghari møttes på innspillingen til popprinsessens musikkvideo «Slumber Party» med Tinashe i 2016. Duoen fant umiddelbart tonen og be Instagram-offisielle året etter. I de fem påfølgende årene holder paret sammen, og i 2021 kunne de forlove seg da vergemålet til Britney endelig ble avsluttet.

I 2022 ble det bryllup, men kun et drøyt år senere kom nyheten om at paret skal skilles. Slik de fleste antagelig har fått med seg, går ikke heller ikke denne separasjonen sånn veldig pent for seg.

Bella Hadid og Marc Kalman.

Bella Hadid Marc Kalman rehab instagram stories tiktok
Bella Hadid og Marc Kalman (Gotham/GC Images)

I sommermånedene i år kunne det nesten virke som om kjærligheten var kansellert. Det ble ikke noe bedre da nyheten om bruddet mellom Bella Hadid og Marc Kalman kom heller. Paret splittet i juli etter to år sammen.

Marc Kalman – som er art director for blant andre Travis Scott – og Bella Hadid ble et offentlig par i juli 2021. De ble introdusert for hverandre via Kylie Jenner da hun var sammen med rapperen. Det vites ikke hvorfor det ble slutt mellom duoen, men i etterkant har i alle fall toppmodellen brukt tiden til å fokusere på seg selv og helsen sin.

Nora Haukland og Marius Borg Høiby.

Nora Haukland Marius Borg Hoiby slar opp brudd
Marius Borg Høiby og Nora Haukland (Instagram/norahaukland)

Sommeren ble ikke noe mindre hjerteskjærende her til lands. I juli annonserte Nora Haukland at det var slutt med henne og kjæresten Marius Borg Høiby.

«Flere av dere har sikkert sett nyheten idag om at jeg og Marius har gått fra hverandre. Ingenting føles riktig å skrive nå. Jeg har stor takknemlighet for forholdet vårt, et år jeg ikke ville vært foruten», skriver Nora. «Det har vært mye kjærlighet og mye følelser. Jeg er så glad for den støtten og kjærligheten jeg og Marius har gitt hverandre. Jeg ser tilbake pa minnene våre med et smil og et tungt hjerte. Det er alltid tøft å la kjærligheten gå, men noen ganger er det riktig», skrev influenceren på Instagram etter nyheten ble annonsert.

Hunter Schafer og Dominic Fike.

Hunter Schafer Dominic Fike Euphoria dating
Hunter Schafer og Dominic Fike (Jeff Kravitz/FilmMagic for HBO)

Kan det bli kleint på innspillingen til Euphoria sesong 3, mon tro? Når enn den starter… I juli kunne Dominic Fike bekrefte at det var slutt med kjæresten og kollegaen Hunter Schafer. Da sa han selv at han ikke trodde bruddet skulle føre til problemer på jobb, og at han har en god dynamikk med hele gjengen. Nesten hele, i alle fall.

– Jeg tror jeg har en bedre dynamikk med alle sammen. Jeg mener, vel… nesten alle sammen. Nei, jeg tror det går fint. Vi er voksne… på en måte. Jeg prøver, forklarte Dominic.

Isabell Raad og James Blackwell.

James Blackwell Isabel Raad Instagram 730
James Blackwell og Isabel Raad (Instagram/jamesblackwell, Instagram/isabelsraad)

Ok, ok. Dette var kanskje ikke et forhold, men et situationship. Situasjonskap på godt norsk? Likevel omtalte Isabel Raad avslutningen som slutten på en æra, så vi inkluderer den på listen. Heldigvis ble det en langt mindre dramatisk slutt enn bruddet med en annen viss brite.

Influenceren delte nyheten på TikTok, og skrev selv at det ikke skjedde noe dramatisk. Det bare funket ikke. Sånn er det i blant.

Billie Eilish og Jesse Rutherford.

Billie Eilish snakker om forholdet til kjaeresten Jesse Rutherford i Vanity Fair intervju
Billie Eilish er svært stolt over å ha kapret kjæresten Jesse Rutherford (Axelle/Bauer-Griffin/Getty Images)

Bruddet mellom Billie Eilish og Jesse Rutherford er muligens det minst triste på denne listen. I alle fall ifølge fansen til Billie. Siden nyheten om at duoen var et par først kom i fjor, har mange ytret sin misnøye over forholdet. Flere mente nemlig det var problematisk av flere grunner.

Derfor var det heller ikke så mange som ble rystet da «What Was I Made For?»-sangeren kunne fortelle at hun og hennes store idol eksen hadde gjort det slutt. Hun kunne dog meddele at det bare er god stemning mellom dem, og at han alltid være hennes homie.

Gigi Paris og Glen Powell.

Glenn Powell og Gigi Paris (Instagram/gigiparis)

Denne duoen ble nesten 2023-versjonen av Brad Pitt og Jennifer Aniston. Men bare nesten. Etter at Glen Powell og Sydney Sweeney ble gode venner under innspillingen av sin R-rated romkom Anyone But You i år, tok det ikke lang tid før utroskapsryktene begynte å svirre. Ifølge Euphoria-skuespilleren var dette riktignok bare vrøvl.

Likevel ble det slutt mellom hennes medskuespiller Glen og hans kjæreste Gigi Paris under innspillingen. Sistnevnte virket for øvrig ikke særlig tilfreds med hvordan Sydney og Glen oppførte seg sammen på sett, og sluttet å følge begge Instagram kort tid før bruddet ble annonsert.

Amalie Snøløs og Ole Emil Frikstad Urstad.

Ole Emil og Amalie Snøløs (Instagram/amaliesnolos)

På en Instagram Story i juli åpnet Amalie Snøløs opp om et krevende halvår, blant annet som følge av brudd med forloveden Ole Emil Frikstad Urstad. I det samme innlegget skrev hun at hun ikke ville kommentere saken ytterligere, og ba om forståelse og respekt for sitt og hennes familie privatliv. Bruddet ble annonsert to år etter at influenceren delte at de hadde blitt forlovet sommeren i 2021.

Halsey og Alev Aydin.

Halsey og Alev Aydin (Instagram/halsey)

I april ble det slutt mellom Halsey og hennes barnefar Alev Aydin etter tre år. Sammen har de sønnen Ender Ridley. Bruddet skal dog ha vært vennskapelig, og foreldrene skal ha bedt om delt foreldrerett.

I forrige måned kom for øvrig nyheten om at artisten har funnet lykken på ny. Denne gangen med barnestjernen Avan Jogia.

Ariana Madix og Tom Sandoval.

Tom Sandovall og Ariana Maddix (Bravo)

Denne duoen står muligens bak bruddet som allmenheten har fått størst innblikk i dette året. Tom Sandoval og Ariana Maddix var nettopp ferdig med å filme realityserien Vanderpump Rules, da nyheten om en syv måneder lang affære mellom Tom og kollegaen Raquel Leviss (mens innspillingen foregikk!) rystet hele USA – om ikke verden.

Da ble naturligvis kamerane funnet fram igjen, og seerne fikk se det hele utspille seg på TV. 730.no oppsummerte den sjuke utroskapsskandalen da det sto på som verst. De spesielt interesserte kan lese seg opp her.

Teyana Taylor og Iman Shumpert.

(Instagram/teyanataylor)

Sist, men ikke minst kunne også Teyana Taylor avsløre at hun og ektemannen Iman Shumpert skilte lag etter 10 år sammen. Heldigvis forsikrer hun dog om at de begge fortsatt er gode venner og gjør det klinkende klart at utroskap 1000 % ikke er en del av avgjørelsen om å gå fra hverandre.

«Vi er fortsatt bestevenner, businesspartnere og et helvetes godt team når det gjelder oppdragelsen av var to vakre barn», skriver Teyana på Instagram hvor hun først delte nyheten.


Trist nok inneholder denne listen langt i fra alle parene som har gått hvert til sitt dette året. Vi har heller holdt oss til bruddene som har skapt størst overskrifter.

selena gomez Jeremy Allen White dating the bear vanity fair
Jeremy Allen White og Addison Timlin på premieren til FX-serien The Bear i Los Angeles i 2022 (Amy Sussman/Getty)

Andre par som dog kan nevnes er Sofia Vergara og Joe Manganiello, Hugh Jackman og Deborra-lee Jackman, Natalie Portman og Benjamin Millepied, Bebe Rexha og Keyan Safyari, Tyga og Avril Lavigne, Jeremy Allen White og Addison Timlin og Jim Toth og Reese Witherspoon.

Vi tullet ikke da vi sa brudd-bonanza 😮‍💨 

La oss håpe listen ikke blir altfor mye lenger før året er omme.

Se også: Fra brudd-bonanza til forlovelse for norsk influecer 💍

Nyeste saker fra 730.no

Les mer