Hopp til hovedinnhold
Jeremy Strong og Sebastian Stan som Roy Kohn og Donald Trump (Cannes/Mongrel Media)

The Apprentice: Regissør Ali Abbasi svarer på trusler om søksmål

The Apprentice-regissør Ali Abbasi lar seg ikke skremme av Donald Trump.

Den notoriske ekspresidenten går langt i å undergrave den mye omtale filmen. Kanskje ingen stor overraskelse at Donald nå ønsker å gå til søksmål mot regissøren og produksjonen.

77-åringen reagerer kraftig på scenen hvor han voldtar sin første kone Ivana etter at hun latterliggjorde ham for å være skallet og feit.

– Dette søppelet er ren fiksjon som sensasjonaliserer løgner som for lengst er avkreftet.

Slik beskrives den 120 minutter lange filmen The Apprentice. En av Donald Trumps mange talspersoner Steven Cheung meddeler at et søksmål er nærstående.

– Vi vil gå til søksmål for å ta opp de åpenbart falske påstandene fra disse falske filmskaperne.

Filmen tar for seg Donalds innsats for å bygge eiendomsimperiet på 70/80-tallet i New York.

Jeremy Strong og Sebastian Stan (HBO)

The Donald spilles av ingen andre enn Sebastian Stan.

Hypen har vært kolossal siden verdenspremieren i Cannes på mandag, og fikk til og med en 10 minutter lang stående applaus av seerne.

Anmelderne hyller Sebastian Stan sin opptreden som voksenbaby Trump.

Donald Trump sound of freedom screener Ben Geller

Donald Trump forlater Trump Tower for å møte statsadvokat Letitia James i forbindelse med etterforskning for bedrageri i august 2022 i New York City (James Devaney/GC Images)

Marvel-stjernen portretterer den tidligere presidentens fadeser, og personlige forhold.

Regissør Ali Abassi argumenterer dog for at The Apprentice handler om mer enn Trumps bestrebelser som en patetisk, maktsyk nepobaby, og at 77-åringen bør gi filmen en sjanse.

– Alle snakker om hvordan han saksøker folk hele tiden, men ingen snakker om hvor lav suksessrate han har, begynner Ali Abassi.

 

– Filmen handler om et system og hvordan det fungerer. Cohn var ekspert på å utnytte det. Det sies at USA er inndelt i demokrater og republikanere. Det er en fantasi. USA er inndelt i dem som vinner og dem som taper, fortsetter han.

I tillegg til Sebastian får vi også se Succession-stjernen Jeremy Strong.

Den Emmy-vinnende skuespilleren skal spille Roy Cohn – den tidligere presidentens beryktede advokat. Før den tiden jobbet han tett med den amerikanske senatoren og antikommunisten Joseph McCarthy. Sammen lanserte de en retorisk krig mot homofile, eller «seksuelle avvikere» som de kalte det den gang.

Jeremy fikk selv ikke tid til å stille i visningen av The Apprentice da han spiller i et Broadway-stykke av Henrik Ibsens «En folkefiende» i London 🇳🇴

The Apprentice har foreløpig kun blitt vist på filmfestivalen i Cannes, og mangler i skrivende stund en premieredato over dammen.

Den iranske regissøren satser dog på at den viktige filmen får kinopremiere i USA før høstens presidentvalg hvor Donald forsøker å ta gjenvalg.

Les også: Selena Gomez får den lengste stående applausen på filmfestivalen så langt

Les mer