Hopp til hovedinnhold
Ariana Grande om Nickelodeon-dagene
Ariana Grande (Instagram/arianagrande)

Ariana Grande om livet som barnestjerne hos Nickelodeon

Ariana Grande åpner opp.

Da var dagen her.

Ariana Grande om Nickelodeon-dagene

(Podcrushed)

Ariana Grande bryter stillheten om karrieren hos Nickelodeon.

I kjølvannet av den avslørende dokumentaren Quiet on Set: The Dark Side of Kids TV.

Ariana Grande (født i 93) holder kortene tett til brystet, men det er ikke vanskelig å lese mellom linjene. Tirsdag kveld norsk tid gjestet 30-åringen podcasten til You-stjernen Penn Badgley aka Podcrushed. Hvor hun mimrer tilbake til dagene på settet til Victorious og Sam & Cat.

Jennette McCurdy og Ariana Grande i Nickelodeon-serien Sam&Cat (Nickelodeon)

Superstjernen begynner med å fortelle at terapeuter skulle og burde vært obligatorisk på sett. Og at å se tilbake på noen av scenene hun filmet inn som tenåring har gjort henne veldig opprørt.

– Jeg tror bare det skjedde så fort, og nå når jeg ser tilbake på noen av klippene, tenker jeg: «Faen, egentlig? Oh shit»

– Tingene som ikke ble godkjent for nettverket ble sneket inn på som nettstedet vårt uansett. Jeg er opprørt, ja, legger hun til.

Deretter adresserer The Wicked-stjernen avsløringene som har kommet via dokumentaren Quiet on Set: The Dark Side of Kids TV. Her forteller Ari at det har vært ødeleggende å høre om erfaringene til de tidligere kollegaene hennes.

Sony-produksjonen Quiet on Set: The Dark Side of Kids TV avdekker grenseoverskridende hendelser koblet til ikoniske barne-TV-serier laget av stjerneregissøren Dan Schneider på 90-tallet og begynnelsen av 2000-tallet.

Dokumentarserien regisseres av Mary Robertson og Emma Schwartz.

Les mer: Eksen til Ariana Grande Instagram-offisiell med A24-stjerne

I 2022 fortalte barnestjerner fra blant annet The Amanda Show, Zoey 101 og Victorious at Dan Schneider skapte et ubehagelig og fiendtlig miljø på settet. En insider hevder at Schneider skrev seksualiserte scener og aksjonerte for at unge kvinnelige stjerner – som Ariana Grande og Victoria Justice – skulle ha på seg lette klær.

Ari adresser ikke dette, vel å merke. Dog insinuerer «We Can’t Be Friends»-sangeren at hun nå revurderer sitt eget forhold til Nickelodeon.

Dan Schneider har på sin side bedt om unnskyldning for hvordan han behandlet kollegaene sine, men blånekter påstander om overgrep og seksuell trakassering. I mai gikk veteranen til søksmål mot Warner Bros. Discovery, Sony Pictures Television og regissørerene bak Quiet on Set, og hevdet at dokumentserien antydet at han misbrukte barneskuespillere han jobbet med.


Trenger du noen å snakke med?

Ring 113 ved akutt fare. Rustelefonen er landsdekkende og er åpen hverdager mellom 11:00-18:00. Hjelpetelefonen til Mental Helse kan nås døgnet rundt på på 116 123. Det samme kan Kirkens SOS på 22 40 00 40. Hvis du synes telefon er vanskelig kan du chatte med noen på Sidetmedord.no Vold- og overgrepslinjen 116 006 er også åpen døgnet rundt.


Les også: Ariana Grande om narrativet i pressen og låten om eksmannen

Les mer