Hopp til hovedinnhold
norsk musikk tolou video take your time slow down Ida Tuolu Kjeldsberg
Tolou (Ole Martin Halvorsen)

Norsk musikk for sommeren – 730.no samler kliss nye godbiter 🇳🇴☀️

Norsk musikk-fredag.

730.no kuraterer favoritter fra nattens maaaange slipp innen norsk musikk.

Njut helgen!

Tolou «Take Your Time (Slow Down)»

Varme fra Nordens Paris ❤️‍🔥 Tolou alias tromsøværingen Ida Tuolu Kjeldsberg slipper sin debut-EP International Girl, Pt. 1, som er hennes musikalske uttrykk for sin identitet som en flerkulturell jente. – Det handler om å feire den felles gleden som musikk gir på tvers av kulturer. Musikken får deg til å danse – den bringer deg nærmere Norge og Nigeria hvor jeg og familien min er fra, forteller Tolou om minialbumet med seks låter. Her får du singelen «Take Your Time (Slow Down)», akkompagnert av en romantisk og brunstig musikkvideo via Ole Martin Halvorsen. Låten er produsert av Rich Skillz, skrevet av Ida og Rook Monroe – og fortjener remix med Sade.


Se også: Tolou signerer med selveste Sir Lucian Grainge


 

Cely «5 BAD BITCHES»

Etter gatebangeren «Nokas» – som nå er Månedens Urørt hos NRK P3 – velsigner norsk-colombianske Maria Paola Mora Cely oss med en glovarm bop 🥵

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CELY (@celyyyyyyyyyy)

– Ring meg, ring meg… Bømp denne med dine fem fine frøkner på badet når du tar Insta-pix. (La oss få Gabrielle på remixen?)

Grov throwback:

 

Aden Foyer «Lips»

Samtidig som han er aktuell med video med Emma Ellingsen og Idun og Sofie Vollan, serverer Aden Foyer en sommerlåt inspirert av Los Angeles på 60-tallet. – «Lips» handler om en nostalgisk stormforelskelse som samsvarer med at naturen eksploderer i blomst på vårparten. En låt om ung og leken kjærlighet. Den ble skrevet i LA, og mesteparten ble faktisk skrevet på rundt én – selvfølgelig solfylt – dag. Lenge tenkte vi at det bare var en morsom låt som vi laget kun for gøy, men den vokste på oss og endte opp med å bli en fan favoritt på vår turné i Europa, forteller den Spellemann-nominerte Asker-artisten. Sangen har han laget med sin musikkpartner Paul Hers.

 

 

Tyr med Ari Bajgora «players»

S/o players, haters & bad bitches out here getting paper ♥️ Rett etter suksessen med den imponerende debuten Bedøvelse gjør mester – som ble topp 5 på albumlisten i Norge – slipper Tyr en lettbeint sommerlåt med det sertifiserte stjerneskuddet Ari Bajgora. Produsert av Jimi Somewhere og Milo Orchis.


Ari Bajgora spiller for 70 000 mennesker i Oslo: – Det gir meg mareritt!


 

Coucheron med Julie Bergan og Problembarn «En som du hater»

– Bedre om vi slipper tak, så la meg gå, før jeg blir en som du hater… Det sikreste tegnet på at helgen roper er dette samarbeidet som skriker dansegulv 💃🏼🕺🏽 Vi ønsker oss en skikkelig koreografi fra livets jente Julie Bergan – og tar den med på vors hver dag hele sommeren. Skrevet av Seb alias Couch, JB, Eirik Dahlen Fjellgaard, Magnus Lie Skistad, Petter Aareskjold Hannestad og Synne Vo. Produsert av Coucheron.

 

Kygo feat. Plested «Me Before You»

Uken før Kyrre slipper sitt selvtitulerte album Kygo disker han opp med en perle som oser sommer, sol og klassisk tropisk Kygolini ☀️🌴 Bergenserens britiske tjommi Philip Plested synger, mens Fana-far gjør produksjonen alene.

 

Sondre Justad «Kor e du?»

– Kor e du, har du reist fra mæ, ka skal æ gjør for å nå inn til dæ? / kor e du, e du fortsatt hеr, vær så snill å si du fortsatt elska mæ… Lofoten-prinsen er tilbake, og første låt han gir oss to år etter sitt tredje album viser en ny Sondre. Med de samme ærlige og ektefølte tekstene, har han nå kommet mer inn i en dansete versjon hva gjelder lydbilde. I jaget etter å holde en som står deg nær like nært som det har vært, viser han at han fortsatt er en av landets kjæreste artister. Skrevet av Sondre Justad og produsert av Calle Ask.

 

Erika Norwich «E det min feil?»

– Forsøke ta kroppen tilbake, frys te og ser bare tåke / æ vil gå, æ må gå, men det går ikke, e det min feil?… Erika Norwich setter trønderske ord på noe som kan være vanskelig for mange; skylden og skammen mange føler på etter et overgrep. Det er ikke deres feil ❤️ Skrevet av Erika, Ferdinann West og Erlend Torheim. Produsert av Ferdinann og Erlend.

 

Kissimjau «Cardio»

– Running back to you, running when I should let you go / A dumb bitch with hella good cardio… Drum and bass bør få mer innpass, og heldigvis slår Kristina Blakli alias Kissimjau et stort slag for den i dag akk så undervurderte sjangeren. Og det er ikke cardio på den gode måten fordi du har tatt deg løpt deg løpetur, men fordi du løper tilbake til den giftige personen selv om du vet det ikke er bra for deg. Skrevet av Kristina og Øyvind Glåmen. Produsert av Øyvind.

 

Alan Walker feat. Ina Wroldsen «Barcelona»

Det er 22 år siden Vinni med Paperboys og Madcon fikk hele Norge til å ville reise til Barcelona. Nå teamer Alan Walker opp med popmesteren Ina Wroldsen, som tar oss tilbake til den nydelige hovedstaden i Catalonia via sin like vakre vokal. Kreatell Music-sangen er skrevet av blant andre Ina, Alan og manager Gunnar Greve, mens produksjonen er ved Alan, Kasper og Digital Farm Animals.

 

RSP & Thomax med OnklP «Blod på mine Wallabees»

4 harde minutter med blodige Clarks med allsangsmuligheter fra Nord-Norges mest populære rapduo RSP & Thomax. Digg nok med OnklP som gjest. Apropos legender: Vennligst fiks remix med The Wallabee Champ Ghostface Killah.

 

Hanne Mjøen «Broke Someone»

– What if I broke someone to get you, I broke someone to have you... Hanne Mjøen synger om hvordan det er når du skjønner at du kanskje sårer noen andre, når du egentlig prøver å sette deg selv først. Oppdal-jenta vet å skrive fengende låter som også treffer, og hun gjør det også her. Skrevet av Hanne og Simon Klose, produsert av Simon.

 

Matoma feat. SKAAR «You Found Me»

– In my head I was so far gone, but you found me / I was lost, but you brought it out and you found me… Det er sjelden vi hører Hilde Skaar alias SKAAR på en så klubbete måte. Det passer dog perfekt, og stemmen hennes gir låten et stort løft. Tom Lagergren alias Flisa-Far alias Glomma-Tom alias Matoma og Hilde viser her et samarbeid vi egentlig ikke har visst at vi ønsket oss, men som vi er takknemlige for å få servert denne sommeren. Skrevet av SKAAR, Matoma, Eivind Helgerød, Magnus Clausen og Tonino Speciale. Produsert av Matoma.

 

Sunna Björk med Regnvær «Trodde aldri»

– Si det om du tviler på det, for jeg trenger noe som varer evig… Et kjærlighetssukk om noe man kanskje vil skal vare videre, men ikke får til å stemme. Sunnas østlandsdialekt og Regnvær-vokalist Ruben Skorstads Bodø-dialekt glir perfekt inn i hverandre og blir til en njudelig låt. Skrevet av Sunna Björk Roberg, Ruben Martinius Skorstad, Ramón Andresen, Eirik Tillerli og Sivert Vågen. Produsert av Eirik og Sivert.

 

Stefanos Yowhannes «Dizzy»

You see me bike, my type of riding your friends I needed guiding / See you all around the city Yeah I’m dizzy, I’m dizzy… Pop og R&B er ofte en deilig miks, og det er i aller høyeste grad denne av Stefanos Yowhannes. En låt som handler om at du ikke vet helt hvor du er og vil, og føler deg både litt fortapt og svimmel. Skrevet av Stefanos Yowhannes, Haley Shea og Bjørn Helge Gammelsæter. Bjørn Helge har produsert.

 

INGEBORG «Oslo for meg selv»

– For jeg kanke se deg gå i gata mi, ikke dele bussen etter byen / hvis du ser meg, bare gå forbi, for jeg vet at du har fått en ny… Ingeborg Walther vil ikke at en tidligere relasjon skal komme til hennes by, hun vil helst ha Oslo for seg selv. En nedpå låt som får stemmen hennes til å skinne. Skrevet av Ingeborg og Ekeli, produsert av Truls Grytnes.


Mer norsk musikk: Stor guide til livets festival på Slottsfjell ☀️🇳🇴 (annonse)

 

Les mer