Hopp til hovedinnhold
2024 Vanity Fair Oscar Party Hosted By Radhika Jones - Arrivals
Sydney Sweeney på Vanity Fair Oscar Party på Wallis Annenberg Center for the Performing Arts 10. mars i Beverly Hills, California (Lionel Hahn/Getty)

Immaculate med (og av) Sydney Sweeney som nonne kan krenke

Immaculate er horror-debuten til Sydney Sweeney og hennes tredje prosjekt med Michael Mohan – som ikke ønsker å bli kjent som mannen som lager filmer med naken Sydney.

Arbeidsjernet Sydney Sweeney (født 97) har ikke hatt tid til å sørge over Dakota Johnson-fadesen Madame Web. Mens hennes romkom Anyone But You etter tre måneder på kino fortsatt er i topp 10 i Norge, har hun vært vert for Saturday Night Live og reist rett fra Paris Fashion Week til Vanity Fairs Oscar-fest.

sydney sweeney immaculate nun horror baththub Michael Mohan

(NEON)

Dette kombinerer 26-åringen med lanseringen av sin tongue-in-cheek-skrekkdebut Immaculate – som hun også produserer. Artig nok var hun på audition for filmen som 16-åring. Det endte opp med å stå mellom Sydney og en annen jente for hovedrollen. Hun elsket manuset, men produksjonen av filmen ble skrinlagt.

Etter Euphoria sesong 2-episoden «Ruminations: Big and Little Bullys», som er dramatisk for Sydneys karakter Cassie, ble Syd trending på X med ønsker om å se henne i horror.

Samtidig ønsket Sydney å produsere via sitt eget selskap Fifty-Fifty Films. Skuespilleren, Emmy-nominert for både Euphoria og The White Lotus, ringte derfor Immaculate-manusforfatteren Andrew Lobel og sa… «Hei, husker du meg? Jeg vil gjerne lage filmen.» Syd sikret seg manuset, fikk det skrevet om, skaffet finansieringen og hyret regissøren Michael Mohan – som laget Netflix-serien Everything Sucks! med henne da hun var 19 år. Samt den erotiske NSFW-thrilleren The Voyeurs i 2021. Etter at Immaculate var filmet, solgte hun den til indiegiganten NEON.

sydney sweeney nunsploitation immaculate nun horror baththub Michael Mohan

Sydney Sweeney som nonnen Cecilia (NEON)

I Immaculate spiller Sydney Sweeney mot italienske Simona Tabasco (The White Lotus) og Benedetta Porcaroli (Netflix-seriene Baby og The Leopard). Hun har rollen som den amerikanske nonnen Cecilia, som flytter til et nonnekloster i Italia. Det blir en dyster, blodig – og litt brunstig – affære.

Benedetta Porcaroli, Sydney Sweeney og Simona Tabasco på premieren til Immaculate på Beyond Fest på The Egyptian Theatre Hollywood 15. mars 2024 i Los Angeles (Amy Sussman/Getty)

Benedetta Porcaroli, Sydney Sweeney og Simona Tabasco på premieren til Immaculate på Beyond Fest på The Egyptian Theatre Hollywood 15. mars 2024 i Los Angeles (Amy Sussman/Getty)

– Da jeg fikk tak i [manuset] og ansatte Michael, reviderte vi det drastisk slik at det passet til den jeg er i dag og verdenen i dag. Men den røde tråden i historien har alltid vært den samme, sier Sydney til Los Angeles Times.

– Jeg tror at en av grunnene til at jeg elsker den så mye er at noen av de skumleste og mest rå øyeblikkene i denne filmen skjer på ekte.

Immaculate - Premiere - Red Carpet- SXSW 2024 Conference and Festivals 730 agency norway oslo

Syd på premieren på Immaculate på SXSW 2024 i Austin i Texas (Michael Buckner/SXSW/Getty)

Sydney Sweeney kaster klærne i scener i Euphoria – og ikke minst i The Voyeurs. Regissøren mener det er viktig med spice.

– Vi pleide å ha filmer som var sexy, som ville tenne folk, og det er absolutt ingenting galt med det. Dette er et krydder som vi mangler i vårt nåværende filmlandskap og som vi absolutt trenger, sier han til Variety.

Selv i nonnefilmen Immaculate. Eller om du vil; nunsploitation-filmen. Men Michael Mohan ønsker ikke å bli stemplet som en snuskhummer.

– De har på seg kjoler som er litt gjennomsiktige, men ikke for mye. At det er sexy er ikke en dårlig ting. Det er okay å lage filmer som er sexy. Og hvis det er noe du ikke er interessert i, ikke se på. Det er ikke det publikummet jeg går for. Jeg tror det bare er prat, fordi The Voyeurs ble en enorm suksess på Amazon Prime Video. Folk ser den, men de innrømmer ikke at de ser den, humrer han til bransjebladet.

Sydney Sweeney immaculate nun neon unrated The Voyeurs amazon prime video

Sydney Sweeney som Pippa i den erotiske thrilleren The Voyeurs (Amazon Studios)

– Jeg vil ikke bli kjent som fyren som lager filmer der Sydney er naken. Jeg vil ikke ha det ryktet, forteller regissøren.

– Men, jeg vil si, Syd [snur seg mot Sydney], da vi bestemte oss for å iscenesette scenen med deg og Benedetta [Porcaroli] i et bad, visste vi at det ville ha en sensuell følelse?

Sydney er enig, og mener at den erotiske scenen med de to badende nonnene utgjør mening.

– Hvis [karakteren min] var i badet, ville hun bare hatt på seg overkjolen, badekjolen og ingen BH under. Jeg mener… Karakteren ville jo ikke hatt på seg BH når det kommer til de fleste ting, så jeg brukte ikke BH, sier hun til LA Times.

sydney sweeney bts immaculate nun horror baththub bath scene director Michael Mohan 730no

Sydney på settet med regissør Michael Mohan (NEON)

Regissøren stoler på hva produsenten sin mener.

– Syd har fingeren på pulsen på hva hennes generasjon ønsker å se. «Hei, det finnes ingen romkom-er der ute… Så vet du hva? Jeg skal finne en og gjøre den til min egen.» Og selvfølgelig var ble det vellykket, skryter Michael.

Han referer til Anyone but You, som har blitt en overraskende stor suksess – selv om sjangeren romkom nesten har forsvunnet fra kino. Den romantiske komedien har spilt inn 212 millioner dollar på kino totalt. Mens budsjettet er på kun 25 millioner dollar. Fortjenesten for Sydney som både hovedrolleinnehaver og co-produsent bør være suveren.

Sydney Sweeney feirer Immaculate med ekte nonner. Her med søster Mary Blaze på Boardner's by La Belle i Hollywood 15. mars 2024 (Eric Charbonneau/Getty/NEON)

Sydney Sweeney feirer Immaculate med ekte nonner. Her med søster Mary Blaze på Boardner’s by La Belle i Hollywood 15. mars 2024 (Eric Charbonneau/Getty/NEON)

Se redband-traileren til Immaculate nedenfor.

Kinopremiere 22. mars.

OPPDATERT: Premieren kino i Norge utsettes helt til mai 🫠 (Klønete hvis den da allerede er ute på VOD og/eller streaming.)


Les også: Sydney Sweeney kjøper hus til 64 millioner kroner med forloveden


Etter festivalpremieren på SXSW alias South by Southwest denne uken får Immaculate både bra og dårlig kritikk. Noen setter pris på at filmen ikke tar seg selv så seriøst og at den til tider er selvironisk. Andre synes det låner for mye fra klassikerne.

Men hovedpersonen får stort sett skryt for sitt skuespill.

sydney sweeney immaculate nun horror baththub Michael Mohan 730no

Sydney Sweeney på GLAAD Media Awards på The Beverly Hilton 14. mars 2024 i Beverly Hills (Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

«Sydney Sweeney leverer en mirakuløs opptreden i en uhellig og litt ujevn skrekkfilm», mener Variety.

«Immaculate er sterkt avhengig av sine altfor åpenbare innflytelse; The Exorcist, Suspiria og The Shining», skriver AwardsWatch, som også hyller Syd.

«[Filmen] fungerer best når den bare prøver å være en enkel, blodig skrekktur ledet av en skuespillerinne som åpenbart forstod oppgaven.»

immaculate Benedetta Porcaroli sydney sweeney simona tabasco michael mohan horror

Immaculate-gjengen Michael Mohan, Simona Tabasco, Benedetta Porcaroli, Álvaro Morte (Instagram/sydneysweeney)

Arbeidsnarkomane Sydney er snart aktuell med den Ridley Scott-produserte thrilleren Echo Valley med Oscar-vinneren Julianne Moore for Apple TV+.

Hun filmer nå Ron Howard-filmen Eden med Jude Law, Ana de Armas, Vanessa Kirby og Daniel Brühl.

BTS med Sydney på settet til Immaculate (NEON)

BTS med Sydney på settet til Immaculate (NEON)


PS: Når det kommer til Madame Web er ikke Sydney Sweeney bekymret over at hennes Marvel-debut som Spider-Woman ble et mageplask deluxe på kino. Før den kommer til Netflix.

– Jeg ble bare ansatt som skuespiller i denne, så jeg bare ble med på turen for å se hva som kunne skje, sier hun med et smil.

Filmen er mer eller mindre kun en introduksjon til kommende filmer – som nå trolig aldri vil komme: 730.no anmelder Madame Web

Les mer