Hopp til hovedinnhold
Richard Gadd Baby Reindeer Netflix irl
Serieskaper Richard Gadd forteller at han ikke kan avkrefte eller bekrefte virkelige identiteter som karakterene i Baby Reindeer er basert på (Instagram/mrrichardgadd)

Baby Reindeer: Den virkelige Martha føler seg brukt av Piers Morgan

Kvinnen som hevder å være den ekte Martha Scott fra Baby Reindeer føler seg utnyttet.

OPPDATERT 14. mai: I et nytt intervju med Richard Gadd, forteller han at han ikke kommer til å verken bekrefte eller avkrefte hvem den virkelige Martha er. Til tross for at en kvinne har blitt utpekt og selv stått frem som forfølgeren irl, forteller serieskaperen at det ikke er noe han kan snakke om.

Det gjelder dog ikke bare Martha, men de andre karakterene som også er basert på virkelige personer. Les hva komikeren sier nedenfor.

– Jeg vet at for hver karakter har det vært fire eller seks personer som på en måte har blitt utpekt som hver av dem, selv sjefen på puben. Internettet kommer alltid til å gjøre sin greie. Jeg kan virkelig ikke si noe på det.

35-åringen forteller blant annet at han fikk tilsendt en video av en person som hevdet å være Teri.

– Jeg har aldri møtt dem i hele mitt liv. Internettet bare gjør sin greie, og jeg må bare la det gjøre det. Og det er det, sier Richard Gadd til The Hollywood Reporter.

Richard Gadd Baby Reindeer Netflix Martha Darrien irl

Richard Gadd ønsker ikke at folk skal spekulere i Baby Reindeer-karakterenes virkelige identiteter (Netflix)

Han synes dog ikke noe særlig om at folk så iherdig prøver å finne ut hvem de virkelige menneskene som karakterene i serien er basert på faktisk er.

– Jeg har uttalt meg om at jeg ønsker at serien skal bli omfattet som et kunstverk, og at jeg vil at folk skal nyte det som kunst. Jeg heter Donny Dunn [i serien]. Det eksisterer i et fiktivt univers, selv om det er basert på sannhet. La oss bare nyte den verdenen jeg skapte. Hvis jeg ville at folk skulle bli funnet, så ville jeg lagd en dokumentar. 

– Jeg har snakket offentlig om at jeg ikke ønsker at folk skal gjøre det, men hvis jeg begynner å spille «slå muldvarpen», så gir jeg det bare mer liv. Jeg tror ikke jeg noensinne kommer til å kommentere noe på det igjen.

Om suksessen til Baby Reindeer sier skotten at han aldri hadde forventet at serien skulle ta av på måten den gjorde.

Richard Gadd Netflix Baby Reindeer

(Netflix)

– Det er uvirkelig. Jeg forventet aldri at det skulle ta av som dette, men jeg tenkte kanskje det kom til å bli en kult-suksess. Men med tanke på den globale oppnåelsen… Jeg føler at jeg kommer til å våkne en dag og at alt har vært en drøm, sier Richard.

Les den opprinnelige saken hvor kvinnen som hevder å være inspirasjonen bak Martha Scott snakker ut – så vel som reaksjonene på intervjuet.


Nylig kunne den britiske journalisten Piers Morgan avsløre at han fikk besøk av virkelighetens Martha fra Netflix-suksessen Baby Reindeer på talkshowet sitt Piers Morgan Uncensored.

Det er det flere som har reagert på.

Flere mener at kvinnen er i en sårbar posisjon og at briten utnytter seg av dette.

Samme dag som britens intervju med skotten bak Baby Reindeer-karakteren ble annonsert, gikk hun selv ut for å si seg enig i dette.

Ifølge Daily Record, skal hun ha skrevet et innlegg på Facebook hvor hun deler sine tanker.

Baby Reindeer hva skjedde pa ekte Richard Gadd Donny Martha irl
(Netflix)

«Du vil se i intervjuet mitt at jeg lar [intervjuet] tale for seg selv. Piers er en mobber, det vet vi alle. Han trigger følelser. Men dette intervjuet vil få flere visninger. De fleste andre intervjuene hans med alle kvinnefiendtlige menn, forsvarer ofte Andrew Tate og Donald Trump», skal hun ha skrevet.

Til den skotske avisen forteller hun at hun føler at hun ble lurt og utnyttet.

– Det var veldig raske spørsmål for å forsøke å lure meg. Han gjorde det fort for å prøve å ta meg på ting, sier hu til Daily Record.

Flere seere av Baby Reindeer er også enig i at Piers Morgan utnytter kvinnen, som mange mener er i en sårbar situasjon.

Se flere reaksjoner nedenfor.

I intervjuer kommer det frem at skotten ønsker å saksøke Netflix.

Dette er fordi hun mener Baby Reindeer er ærekrenkende og uanstendig. (Noen mener dog at hun heller bør saksøke Piers.)

Skotten hevder at historien som kommer frem i serien er oppdiktet, og at det ikke stemmer overens med de virkelige hendelsene.

I intervjuet forklarer hun at hun føler seg tvunget til å dele sin side av saken etter Baby Reindeer ble et globalt fenomen.

Serien beskrives som en sann historie, noe Netflix også stiller seg bak. På grunn av dette har både serieskaperen Richard Gadd og streameren gjort grep for å anonymisere de virkelige menneskene.

Til tross for flere oppfordringer fra Richard og andre involverte, tok det ikke lang tid før hobbydetektiver på nettet fant kvinnen de utpekte som virkelighetens Martha.

Baby Reindeer Richard Jessica Martha Donny
(Netflix)

Intervjuet med den britiske journalisten er hennes første TV-intervju, og første gang hun står frem i pressen uten å være anonymisert.

Til Piers Morgan forteller hun at serien har gjort livet hennes svært vanskelig de siste ukene. Hun nevner blant annet drapstruslene hun har fortalt om tidligere.

– Jeg synes det hele er ganske uanstendig. Jeg synes det er forferdelig kvinnefiendtlig. Noen av drapstruslene har vært grusomme på nettet. Folk ringer meg. Du vet, det har vært absolutt forferdelig, sier Fiona.

Hun kjenner seg ikke igjen i hvordan hun fremstilles i Baby Reindeer.

Martha Baby Reindeer
Jessica Gunning som Martha i Baby Reindeer (Netflix)

Ifølge henne selv skal hun bare ha vært innom baren hvor Richard Gadd jobbet fem eller seks ganger. Hun innrømmer å ha sendt han et par spøkefulle e-poster, men hevder at det overhode ikke er snakk om antallet som legges frem i serien.

– Han lyver og de [Netflix] lyver. De har lagt det frem som en sann historie, det har han også, men det er det ikke. Det er rett og slett ikke det.

Du kan se hele intervjuet nedenfor.

Netflix og serieskaperen fortsetter å holde seg tyst om identiteten til den virkelige Martha.

Det er altså ikke bekreftet av Richard selv at det er Fiona det er snakk om.

Sjekk hvem det i alle fall ikke er nedenfor.

 
 
 
 
 
Se dette innlegget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et innlegg delt av 730.no (@730no)


Se også: – Folk jeg elsker, har jobbet med og ser opp til blir dratt inn i spekuleringen på urettferdig vis


Les mer