Hopp til hovedinnhold
Astrid S joyride laat for laat album
Astrid S er endelig tilbake med nytt album (Instagram/astridsofficial)

Astrid S brekker ned Joyride – låt for låt

Sommerens roadtrip-album serveres av Astrid S!

Hvem har hørt på Joyride med Astrid S i helgen? Det har vi 🙋‍♀️

På fredag velsignet artisten oss med sitt andre album, og i den anledning tar 730.no en prat med den globale popstjernen fra Rennebu, som brekker ned skiva låt for låt.

Som en av Norges mest streamede artister, med over 5 millioner månedlige lyttere på Spotify, var 27-åringens andre album mildt sagt etterlengtet.

Og Joyride tar oss med tilbake til starten.

Nærmere bestemt ble det født ut av Astrids barndomsminner og en rekke bilturer gjennom den norske landsbygda i oppveksten.

Lytt til albumet og les hva artisten forteller om sommerens roadtrip-album nedenfor ☀️

Hei Astrid S! Gratulerer så mye med ditt andre album! Hvordan føles det nå som det er ute? 

– Tusen takk! Det føles bra! Jeg har jobbet på dette albumet i nesten 2 år, så det er veldig befriende at det endelig er ute, og at de som vil kan høre det i sin helhet. 

Et album basert på inspirert av roadtrips er jo gull nå rett før sommeren! Kan du fortelle litt om hvordan dette har inspirert deg?

– Jeg har så mange fine minner fra bilturene vi var på i barndommen. Jeg elsket å høre på og oppdage ny musikk i bilen. Med pappa, hele familien eller venninner.


Astrid S gjester 730.no-podden. Hør episoden her!


Astrid S Joyride album
(Instagram/astrifsofficial)

– Det er noe euforisk ved å kjøre på landeveiene i Norge med vinduene nede og synge for full hals.

– Det ble et slags bakteppe gjennom hele prosessen, og alle låtene er sonisk inspirert av musikk jeg hørte på i bilen i oppveksten. Jeg håper at folk har lyst til å roadtrip-teste det i sommer!

Hvordan vil du beskrive albumet med tre ord?

– Glimt i øyet 😉 Hehe. Det var kanskje et dårlig svar. Lekent, sommerlig, pop?

Hvilke av låtene gleder du deg mest til å spille høyt i bilen mens du cruiser rundt i sommer? 

– Alle!!!

Astrid S
(Instagram/astridsofficial)

Hva håper du folk sitter igjen med etter å ha lyttet til albumet?

– Det kommer an på. Noen av låtene er litt mer flørtete, som for eksempel «Two Hands» og «Hot Fever Dream». De håper jeg kan inspirere til å bjuda på litt mer, og kanskje finne seg en sommerflørt?

– «Oh Emma» er mer nostalgisk og sentimental. Den handler om å savne noen som du en gang var nære. Kanskje det kan inspirere til å møte en gammel venn for en kaffe og mimre litt?

Hva kan vi forvente fra deg i sommer og resten av 2024?

– Jeg gleder meg skikkelig til festivalsommeren! Så får dere vente å se hva som skjer etter det 😉

Nedenfor kan du lytte til det nye albumet, hvor Astrid S brekker det ned – låt for låt.

Astrid S Joyride
(Instagram/astridsofficial)

«First To Go»

– En låt som handler om overgangen fra å være tenåring til å bevege deg ut i 20-årene. Det å lære seg selv å kjenne, stole mer på sin egen magefølelse og stå opp for seg selv. Og det å tørre å la folk gå. 

«Two Hands»

«Two Hand» ble skrevet som et slags brev til de fremtidige kjærestene mine. Jeg har gode og dårlige sider, men jeg lover at det blir morsomt! Den sier egentlig «date me pls 😉 »

«Joyride»

– Denne handler om å møte noen du vet det ikke kommer til å fungere med. Selv om det går til helvete (unnskyld språket) en eller annen gang, kan man i alle fall gjøre det beste ut av det og kose seg så lenge det varer. 

«Oh Emma»

– «Oh Emma» handler om å vokse opp og vokse fra hverandre. Noen ganger kan det føles ut som om folk gradvis forsvinner ut av livet ditt uten at man merker det. Så våkner man en dag og lurer på hva som egentlig skjedde? Den handler om savn, kort fortalt. 

«Hot Fever Dream»

– En av mine favorittlåter på albumet! Den handler om å være så hekta/forelsket i noen at du ikke kan vente med å sove, så du kan drømme om denne personen <3 

«Bloodline»

– «Bloodline» handler om å kjenne på en utenomjordisk kjemi/kjærlighet/tilknytning til noen. Man tenker ikke så mye på tid og sted, så lenge man får tilbringe tid med dette mennesket.

«I’m Sorry I Love You»

– Denne har jeg fått så mange meldinger om, og det er så gøy at alle tolker den SÅ forskjellig. Så denne vil jeg holde litt åpen 🙂

«Howdy»

– «Howdy» handler om alle de ubesvarte spørsmålene etter et brudd. Kort og godt!


Se også: Astrid S til 730.no: – Jeg fikk så mange drapstrusler

Les mer