Hopp til hovedinnhold
Sophie Elise og Helmer (Instagram/sophieelise)

Sophie Elise svarer på kritikken etter magebilde

Sophie Elise (født i 94) om hvorfor hun valgte å dele bilde av kroppen fire dager etter fødsel.

Bilde vakte stor oppsikt, og medførte mye kritikk rettet mot den nybakte moren.

Nå svarer hun på kritikken via Instagram Story.

«Jeg fikk veldig mange spørsmål etter fødsel, og forsåvidt da jeg var gravid også, om kropp. Hvordan den så ut altså. Så for meg føltes det som en naturlig del av hva jeg poster, svar på spørsmål og kommunikasjon med de som følger meg – you ask, I deliver hehe».

Sophie legger til at det første bilde etter fødselen ville fått reaksjoner uansett.

«Om jeg hadde postet bilde da, eller noen uker senere (feks i en naturlig setting som på trening i sports bh) så tror jeg likevel det hadde blitt sett på som en stor avsløring, fordi kroppen min etter fødsel har vært så under et mikroskop.»


Les også: Best og verst fra influencer-Norge: Mai


Harstadværingen spør deretter følgerne sine om det virkelig er så unikt å ønske å se bra ut etter fødsel. 29-åringen forklarer at hun har trent hardt og spist sunt med formål om å komme seg gjennom graviditeten.

Sophie Elise Instagram slettet bilde NRK Kringkastingsraadet klager podcast Mads Hansen

Sophie Elise (Instagram/sophieelise)

«Er kroppen min annerledes enn før? Selvsagt. Men det er så merkelig at om jeg fullstendig hatet kroppen min, så hadde det blitt heiet på. At jeg – som hadde en relativt enkel graviditet og dermed klarte å trene – er liksom ikke greit. Skulle jeg ha latt være når det er noe jeg var i form til og hadde mulighet til, for å ta hensyn til andre?»

29-åringen er tilbake i Oslo for å filme inn til andre sesong av Girls of Oslo, og forteller via Snapchat at det har vært svært tungt å forlate sønnen.

«Min første tur borte fra Helmer. Er ganske rart, og i tillegg dårlig samvittighet fordi jeg er ganske trøtt og deremed ikke en så tilstede mor.»

Sesong 2 av Girls of Oslo har premiere til høsten via Prime Video.

Les også: Nora Haukland snakker ut om vennskapet med Sophie Elise og pose-gate

Les mer