Hopp til hovedinnhold
Vågard Unstad
Vågard var en enestående artist og er en legende. Snart kommer albumet han nesten ferdigstilte før han døde ❤️ (NMG/G-Huset)

Vågard Unstad sitt siste album: – Den eneste oppgaven jeg kom på som ga mening

Til høsten kommer Vågard sitt siste album.

Før han gikk bort i desember, gjorde han nesten ferdig albumet Notoriske B.O.G.

Vågard Unstad, rapperen fra Bergen, samarbeidet tett med produsent David Grytten.

Også dette albumet, som vil ha med flere gjester, jobbet de med i flere år.

Det er et album som var så å si klart før han døde, og det er snart på tide at det kommer ut.

Da han døde, kun 36 år gammel, hadde han rukket å bli en ekte legende i rapmiljøet.

Ikke bare i A-laget eller Bergen, men i hele Norge ❤️

På fredag kom den første låten «Kjuagutt».

Enken Ida Unstad ville også at folket skulle få høre dette albumet.

Hun satt i gang en spleis for at det skulle bli helt ferdig 🕊️

– Spleisen startet jeg fordi jeg visste at albumet så å si var klart. Noen av låtene har vært klare i mange år! Vågard og jeg hadde hørt mye på låtene, og jeg visste at han gledet seg til å dele dem med verdenen, sier Ida til 730.no.

– Han måtte bare finne ut av hans evige utfordring, hvordan å skaffe midler til å ferdigstille det. Så da desember kom og verdenen raste sammen, var det å ferdigstille albumet egentlig den eneste oppgaven jeg kom på som ga mening.

– Det er veldig rørende hvor stor oppslutning spleisen fikk, vi føler oss både takknemlige og ydmyke av støtten, avslutter hun.

David og Vågard <3 (Instagram/davidgrytten)

Produsent David Grytten forteller 730.no at Vågard er den beste rapperen han har jobbet med, og at han alltid følte han måtte lage enda fetere beats for å nå opp til ham.

– «Kjuagutt» er en låt som er representativ for resten av platen vi lagde. Vågard legger fete, smarte, morsomme rim over gøye beats som banger. Han var jo den største kjuagutten av alle, så det er fint å starte med denne. Vågard er den dyktigste rapperen jeg har jobbet med, sier David til 730.no.

– Det var så fett å jobbe med han siden vi alltid dro hverandre opp – når han la ned så fete linjer og konsepter i låtene, måtte jeg alltid prøve å lage enda fetere beats. Jo bedre beatsene ble, jo mer fikk hans enorme rim skinne! Så det har hele veien vært en glede å jobbe med denne skiven sammen med Vågard.

– Vi startet å spille inn låter til den for mange år siden, og hele veien har det vært et skikkelig lidenskapsprosjekt med kun et fokus på å lage fet rapmusikk på våre egne premisser. Så jeg føler meg veldig trygg på å påstå at det kommende albumet er en fremtidig klassiker, avslutter David.

Albumet kommer til høsten.

Se også: FREDAGSFJAS med Vågard ❤️

Nyeste saker fra 730.no

Les mer