Hopp til hovedinnhold
17. mai
(Didier Marti/Getty)

Norsk musikk for mai du skjønne milde 🇳🇴

Norsk musikk-fredag!

God sommer ish ☀️ 730.no kuraterer godbiter fra nattens slipp innen norsk musikk.

Plis ha en nydelig helg ❣️

 

Jesper Jenset «Kan du love me det»

– Baby, lov å aldri dra me / veit ikkje kordan i ska klare det… En kjærlighetserklæring og bønn om at noen skal bli. Om det så er satt noe på spissen. Det er første smakebit ut fra moldenserens neste prosjekt, og her får vi både George Michael og Billy Joel. Gullstrupen har skrevet den sammen med Andreas Tovasnki og Benjamin Pinkus. Benjamin har produsert.

 

L.U:N.A og Oscar Blesson «Si ifra»

– Kan isje vi bare prate / ingen spill, det var sannhet, vi e mer enn bekjente… Et samarbeid av to av Norges store stjerneskudd, som ender i en drømmende perle 🥹 Låten er skrevet av Mia Roussel alias L.U:N.A, Karl Oskar Larsen Klazai, Kim-Andreas Castillo Oen, Lars Henrik Hellingsrud og Marius Hantho. Produsert av Lars Henrik, Marius, Kim, Sjur Folgerø, Odd Martin Skålnes og Magnus Åserud Skulstad. Den lekre musikkvideoen har Mari Ørstavik på regi.

 

Ylva «Den tid den sorg»

– Burde slått deg ned, men baby æ slår opp / burde fått mæ jobb, men livet er for kort… Ylva Olaisen blir bare bedre og bedre ❤️ Dette er en låt som virkelig får frem hennes særpreg, både i stemmen og unikt låtskriveri. Da den ble skrevet følte hun på en trang for å synge om å bare ville leve – og ikke tenke på alle voksenting. Hun bryr seg jo egentlig ikke 💁🏻‍♀️ Dette tok medlåtskriver og produsent Askjell Solstrand på strak arm. Skrevet av Ylva, Askjell og Fredrik Burås.

 

M4 x Dio Mudara «Norsk 2»

– Ordet schpaa betyr bare bra, vi har en egen lingo som brukes dagligdags, jeg forstod at Caroline aldri skjønte hva jeg sa… T Section-medlemmet M4 slipper sitt soloalbum Ja, vi elsker uken får 17. mai 🇳🇴 Han bryner seg ikke på nasjonalsangen, men serverer gaterap med Norge som munter rød tråd. Albumet er produsert av duoen Dio Mudara og har med Arif, OnklP, Larsiveli og KingSkurkOne som gjester. Samt Arman Surizehi fra The Arman Show på skits.

 

Delara «Volare»

– Badmind, bad energy, make it stay, make it stay far away / volare, come, fly, volare… Årets sommerlåt er presentert av Amanda Delara alias Delara. En låt som allerede har gått sin gang med throwbacks og fine minner til sommeren på TikTok. Og Amanda viser at hun fortsatt kan skrive drømmende og nydelige låter. Skrevet av Delara og Askjell Solstrand, som også har produsert.

 

Regnvær «Kan du lær mæ å dans»

– Æ får ikke tak på det som føles bakpå / kan du ta det fra mæ, så æ kan lær mæ å dans… Kvintetten fra Bodø slipper endelig debutalbumet sitt. Tårer i en blomstereng er en samling låter som er en følelsesmessig berg- og dalbane. Det får de ekstra godt frem med å ha to vokalister, som forteller hver sine historier, men likevel smelter sammen til en helhet. Ruben Skorstad har skrevet og synger, men Kristian Steffensen bidrar med vokal. Skrevet av Regnvær og Ruben Martinius Skorstad. Produsert av Regnvær og Eirik Tillerli alias Tirelli.

 

Beathoven «Rockstar lie»

– Blir jeg noen gang fornøyd? Blir jeg noen gang lei? Lever livsstilen, lever rockstar lie… Bravo, Blackie og Ludwig serverer en mjuk allsangs-bop i forkant av sitt kommende debutalbum Sorgenfri; en s/o til Sorgenfrigata i Oslo hvor de traff hverandre for et femår siden. Produsert av Beathoven.

 

Simen Steinklev «Takk for alt»

– Bare pleide å drive gatelangs, ville løpe gjennom husvegger… Det er stadig godt å bli minnet på at det går helt fint å blande sjangre, og det beviser Arendal-gutten Simen Steinklev her. Med litt pop, rap, drum n base og house, minner han oss på at hard jobbing og slit som regel ikke er forgjeves. Skrevet av Elias Melkersen og Simen Steinklev, produsert av Fig Tape.

 

Flex med Jonas V «Vestavind»

Norwegian westcoast shit 🇳🇴🌴🌧️ Flex får med Jonas V på en ekte vestkyst-beat fra veteranen Hkon. Fingre krysset for remix med YG og ScHoolboy Q.

 


Norsk musikk topp 3 i Sverige: Svenskene elsker Bærum Bitches – nærmere bestemt Søte og Rare Gutter 


Tim Voilhat «I’m Coming»

– I’m coming, baby, I think I’m in love… Tidligere har Tim Voilhat kommet med sin hyllest til scandidronniger, med Veronica Maggio i spissen. Nå covrer han svenskens mest kjente låt, og tar oss med det rett inn i sommeren. Skrevet av Christian Walz, Stefan Olssen, Tove Lo og Veronica Maggio. Produsert av Sivert Hjeltnes Hagtvet og Aleksander Raftevold.

 

Bølgen «Shades»

– Jeg har på shades selv om sola ikke skinner / f*ck it, jeg er med babes, de danser musikken spiller… Det er få som tar sommeren såpass på kornet som Niklas Paulsen alias Bølgen. Det er ingen unntak denne gangen. Skrevet av Bølgen og Saul Demba. Produsert av Jørgen Østhagen Aas.

 

Giddygang & Vuyo feat. Mushiva og Ivan Ave «Bizarre»

Hør på denne for ro i sjelen. Giddygang & Vuyo har allerede blitt en gjeng man må se opp for, og i forbindelse med show på Munchmuseet tar de med seg Mushiva og Ivan Ave på denne deilige låten. En hyllest til familierealasjoner. Laget av Bård Kristian Kylland, Kevin Andersen, Martin Stapnes, Ole Vuyo Småge, Sarah Vestrheim, Sigmund Vestrheim og Sigurd Drågen.


Mer norsk musikk: Hvem er Drakånis fra alle reklameplakatene på t-banen i Oslo?


 

Ulrikke «Om hundre år»

– Om hundre år er allting glemt, i morgen og i går / livet er et øyeblikk, det er bare det vi får… Ulrikke Brandstorp har bergtatt Norge før, og nå gjør hun det attpåtil på norsk. Det er flott når en nedpå og sår låt, kan minne oss på å ta vare på både sommeren og livet for øvrig. Skrevet av Ulrikke, Jim Bergsted og Helge Moen. Produsert av Jim og Helge.

 

CashFlow med 1.Cuz «BMW»

Norge x Sverige 🇳🇴🇸🇪 CashFlow fra Ammerud i Oslo, som debuterte med «SAMMA SAK» i januar, følger opp med gjesting fra Stockholms store sønn 1.Cuz. Hopp inn i Beameren til den norsk-svenske duoen via musikkvideoen straks. Regissert av Mogz. I mellomtiden hør låten nedenfor. Produsert av Oliwer Desombre og Prodbysana.

 

Emelie Hollow «Nå har du meg»

– Jeg kan vente i tusen år, i sol og regn, i dager, år / tro meg, jeg lover, kommer aldri over deg… Emelie Hollow har i år trollbundet og vist frem den vakre stemmen sin på Hver gang vi møtes. Endelig får vi også egne låter fra henne på norsk. Dette er en ærlig og nær kjærlighetslåt, en slags kjærlighetserklæring. Om hvor skummelt det er å satse på noen, og hvor fint det er om man først tar den sjansen. Skrevet av Emelie og Anton Engdahl, som også har produsert.

 

Ane.Fin feat. EHI «Hobby»

– Make you my hobby, you put it on me / making it hard to keep my cool, you be like family… Et drømmesamarbeid fra to drømmende stemmer. Ane Finstad alias Ane.Fin og Stian Ehiabhi Omole Jensen alias EHI tar oss med inn i et univers hvor man gjør en bestemt person til hobbyen sin. Skrevet av Ane.Fin, EHI, Christer George og Kim Ofstad. Produsert av Christer.


Mer norsk musikk: Norges hotteste mikrokjendis Synne Sørgjerd x 730.no: – Da havner tunga fort i feil kjeft


Følg 730.no på TikTok og Instagram og X og Snapchat og Facebook

Les mer