Hopp til hovedinnhold
norsk musikk Aden Foyer Gallileo Galilei Sony 730no 730 Agency
Aden Foyer (Paul Hers/Sony)

Norsk musikk som er kliss ny: 730.no serverer

Norsk musikk-bonanza!

God fredag! Sommerferien er definitivt over for artistene i Norge. I natt kom det over 65 slipp med norsk musikk.

730.no kuraterer sine favoritter.

Aden Foyer «Gallileo Galilei»

– Gallileo galilei in a city far away, I’ll be with you with you one day… Jonas Aden alias Aden Foyer slipper debut-EP! The Ballet Girl er komplett, og med seg har han den akk så lekre låten om filosofen, astronomen og fysikeren. Aden ble musiker, men som barn drømte han om å bli fysiker. Heldigvis for oss gikk han musikkens vei, og det har gitt oss noen vilttttt fine låter. Skrevet av Aden, Nick Gale og Paul Hers. Produsert av Aden og Paul.

Slippet til Aden Foyer markeres på Byens Tak i Oslo ♥️ Se snutten via 730s Instagram nedenfor.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 730.no (@730no)

 

Vågard «25 ves (Scoop oss)»

Vågard for alltid ♥️🕊 Livets gutt Vågard Unstad gikk brått bort i desember, før hans soloalbum Notoriske B.O.G. var ferdigstilt. Endelig er utgivelsen endelig klar 22. september via produsent David Grytten, med denne bangeren som nyeste singel og «1986» som neste. På by:Larm i Oslo skal A-Laget-medlemmet minnes. David spiller platen og har med albumets gjesteartister på scenen på Sentrum Scene på lørdag kl. 00:00 🌟  Dessuten: Denne helgen selger Mike’s Corner eksklusiv Vågard-merch.

Les også: Vågards enke og produsent forteller om platen

 

Ina Wroldsen med Stig Brenner «Aldri»

– Aldri er det over / jeg lover… En duett med Stig Brenner alias Unge Ferrari og Ina Wroldsen trodde vi aldri skulle skje. Men aldri si aldri. Stemmene deres utfyller hverandre på en så formidabel måte at dette var meant to be. Apropos engelsk; låten er den første som popdronningen Ina gjør på norsk 🇳🇴 Produsert av Filip Kollsete.

 

HILLARI «Brenner»

Norsk-filippinske Hillari Alison Conlu på norsk! Det sertifiserte R&B-stjerneskuddet, med buzz langt utenfor Norges land, serverer en smellvakker coverversjon av smashen til lille Caesar. Komponert sammen med Mogilla. Hvis du skal på by:Larm i Oslo, pass på at du får med deg HILLARI 🌟


HILLARI x 730.no: – Til syvende og sist er det deg selv du må leve med 


 

Dagny «Ray-Bans»

– Let my tears fall down, underneath my Ray-Bans / oh, I miss you now, but you don’t get a second chance, ’cause I loved you like summer… Ofte er det greit å ha noen mørke solbriller å gjemme tårene sine bak, og det er akkurat det denne låten handler om. Dagny Norvoll Sandvik fra Tromsø holder det nedpå, men kun slik en Pop Queen kan. Skrevet av Dagny, Maureen McDonald og Tyler Spry. Produsert av Tyler, Simon Oscroft og Oliver Lundström.

 

Klossmajor «Papp og papir»

– Har flere år med folk og fest på film med skiftende stil / ingen store ting som hjelper med å samle et liv, men i dag så tror jeg at jeg er glad… Karoline Karlsen, Dorothea Økland og Maja Sørbø er de tre jentene som står bak Klossmajor, som synger om voksenlivets utfordringer. Men med humor. Trestemt. Og denne singelen, som er en smakebit fra albumet som kommer om ikke altfor lenge, slår et slag for alle dagene hvor sola titter frem bak skyene. Skrevet av Karoline, produsert av Klossmajor, med Andreas Kase, Håvard Ersland, Martin Morland og Olav Abildgaard.

 

Sval «WEIGHTLESS»

– You look at me like there’s no one who can take my place / Your hands around my waist… Hemmelige forelskelser er både skummelt og spennende. Sval Rosenløw Eeg alias Sval sier at det er noe magisk ved å vite at ingen andre vet. Selv om det kan føles ensomt å holde følelsene for seg selv. Popperlen setter starten for fortsettelsen på SECRETS. Skrevet av Sval, Milo Orchis og Benjamin Schandy alias Jimi Somewhere. Jimi og Milo har produsert.

 

Daniel Owen med Aiba «Skli»

Sommeren er åpenbart ikke over ☀️ Ringreven Daniel Owen alias 24-åringen Daniel Elmrhari fra Ellingsrund feirer signering med Def Jam Norge og teamer opp med Aiba på en smørblid sang. Produsert av Bokove og Daniel. Fun fact: Oslo-gutten vant Norske talenter på TV i 2011 i en alder av 11 år.

 

Monica «Mørket i den lyseste natta»

– Følelsene mine satt seg fast inni kroppen her / For alt det du har bært på kanke jeg forstå… I forbindelse med Verdensdagen for psykisk helse, slipper Monica Johansen, alias Monica, en låt om en nær venn og produsent som hadde valgt å ikke leve lenger. Den er et samarbeid med Mental Helse, og en sang om å prøve å forstå det uforståelige. Magnus var ikke bare en venn og produsent, men også en ektemann og far, og låten har støtte fra familien hans <3 Spør hverandre en ekstra gang hvordan man har det. Skrevet av Monica, produsert av Monica og Tobias Flottorp Heltzer.

 

Nils Bech med Bjørn Eidsvåg «Vi to»

– Et sommerblilkk til vinterherlig høst / I meg det gror, er vi vi to, er han en trøst… Nils Bech fortsetter å sette standarden. Nå er han ute med albumet Jeg elsker han, en plate for skeiv kjærlighet. Med seg har han en drøss nydelige gjester, blant andre Bjørn Eidsvåg. Dette er slik vi aldri har hørt Bjørn før, men det gjør det ikke mindre flott. Det var altså Nils Bech som skulle få ham inn på en R&B-ting. Skrevet av Nils, Bjørn og Anders Kjaer. Produsert av Anders.

 

Miriam «I Hate U Please Love Me»

– I’ve been like this since I was a kid / this girl told me to move so I did… Miriam Masecha Mwanga alias Miriam synger om sin elsk/hat-forhold til 20-årene sine, hvor hun stoler mer på en hun hater enn seg selv 🥹 Den nydelige låten har singer-songwriteren fra Oslo laget sammen med Johan Hessel Jelonek, Henrik Stave, Annick Blaize og Claire Nichols.

Fun fact: Miriam har tatovert «W.A.Y.S. (Why Aren’t You Smiling)» på håndleddet. Dette er en hyllest til sangen med samme navn signert hennes favoritt Jhené Aiko.

 

Dutty Dior «Body»

Det er ett år siden Dutty Dior slapp albumet det er mindre ensomt alene, med gjester som Chirag og Arif. På sin kommende plate setter 27-åringen opp hastigheten. Noe denne nye Pluto-produserte bop-en indikerer. – Hva «Body» handler om er opp til lytterne. Det den handler om for deg, er ikke nødvendigvis det den handler om for personen ved siden av deg. Åpent for tolkning, sier Dutty om slippet.

 

Larsiveli «Sjanse til»

– Hjelp meg, jeg går meg vill / alt jeg trenger er en sjanse til… Lars Reiersen alias Larsiveli tar frem gitaren og roer det følsomt ned med sin favorittprodusent JNS alias Thomas Jones. Hvis man kjenner til livet til Lars, vet man at han har bedt om flere sjanser til. Heldigvis fikk han det – og fikk det til ♥️

 

Armin Van Buuren & Anne Gudrun «Love Is a Drug»

Anne Gudrun Michaelsen Larsen fra Alta teamer opp med Armin Van Buuren 🥵 Den gigantiske EDM-veteranen, som har spilt låten på shows i hele sommer, går som vanlig ikke rundt grøten, mens vokale til Anne Gudrun utgjør et stort løft. – Slik jeg ser det handler «Love Is a Drug» om hvordan kjærlighet er en rus, og hvordan man bare ønsker så inderlig å oppleve det. Samtidig som man er redd for å miste kjærligheten med den personen du elsker, sier AG. Hun spilte inn vokalen i stuen og i klesskapet sitt. Plag naboene dine med denne på nach!


Mer norsk musikk: Kamelen teamer opp med Danmarks største rapper

Les mer