Hopp til hovedinnhold
norsk musikk stig brenner newkid unge ferrari 730 agency 730no
Stig Brenner (Adam Falk/Nora/Sony)

Norsk musikk – 730.no kuraterer topp 12 nye låter

Norsk musikk-fredag!

730.no kuraterer sine favoritter innen kliss ny norsk musikk.

God fredag og god høst ish!

Kamelen med Branco «Boys i d blå»

Oufffff…. Slim Kamel og hans tjommi Branco – kanskje Danmarks største rapper – har ikke tid til boys i d blå 🚔 – Da jeg hørte beaten tenker jeg umiddelbart på at dette hadde vært nice å høre på høyt i min nye G-Wagon Brabus, sier breiale Marcus. – Så kom jeg på at shit, purken kommer nok til å stoppe meg enda mer enn tidligere med den bilen her. Ny bil, nye grunner til å stoppe meg. Så da skrev jeg en låt om det, legger han til. Produsert av Villads Sofus Bertelsen og Kasper Svar. Dette er første singel fra Kamelens kommende album.

 

Stig Brenner med Newkid «Bare mellom oss» + «For godt til å være sant»

– Aaah, hos meg er dine hemmeligheter trygge / for jeg sa aaah, samme hva det er, jeg dømmer ingen… Stig Brenner, artisten tidligere kjent som Unge Ferrari, serverer dobbel dose ❤️‍🔥

Her får du først en duett med svenske Newkid alias Jhun Alexander Ferrer, hvor gutta utfyller hverandre på en utsøkt måte. Samt njudelige – men strenge – «For godt til å være sant». Produsenter er Carl-Philip Ström og Benjie.

730.no fyller 15 år i dag. I løpet av halvannen dekade har vi aldri fått en pressemelding i diktform.

Men jaggu leverer Stig Joar Haugen og Nora/Sony akkurat det 🥹♥️

I dype toner fra kjærligheten jeg synger med hjertet, om avstand og nærhet
To låter som tar og gir
Bare mellom oss og en sannhet så fri
Med Newkid ved min side, på en sti jeg har gått
Sårbarhet og drømmer, jeg kan føle stjernene titter på oss
En melodiøs reise, en emosjonell strøm
jeg håper dere tar imot det jeg skapte, min bønn

For godt til å være sant, sang den andre
Min stemme i natten klanger
Hvite kaniner i en vakker dans
Dørene åpnes, og jeg kan se alt
Dykk ned i tonene og dere oppdager mer
En UFO kanskje, livet er mer enn vi vet
Fra jordens omfavnelse
Til universets pang

Stig Brenner tar dere med, til en sårbar presang
Så lytt til sangene, føl kjærlighetens kall, min stemme bærer deg trygt fram
I drømmende toner og sårbarhetens dans
Musikken bringer oss sammen
Gi meg ett par minutt av din tid så forteller jeg alt gjennom sangen
– Stig Brenner

 

Maria Mena «Till The Water Runs Clear»

– Is it too late? For me? How will I be remembered when I leave / let it rain on me, let the water trickle down until I’m clean… Popringreven Maria Mena fra Oslo har mildt sagt vært gjennom mye i livet. Hun står heldigvis støtt, men hun har tålt mye. Nå har hun laget en nydelig låt inspirert av fæle hatmeldinger og rasisme. Skrevet av Maria og Olav Tronsmoen, produsert av Olav.

 

 

Qaz «ALDRILAND»

–  Cherrox strapped til beina, vi løper langs skog og bekk/ eneste bagasjen vi bærte var skolesekk/ kan vi dra tilbake til da vi starta/ tiden vi tok altfor gitt da vi var barn /fast forward litt i tid, da vi var teens / de kan slå seg ned med kone, hus og bil / heller blakk enn rik med dårlig estetikk/ jeg vil bare leve et ungt og evig liv… Velkommen til «ALDRILAND» skapt av den audiovisuelle låtskriveren og rapperen Qaz alias Qazal Jaffri. Skedsmo-talentet har velsignet den norske musikkscenen siden 2018, fra intime klubber til ikoniske Rockefeller scene. «ALDRILAND» er skrevet av Qaz, produsert av ZSHAN. (Vi vil høre – og se – duett med Qaz og Chirag!)

 

Tolou «Coco»

Sommeren forlenges via Tromsøs store solstråle Ida Tolou ☀️ Microbraids-prinsessen, som er halvt nigeriansk, har tidligere jobbet med Wyclef Jean. Nå har hun fått et stort nytt team i Los Angeles, og serverer det som vi kan kalle hennes offisielle debutsingel. Det har blitt en smørblid afropoppete bop produsert av Crumz. Mer fra Tolou snart!

Følg 730.no på TikTok <3

@730.no Endelig har @Tolou sluppet musikk!😍 we love! #730no #730 #tolou #coco ♬ Coco – Tolou

Svalestup «Fingran klør»

– Motivet blir avslørt når savnet har opphørt / og stormen har lagt sæ fra slaget du ga mæ… Vokalist Sigve Kvitvik sier at denne låten «lå i lufta som en bastant knyttneve og måtte bare rables ned akkurat sånn». Det er godt forklarende. Og et slags bevis på hvor gøy den er? Det er en stund siden vi har hørt fra Svalestup, men nå kommer snart debutalbumet til trioen fra Svolvær, Elverum og Tromsø, og med denne første singelen lover det veldig godt. Skrevet av Sigve og produsert av Morten Øby.

 

Fig Tape «You Might»

23-åringen Elias Melkersen alias Fig Tape har produsert for mange andre artister, men fokuserer nå på seg selv etter å ha fullført sin musikkutdannelse i Berlin. Utenom å produsere, skriver, synger, mikser og mastrer han selv 💅🏻 I 2022 kom debut-EP-en Second Thoughts. Nå får vi snart flere singler på rekke og rad, med «You Might» som den første. Viben hans er en blanding av indiepop og house. – Sangen har et emne jeg føler mange kan relatere til. Å være interessert i en person som kan være litt gal eller mer «på kanten» enn du er vant til. Men du er superinteressert uansett siden personen viser sine gode egenskaper på samme tid. Det handler også om å føle seg for komfortabel i sin egen komfortsone, og å gi slipp på det som holder deg tilbake.

 

SKAAR «Follow Your Heart»

– No I can’t fight it, follow your heart… Hilde Skaar alias SKAAR er god på å holde seg innenfor samme sound, men likevel utvikle seg og aldri være kjedelig. Det er denne låten et perfekt eksempel, for selv om den er ganske annerledes enn vi vanligvis har hørt henne, er den veldig henne. Og den er rå. Følg hjertet ditt <3 Skrevet av Hilde, Askjell Solstrand, Fanny Hultmann og Theo Kylin. Produsert av Eivind Helgerød, Askjell og Fanny.

 

MAIH «Mon Plaisir»

– In the back of my mind you´re still looking at me like I’m new…Stjerneskuddalarm! Martine Håland alias MAIH er straight outta LIMPI, og har nå flyttet til Oslo og fått platekontrakt. Dette er deilig pop om den fine sommerforelskelsen. Og hvordan man ser tilbake på det når sommeren går mot slutten. Perfekt å ta med seg inn i den tidlige høsten nå. Skrevet av MAIH, Jonathan Maas og Henrik Stave. Produsert av Henrik.

 

Kvelertak «Endling»

Ukledde som lekfolk banka de på / så sanndru og ekte det var heil ved tvers igjønå… Kvelertak holder koken 🥵 Etter singlene
«Krøterveg te helvete» og «Skoggangr»  kommer albumet i neste uke. Her disker Stavanger-gutta opp med tittelsporet.


Mer norsk musikk:

Bargee debuterer stort med hjelp fra Dutty Dior, Makosir og Isah 🌟

Nyeste saker fra 730.no

Les mer