Hopp til hovedinnhold
norsk musikk sommer 2024 norway 730.no
Caption fra Getty Images: A Caucasian man is enjoying the turquoise colored lake Halsa, Norway by himself wearing nothing but his birthday suit. The snow-capped mountains makes for a perfect backdrop for this young man (Morten Falch Sortland/Getty)

Norsk musikk for sommeren 2024

Norsk musikk-bonanza 🇳🇴

I natt var det ekstra mange slipp innen norsk musikk.

730.no kuraterer dette lekre utvalget.

Jonas Benyoub «Fiende på hotell»

– Jeg påminnes forsiktig om at jeg ikke ber / det er bare hans måte å vise kjærlighet / sannheten river i meg, hva er det jeg ikke har akseptert? Jeg blir jo troende hver gang jeg er redd… Jonas Benyoub slipper første singel fra sin kommende EP, og som du leser/hører serveres særdeles personlig kost. – Dette prosjektet er fra hjertet mitt, til ørene deres, forteller Ellingsruds store sønn. Produsert av Kastel.

 

Astrid S «Joyride»

– There ain’t notes, you make it feel so sweet, it’s a joyride / you’re breaking my heart but it breaks right, and I don’t mind…  Endelig velsigner ringreven Astrid Smeplass oss med sitt andre album etter debuten i 2020. Joyride er en hyllest til fornøyelige roadtrips og hennes barndomsminner fra familiens lange bilturer. Selv om Astrid S ikke har lappen, viser Rennebu-stjerna at hun tar styringa og gjør det som er best for seg og sin karriere, og demonstrerer hvordan hun kan bevege seg allsidig på flere gode måter innenfor popsjangeren. Tittelsporet er skrevet av Astrid, Charlie Martin og Nick Hahn. The Nocturns har produsert. Albumet har ingen gjester.


En dekade gammelt norsk musikk-throwback: Astrid S (17) og Julie Bergan (19) teamer opp – se video 🥹


 

2J «Anne Helene»

Stavanger-baserte 2J fra Trondheim og kollektivet Spacewave hater Anne Helene, som fikk ham kastet ut av skolen 😤 Lesler på den ville beaten.

Bonus: Bangeren «Bunnen» gjelder fortsatt.

 

Julie Bergan «Eternity Tonight»

– Wanna stay this high forever, swear I’m never coming down / when you touch me it’s like heaven, I levitate when you’re around… Julie er fortsatt i sin eurodance-æra!  🩷💓💕💖 HELDIGVIS. Nå gir hun ikke bare «Rosa helikopter» nytt liv 23 år senere. Hun har også med noe som minner om  ikoniske «Sandstorm», og får oss til å ville hype opp oss selv. Så vel som alle rundt oss. Ta med denne på hagevorset i helgen. Skrevet av Julie, ASTELLE, Benjamin Giørtz, Jesper Borgen og Nicklas Säwström. Julie, Jesper og Benjamin har produsert.


Norsk musikk: Mannschaft med Søte og Rare Gutter tar 3. plass i Sverige 🇳🇴


 

Makosir «Vondt i stemmen»

– Jeg sa jeg orker ikke snakke nå, jeg har vondt i stemmen / vi kan prate litt etterpå, la oss ba’ danse så lenge… Du tror kanskje du får vondt i halsen når du ikke orker å snakke? Tro om igjen, det er stemmen du får vondt i. Eller, hvertfall når du vil gjøre andre ting enn å prate. Som for eksempel å danse. Inn i solnedgangen med denne boppen? Oslo-gutten Patrick Makosir har skrevet den med Julian Salole Skjerven og Vetle Riis Jacobsen. Vetle har produsert.

 

VILDE med BABYLUCIFA «kriminell»

– Jeg gjør det for meg selv, i dine øyne er jeg kriminell / men jeg gjør det for meg selv, så hvorfor ser du på meg likevel, som kriminell… Vilde Johannessen alias VILDE og BABYLUCIFA forteller om hvordan man kler seg for seg selv – og ikke for alle andre. Spesielt ikke de som mener at du må gjøre det på en annerledes måte. Det er nok noen vennegjenger som kan kjenne seg igjen i noen kontrollerende kjærester/eks-kjærester og ubehagelige situasjoner her. Skrevet av VILDE, Audun Agnar Guldbrandsen, Isabell Røren Hannevig og Silje Montsko Blandkjenn. Produsert av Audun.


BABYLUCIFA til 730.no: – Nesten bare fyrer som bookes


 

 Oscar Blesson «SANKTHANSAFTEN»

– Hun forelsket seg i tankene og idéene / vanskelig å holde en spiller nede… Om tre uker snur solen og vi gjør oss klare til å fyre opp (bål) på Sankthans. Da kan vi varme oss på den unge veteranen Oscar Blessons transit music som han slapp i dag med syv låter. Blant annet en vakker Sankthans-bop produsert av Mads Brodin.

 

Synne Vo «E ha aldri»

– E ha aldri tenkt på de mens e tek på me sjøl, e ha aldri bedd te gud um at ting bli som før / e ha aldri lurt nunn andre enn me sjøl… Hva med å gjøre om en drikkelek til en… Hit? Ja, takk. Synne Vorkinn alias Synne Vo vet hvordan. Og da vet hun også at hun kan pakke inn de følelsene som egentlig ikke er så lett å få frem ordentlig med litt ironi. Det er jo ikke alltid lett å komme over noen. Skrevet av Synne og Thomas Kongshavn, som også har produsert.

 

Bare Andy «Vil du komme over?»

– Baby, e du fortsatt våken, døra mi e åpen, vil du komme over te meg?… Anders Hovland Risan alias Bare Andy er flink til å sette ord på ting uten at det høres cheesy ut. Farsund-gutten tar oss med inn i sørlandsuniverset med det enkle spørsmålet som kan ha mye å si. For det er vel like greit å være sammen istedenfor å være alene? Skrevet og produsert av Bare Andy og Judah John Kubendran.

 

Marit Larsen «Hun er min»

– Det går bra, jeg er her, slapp av, det er fortsatt bare vi… Hele Norges Marit Larsen har lært alt hun kan av kvinnene i sitt liv. På Hun er min synger hun om dette, og hyller dem i form av en EP. Tittelsporet er så vakkert at vi måtte trykke på repeat tre ganger mens vi skrev dette 🥹 Vi kan faktisk aldri glemme hvor fint Marit synger. Eller skriver. Denne låten har hun skrevet med Emilie Christensen fra No. 4 og produsert med Goran Obad.

 

Slam Dunk «Vélo CLub»

– Ruller opp og ned i gata sånn som buss 37 / og alle taxisjåfører, de hater meg og mitt crew… Gir ned og fyr opp, og ta med deg denne låten om… Sykling? Petter Haga alias Slam Dunk er ikke fremmed for å bistå med stemning for bysommeren. Nå er det ikke bare Oslo, for denne låten ble til i København, hvor det sykles som bare det. Heldigvis er det lov å høre på den både med og uten sykkel. Skrevet og produsert av Petter Haga og Emily-Madelen Harbakk alias Gucci Caliente.

 

Sandra Lyng med Han Helge & Han Håkon «Sommer og skolefri»

– Sommer, det e det æ vil ha, sommer, det e det som e bra… Vi får stadig nye versjoner av norske klassikere, men vi har faktisk trengt en ny versjon av denne. MGP jr-bangeren fra 2005 er en av de beste? 🥹 Legg til nordnorsk og litt pils, så har du den i akkurat den drakten vi trenger i år. Vi vet jo at Sandra er en viktig del for en skikkelig god sommerlåt. Skrevet av Sandra Lyng, Helge Moen og selvsagt Malin Reitan <3 Produsert av Helge.

Throwback: Slik var norsk rap og R&B for 20 år siden: Sandra Lyng med Kleen Cut og Whimsical 🌟

s/o norske ZTV 🔥


Se også: 9 gamle norske musikkvideoer vi aldri glemmer ❗️


 

EDEL «Cooperator»

– I got a dumb idea, you know Imma need your participation, ’cause you read my mind… Duo som synger om å samarbeide og tro på hverandre. Malin Stokka og Vera Ottesen er en forholdsvis fersk duo i musikkverdenen, og deres andre singel er et slags vennskapsmanifest. – Vi er to bestevenner som i en verden full av romantiske kjærlighetslåter har lyst til å dedikere 2 minutter og 39 sekunder til den sterke kraften av vennskap, sier 20-åringene. Skrevet av Malin og Vera alias EDEL og produsert av Isak Hølland Kittilsen og Tarjei Egge-Hoveid.

 

Alessandra «Supposed To Be»

– This is who I’m supposed to, who I’m supposed to, who I’m supposed to be… Man trenger ikke mer enn disse linjene for å få frem poenget til Alessandra. Man skal være seg selv – og være stolt av den man er. Hun vil at denne låten skal hjelpe folk til å omfavne sine gode og dårlige sider, og tørre å være seg selv, og å elske den man vil. Skrevet av Alessandra Mele, Alfred Haavelsrud, Joachim Jarl og Margrethe Frich. Produsert av Jarly.


Følg 730.no på TikTok og Instagram og X og Snapchat og Facebook


Mer nedenfor.

Les mer