Hopp til hovedinnhold
Squid Game The Challenge deltakere truer med soksmal Netflix
To deltakere fra Squid Game: The Challenge truer Netflix med søksmål (Netflix)

Deltakere fra Squid Game: The Challenge truer med søksmål

Truer med å saksøke Netflix etter å ha påført seg skader på innspillingen av Squid Game: The Challenge.

Denne uken var det duket for premiere på Squid Game: The Challenge – realityversjonen av den suksessfulle Netflix-serien fra 2021.

Men selv om deltakelsen ikke innebærer dødelige konsekvenser, betyr ikke det at alt gikk smertefritt for seg.

Tidligere i år kom det frem at noen av deltakerne pådro seg skader som følge av lav temperatur under innspillingen av Squid Game: The Challenge.

(Netflix)

På nyåret kunne Deadline melde om at værforholdene var nokså uutholdelig. Det største problemet skal ha vært kulden, ettersom temperaturen er godt under frysepunktet. En av deltakerne ble angivelig fraktet vekk på en båre under innspillingen av «Rødt lys»-delen fra serien, som følge av kulden. Andre deltakere hevder at de følte seg uvel og at noen skal ha fått frostskader.

Netflix var riktignok med raske med å forsvare innspillingen. De bekreftet at tre deltakere trengte legehjelp, men presiserte at alle påstander om alvorlige skader var usanne.

«Selv om det var veldig kalt på sett – noe deltakerne var forberedt på – er ingen av påstandene om seriøse skader sanne. Vi bryr oss dypt om helsen og sikkerheten til vårt cast og crew, og har investert i passende sikkerhetsprosedyrer», skrev streameren i sin uttalelse.

Det kan likevel høres ut som om noen av deltakerne er uenig i dette.

Nå skriver Deadline at to av dem truer Netflix og produsentene med et søksmål.

Squid Game: The Challenge
(Netflix)

Ifølge det britisk advokatfirmaet Express Solicitors, hevder to av deres anonyme klienter at de både pådro seg hypotermi og nerveskader som følge av innspillingen.

Det skal, slik det opprinnelig ble meldt om, være snakk om filmingen av «Rødt lys»-delen fra serien.

Advokatfirmaet forteller at deres klienter risikerte sin helse ved å stå helt stille i lengre perioder for å sikre sin plass videre i konkurransen.

– Vi anerkjenner at mange vil se på dette som en klassisk kamp mellom David og Goliat med tanke på selskapet of produksjonspartnerne. Deltakerne trodde de var med på noe morsomt. De som ble skadet forventet ikke å lide slik de gjorde. Nå er de etterlatt med skader etter å ha tilbrakt tid stående fast i smertefulle og stressende posisjoner i kalde temperaturer, sier Daniel Slade som er CEO hos Express Solicitors.

Et søksmål har så langt ikke blitt anlagt. Det bekrefter en talsperson for serien.

– Det har ikke blitt tatt ut noe søksmål av noen Squid Game-deltakere. Vi tar sikkerheten til våre deltakere ekstremt seriøst.

Squid Game: The Challenge
(Netflix)

Squid Game: The Challenge består av 456 deltakere fra ulike land.

Vinneren stikker av med 4,56 millioner dollar. Det tilsier omtrent 49 millioner norske kroner.

Ingen nordmenn dukker opp i realityserien, men det gjør en kvinne fra söta bror. Nemlig artisten og skuespilleren Anna Sahlin alias Sahlene. Noen vil kanskje kjenne henne igjen som Anna fra filmatiseringen av Astrid Lindgrens Barna i Bakkebygrenda.

«Jeg har gjort mange sjuke, morsomme og spennende ting i livet mitt. Men dette eventyret er det sjukeste så langt. Jeg kan bekrefte at jeg er #PLAYER142 i Squid Game: The Challenge på Netflix», skriver Anna på Instagram.

Videre legger hun til at hun nærmest ikke klarer å vente med å dele detaljene fra opplevelsen. En opplevelse hun beskriver som et eventyr for livet.

«Et eventyr for livet. Venner for livet. Og jeg beviste for meg selv at jeg har et sterkt sinn i tøffe situasjoner», avslutter hun.

Se traileren til realityserien nedenfor.

De to første episodene av Squid Game: The Challenge er tilgjengelig på Netflix nå.

Se også: Moromann refses for Netflix-spesial

Nyeste saker fra 730.no

Les mer