Hopp til hovedinnhold
full frontal nudity "The Substance" Red Carpet - The 77th Annual Cannes Film Festival
Margaret Qualley og Demi Moore på premieren til The Substance på Cannes Film Festival på Palais des Festivals 19. mai 2024 (Pascal Le Segretain/Getty)

The Substance: Demi Moore stiller helt naken med Margaret Qualley

Demi Moore forteller Cannes-festivalen om det dristige valget for The Substance.


OPPDATERT: Indiefilmen er solgt til The Match Factory som har solgt den videre til Arthaus i Norge. Det bør betyr at den kommer på norske kinoer 🇳🇴


Filmfestivalen i Cannes legger sin elsk på NSFW-body-horror. Demi Moore (født 62) og Margaret Qualley (født 94) sin nye film får 11 minutters stående applaus under den franske premieren, hvor festivaldeltagere er splittet. Mange gispet og lo, mens andre ble sinte.

The Substance, som beskrives som absurd, obsternasig og ekkel, har flere scener hvor Demis karakter Elisabeth Sparkle er helt naken og utildekket.

62-åringen sier hun det kreativt sett var viktig at hun kaster alle klærne i filmen.

demi moore the substance argaret Qualley scenes bathroom

Demi Moore som Elisabeth Sparkle (Mubi)

– Fra starten av var [avgjørelsen om å stille helt naken] helt klar. Nivået av sårbarhet og råskap var virkelig nødvendig for å fortelle historien, sier Demi Moore på pressekonferansen i Cannes.

Veteranen hadde mange diskusjoner om scenene med den franske, kvinnelige regissøren og manusforfatteren Coralie Fargeat, som debuterte med voldtekt-og-hevn-thrilleren Revenge med Matilda Lutz.

– Det var en veldig sårbar erfaring som krevde mye ømfintlighet og mange samtaler om hva vi forsøkte å oppnå, fortsetter skuespilleren.

Demi skryter av Margaret Qualley sin innsats i The Substance.

margaret qualley demi moore nude cannes festival the substance margaret qualley body horror scenes bathroom

Margaret Qualley som Sue i The Substance (Mubi)

– Jeg fikk en flott partner som jeg følte meg veldig trygg med. Vi var åpenbart ganske nære hverandre – og nakne – og vi klarte å se lettsindig på hvor absurde noen av situasjonene var, fortsetter hun.

– Når alt kommer til alt handler det om å virkelig styre kommunikasjonen og ha gjensidig tillit.

I The Substance spiller Demi den berømte skuespilleren Elisabeth Sparkle, som må takke ja til et TV-treningprogram á la Jane Fonda, fordi bransjen føler at hun er for gammel. Men selv her får hun sparken. En slimete bransjemann, spilt av Dennis Quaid, sier at «ting bare stopper etter 50» for kvinner. I etterkant tar hun sjansen på å prøve den tvilsomme medisinske behandlingen kalt The Substance. Hun blir her lovet en yngre, oppgradert versjon av seg selv gjennom en celle-replikeringsprosess.

demi moore the substance margaret Qualley cannes body horror scenes bathroom

Kroppsskrekk (Mubi)

Karakteren til Demi Moore ender opp på gulvet på badet mens ryggraden revner. Ut kommer en yngre, ny versjon av henne spilt av Margaret Qualley. De kan begge eksistere sammen så lenge de bytter på å bo i hverandres kropper annenhver uke. Noe som sklir ut.

Den groteske, satiriske Coralie Fargeat-filmen er blant annet kritikk av Hollywoods behandling og raske forbruk av sine kvinnelige filmstjerner.

Demi Moore er kjent for blant annet filmene G.I. Jane, Ghost, Striptease, Indecent Proposal, Charlie’s Angels og TV-serien Empire. Hun er med i den kommende Paramount+-serien Landman fra TV-giganten Taylor Sheridan.

Margaret Qualley the substance cannes once upon a time in hollywood

Margaret Qualley med Lena Dunham og Brad Pitt i Once Upon a Time in Hollywood (Sony)

Margaret Qualley, datteren til Andie MacDowell, spiller i den nyklassiske HBO-serien The Leftovers og Oscar-filmene Poor Things og Once Upon a Time… in Hollywood.

Fun fact: Marge er gift med Taylor Swift sin favorittprodusent Jack Antonoff, som har vunnet 10 Grammy Awards.


Følg 730.no på TikTok og Instagram og X og Snapchat og Facebook

Les mer