Hopp til hovedinnhold
Matt Rife Natural Selection Netflix spesial backlash svarer pa reaksjonene
Matt Rife sin Netflix-spesial Natural Selection blir sett av mange, men alle liker ikke det de ser - eller hører (Netflix)

Matt Rife svarer på backlash etter Netflix-spesialen Natural Selection

Flere kritiserer vitsene til Matt Rife i hans nye Netflix-spesial – nå svarer han.

Rett før Matt Rife (født i 95) var i ferd med å slutte med standup i fjor etter 12 år i gamet, bestemte han seg for å litt motvillig for å poste en tilfeldig video på TikTok. Over de neste dagene endte snutten opp med å gå viralt, og førte til at de andre videoene også samlet flere millioner visninger og likerlikk.

I løpet av det påfølgende året bygget han opp en stor fansbase. Med omtrent 25 millioner følgere samlet på sosiale medier og utsolgte turneer var han plutselig blitt et husholdt navn som komiker.

Nå har 28-åringen også fått seg sin egen Netflix-spesial med tittelen Matt Rife: Natural Selection.

Som i skrivende stund ligger på andreplass hos streaminggiganten i USA og en fjerdeplass i Norge.

Høres jo ut som litt av en suksesshistorie? Nå begynner derimot flere å lure på om komikeren allerede er i ferd med å ødelegge for seg selv.

(Instagram/mattrife)

Det begynte tidligere i år, da moromannen fikk litt pes for sine uttalelser i et intervju med Men’s Health.

Her forteller han blant annet at fysikken hans ikke har hjulpet han som komiker.

– Folk vil ikke le av fysisk tiltrekkende mennesker. Du vil ikke gå på scenen og folk ser på armene dine istedenfor å høre på vitsene dine. Jeg tror det bare får meg til å jobbe enda hardere på materialet og vitsene for å få folk til å fokusere på det faktiske showet foran dem, forklarer Matt.

Flere brukte denne anledningen til å spøke litt med amerikanerens uttalelser.

Som for eksempel kjæresten til Lili Reinhart nedenfor.

Dette var i stor grad bare litt uskyldig moro, men etter Matt Rife sin standup-spesial får pipa en annen lyd.

Da moromannen fikk sitt store gjennombrudd på TikTok var den ingen hemmelighet at fanbasen i størst grad besto av kvinner, noe Matt selv anerkjenner. Men ifølge han selv er det i dag en myte at det fortsatt er slik.

Til Variety hevder han at det nå er mer 50/50.

– En av tingene jeg ville prøve meg på i denne spesialen var å vise folk at, til tross for hva du måtte mene om meg på nettet, så prøver jeg ikke bare å nå ut til kvinner i karrieren min. Jeg vil argumentere for at denne spesialen er mye mer for gutta, forklarer han til bransjebladet.

Nå som mange har fått med seg Netflix-spesialen – som ble sluppet 15. november – kan det virke som om flere sier seg enig i det sistnevnte.

(Instagram/mattrife)

Men de synes nødvendigvis ikke det er så positivt.

Nå strømmer flere til sosiale medier for å kritisere visse vister i Netflix-spesialen.

Inkludert en der Matt åpner showet med å gjøne med kvinner og vold i hjemmet.

Kritikken går riktignok ikke bare ut på at han spøker med temaer mange mener man ikke bør tulle med, men også at det generelt sett ikke er veldig artig.

Flere innser at de ikke synes moromannen er så veldig morsom når han ikke interagerer med publikum – ettersom det er disse snuttene som har slått best an på TikTok.

Andre anklager han også for å kopiere den avdøde komikeren Ralphie May sine gamle vitser.

«Jeg er genuint lei meg på vegne av de som kjøpte billetter til Matt Rifes turné basert på interaksjonene han har med publikum som dere så på TikTok. Han er kanskje den verste «komikeren» noensinne», skriver en på X (tidligere Twitter).

«Jeg synes Matt Rifes spesial er så dårlig fordi han prøver SÅ hardt å bevise seg selv for andre menn gjennom misogyni. Desperat og trist», skriver en annen.

Se flere reaksjoner nedenfor.

I forkant av spesialen kunne Matt Rife riktignok fortelle til Variety at han ikke var særlig bekymret for å støte folk.

28-åringen mener at man kan si det man vil, så lenge man er forberedt på konsekvensene og kan sove godt om nettene.

– Alt som kommer ut av munnen min på scenen er med intensjonen om å få folk til å le. Det er aldri dypere enn det […] Jeg liker mørk humor. Jeg tror ikke det er noe du ikke kan si hvis du snakker om det på riktig måte. Du må være deg selv og ikke bekymre deg for å støte et viss antall mennesker. Du går kanskje glipp av en vits som du tror noen kan bli støtt av, men som muligens også kan gi deg en million nye fans, forklarte Matt.

I etterkant av spesialen tar han også til Instagram for å gi en beskjed til de som måtte føle seg støtt.

«Hvis du noen gang har blitt støtt av en vits jeg har fortalt – her er en lenke til min offisielle unnskyldning», skriver komikeren.

«Trykk her for å løse problemet ditt», skriver han på lenken som fører deg til en nettside som selger hjelmer for de med «spesielle behov».

Det skal nevnes at denne responsen også får sin dose backlash.

Om Matt har klart å skaffe seg en million nye fans etter spesialen gjenstår å se. Det kan dog virke som han allerede har mistet en del i alle fall.

Se også: Blir buet i ti minutter på showet til Dave Chappelle

Nyeste saker fra 730.no

Les mer