Hopp til hovedinnhold
Holmenkollen Hills-prinsen Adrian Amara savner eksen (Anders Skjetnemark)

Topp 7 norske låter som kom i dag

For mye rona i monitor?

COVID-19 er viktig, men man må kunne ta litt pause fra koronaviruset. For eksempel via kliss ny norsk musikk.

Nedenfor er en håndfull låter som kom fra norske artister for en drøy time siden – innen flere sjangere. Pussig nok ingen koronasanger.

Amara «Timeplan»

«Hopper inn i 2020/håper du er klar…» Det skulle vise seg å bli tøffere enn vi alle trodde. Oslo-gutten synger dog om en tidligere flamme som gjør ham svak, selv om han holder hodet oppe – og er på en vibe. Produsert av Kristoffer Grobstok. Amara signerte nettopp til Warner, etter ha bikket noen milli hos Spoti med indiedebut-EP-en Atlantis. (730.no skulle egentlig ha videopremiere på «Holmenkollen Hills». Vi venter fortsatt 😤) Mixtape slippes snart.

 

Eirik Lyng «Her og nu»

Enda mer feelgood-snop fra Altas popprins. Trolig skrevet før COVID-19-landeplagen, da den handler om å henge med noen man er forelsket i. Kanskje neste låt kan handle om karantenekjærlighet? Popbangeren er i musikalsk regi ved Helge Moen og Jim Bergsted.

 

Eva Weel Skram med KORK «Tom snart ti»

Halvdan Sivertsen-klassikeren får nytt liv. Denne teksten traff Eva hardere etter at hun ble mor og la bedre merke til barn som har det vondt, spesielt dem som ikke vokser opp i trygge omgivelser. Sangen er produsert av hennes mann Thomas Stenersen.

 

Ponette «All the Things She Said»

Du husker denne ikoniske t.A.T.u.-svisken?

Oslo-bandet Ponette, med Helene Svaland i spissen, gir den en ny vri via vidunderlige Henrik the Artist.

 

LÜT «We Will Save Scandirock»

Noen må redde scandirocken. Kanskje det blir disse Spellemann-nominerte dynamittkubbene fra Tromsø?

 

SALTI «Shameless»

Warith Salti Mbaruk har vært DJ og produsent i 10 år, men satser nå selv som singer-songwriter via Def Jam Norway. Låten handler om å finne balansen mellom å leve komfortabelt og å følge fristelser uten å tenke på konsekvenser.

 

MVNISK «Æ vikke henge med folk»

Ukens mest woke norske låt? Tromsø-kollektivet vil isolere seg i studioet og kun lage musikk, ikke utgjøre smittefare. Okay, det er ikke akkurat det de rapper, men vi tolker det som litt anti-korona lell.

Se også:

Forrige ukes beste norske slipp 🇳🇴

Usignert Jessheim-hype:

Sykepleier og stjerneskudd med ansiktstatovering 🎶 Se norsk videopremiere

Les mer