Hopp til hovedinnhold
Lotte: Snill + kul + flink + inked (Emil Sollie)

Premiere via Ültralyd: 🎶 Lotte vil fly, men drukner

Ültralyd for kulturen.

Spalten hvor vi gir norske artister i startgropa litt drahjelp, og gjør veien til folks øreganger litt kortere. Noe du, bandet ditt, eller noen du kjenner trenger?

Gi meg en holla: [email protected]

I dag introduserer vi Lotte Kjos Sollie – alias Lotte.

Snart slipper 24-åringen fra Jessheim sin første EP, men allerede nå har hun mye øresnop klart til deg i din foretrukne streamingtjeneste.

Mums! (Emil Sollie)

I tillegg til å lage musikk, er Lotte sykepleier. Alias en ekte superhelt – spesielt i disse dager.

Respekt! <3

Dessuten er Lotte en av Norges få sykepleiere/popartister med ansiktstatovering 🙂

I dag slipper Lotte sin vakre musikkvideo til låta «Fly».

Til tross for at hun flyr, drukner Lotte i videoen.

– Sangen handler om å miste seg selv gang på gang, og om å klare å ta seg sammen fordi man innerst inne klarer å tenke at det blir bedre. Tror jeg tenkte da jeg skrev den at «Fly» liksom er å komme seg opp og ut av en tung periode, og når jeg faller bakover i bassenget tenkte jeg «nå flyr jeg, og lander rett på bånn igjen». Og kavingen i bassenget er mer sånn «nå jobber jeg for å fly igjen», også tror man at «nå er alt bra», men så er det ikke det enda.

Noen ganger må det litt kaving til. 

Bli kjent med Lotte via Ültralyd – les nedenfor!

Moren til Lotte var i utgangspunktet ikke så entusiastisk med hensyn til ansiktstatoveringen som datteren tok på festival som tenåring (Emil Sollie)

Lotte, hva inspirerer deg til å lage musikk? 

– Jeg har tidligere skrevet mest om kjipe ting man går gjennom, fordi mørke ting alltid har inspirert meg på en rar måte. Derfor har jeg mange triste sanger, men jeg er egentlig veldig glad, hehe! Jeg har gjennom tenårene og tidlig tjueårene brukt musikk og låtskriving til å takle vanskelige ting og føler meg alltid bedre når jeg har fått det ut. Det siste året har jeg heldigvis klart å hente inspirasjon andre steder, for eksempel i andre sine liv. Eller bare en hendelse, noe jeg ser på gaten. Det er fint, så slipper jeg å grave meg ned i noe trist for å få materiale.

Vennligst fullfør setningen: Lotte er ____ møter ____ med en liten dose ____?

– Lotte er følelser møter pop med en liten dose musikalske ferdigheter 🙂

Hva kan du si om din lekre ansiktstatovering?

– Takk! Jeg tok den i Danmark i forbindelse med Roskilde-festivalen i 2015. Det er en halvmåne, hadde bare lyst på den. Jeg spurte mamma først og hun sa «hvis du tatoverer deg i ansiktet er du egoistisk mot alle som er glad i deg»… Jeg var 19 år og gjorde det likevel. Da hun så den var det greit og hun syns jeg er penest i verden uansett!

Vb mamma! Så du er kanskje Norges eneste popartist med trynetattis?

– Hahaha ja! Det har jeg vært i fem år… Men det er ingen som har visst om meg :(((

Hva ønsker du å formidle med musikken din? 

– Jeg tror jeg ønsker å formidle ting som engasjerer meg, og noe som jeg har opplevd som andre kan kjenne seg igjen i.

Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Popbasert musikk inspirert av pop-punk og hip-hop. En blanding av alt vi hørte på da vi var små, som nå kommer tilbake!

Hvilke artister fikk deg til å ville bli artist? 

– Jeg vokste opp tidlig på 2000-tallet, så åpenbart Britney Spears, Kelly Clarkson, P!nk, Christina Aguilera… Men også Karpe. Jeg var blodfan av Karpe i 2006, og var så plagsom på autografsigneringen etter en konsert de spilte på Jessheim-dagene at jeg til slutt ble bortvist av vaktene. Jeg var 11 år og fikk signert Puma-skoene mine.

Hvilke norske artister ser du opp til i dag? 

– Jeg synes Highasakite lager veeeeldig fin musikk. girl in red gjør en kul greie, og Anna of the North har fått til mye bra. Det synes jeg er inspirerende. Jeg ser så klart opp til Karpe fortsatt! Og mange andre, fordi norske artister gjør det veldig bra om dagen og det er gøy. Spesielt norske damer!

Hva er målet for karrieren? 

– Å kunne fortsette å ha det veldig gøy med å lage musikk, også håper jeg at det etterhvert kan bli min fulltidsjobb. No offence til mine sykepleierkolleger, jeg har det fint med dere også…

Vi gleder oss til fortsettelsen 🧡 Se premieren på musikkvideoen til Lotte:

Familiedugnad <3: Videoen er regissert av Lottes storebror; Ola Kjos Sollie.

Vil du lese Ültralyd? Kjør deg opp her 🎶

Hva i all verden skal vi finne på i helgen i disse dager? Tradisjonen tro spør vi en favoritt om tips… Denne gangen er det snart hele Norges SKAAR!

Norsk artist med korona-bønn til politikerne

Nyeste saker fra 730.no

Les mer