Hopp til hovedinnhold
Barbenheimer film skrekkfilm humor b film
Det måtte jo skje (Warner Bros./Universal Pictures)

Nå kommer det film inspirert av Barbenheimer

En Barbenheimer-film er på vei.

Sommerens største filmsuksesser – Barbie og Oppenheimer – trengte egentlig ikke å gjøre stort mye da det gjaldt markedsføring, takket være Barbenheimer-feberen.

Nå blir fenomenet inspirasjon for en ny film.

Det skal dog sies at denne antagelig ikke vil skaffe seg noen Oscar-nominasjoner.

Barbenheimer blir heller en B-film.

Passende nok.

Margot Robbie Barbie Richard Dickson Greta Gerwig Mattel forsokte a stoppe innspilling
Margot Robbie er iherdig sjarmerende som Barbie (Warner Bros.)

Det bekrefter skaperen Charles Band til The Hollywood Reporter.

Filmprodusenten er selv nokså erfaren når det gjelder B-filmer, og står blant annet bak titler som Evil Bong, Puppet Master og The Gingerdead Man.

Nå kan han også legge til Barbenheimer på CV-en.

Filmen skal handle om doktor Bambi J. Barbenheimer. Hun er en forsker i Dolltopia, hvor hun bor med sin kjæreste Twink Dollman.


Se også: Beklager for Barbenheimer-meme etter kritikk


Men Bambi har ikke like mye tålmodighet som Margot Robbies karakter hadde i Barbie. Bambi har sett seg lei på barna i menneskeverdenen leker så brutalt med alle dukkene i Dolltopia, og bestemmer seg derfor for å skape atombomben for å ende menneskeheten.

Skaperen er selv fullstendig klar over at mange garantert vil tenke at dette bare er et billig triks for å tjene penger på et allerede populært fenomen.

Noe han er helt enig i.

Barbenheimer norge barbie oppenheimer norsk kino
Barbenheimer har blitt til tusenvis av memes

– Det er 100 % sant. Men det er også en mulighet til å ha det gøy med den bisarre sammensettingen av disse to filmene og kombinasjonen av Barbie og det mørke ved Oppenheimer. Mikser du det sammen får du en så bra mulighet til å skape mørk humor, sier Charles om sitt nye prosjekt.

Så langt har det ikke blitt annonsert hvem som skal spille i den kommende filmen, men det er ventet at det blir avslørt om kort tid.

Man kan dog utelukke at store navn i samme liga som Margot Robbie eller Cillian Murphy vil dukke opp i Barbenheimer. Filmen har nemlig et budsjett på bare 1 million dollar. Det tilsier 11 027 350 kroner, og er for øvrig en av de dyreste filmene Charles noensinne har laget.

Barbie hadde på sin side et budsjett på 145 millioner dollar, mens budsjettet til Oppenheimer lå på 100 millioner dollar.

Barbenheimer antas å komme ut i løpet av 2024. Om den blir satt opp på kino eller havner rett på streaming gjenstår å se.

Noe sier oss likevel at det sistnevnte er mest sannsynlig.

Se også: Dette tjente Margot Robbie på Barbie

Nyeste saker fra 730.no

Les mer