Hopp til hovedinnhold
emma steinbakken Axel Boyum nach 730no fredagsfjas
Livets jente Emma Steinbakken (Instagram/emmasteinbakken)

FREDAGSFJAS med Emma Steinbakken: – Jeg drar ikke på nach, det er såå 2022

Emma Steinbakken er andremann ut i ny runde av FREDAGSFJAS❤️‍🔥

Popprinsessen fra Jessheim briljerer nå med debutalbumet Home, og det har vært et travelt, men spektakulært år for 20-åringen.

I tillegg blir Emma snart den yngste norske kvinnelige artisten med egen konsert på Oslo Spektrum. Arenaen rommer mer enn 11 000 mennesker.

Den hektiske timeplanen stopper ikke der. Tvert imot er Emma Steinbakken for øyeblikket på festivalturné.

Neste stopp: Tahitifestivalen i Kristiansund. I tillegg gjester stjerneskuddet flere festivaler på tvers av landet, fra Molde Jazz til Utopia i Stavanger til Stavernfestivalen i Larvik. 730.no tar selvsagt en prat med Emma Steinbakken før det braker løs.

Hellu! Gratulerer med debutalbumet! Hvordan føles det nå som folk kan høre på det?

– Det føles godt! Endelig!! Noen av disse låtene har jeg sittet på så lenge, så det er veldig deilig å endelig gi de ut. Også er det litt skummelt også. Jeg har snakket om at jeg har jobbet på et album ganske lenge, så jeg forstår om noen har høye forventninger. 

Kan du fortelle litt om hva albumet handler?

– Det handler om store og små ting jeg har opplevd. Det handler om kjærlighet, familien min, forholdet mitt til meg selv og ulike faser vi går igjennom før man har rukket å bli voksen. Det betyr mye for meg. Det er jo mitt første album, klart det er stas <3 

Hvordan har prosessen med å lage et album vært? 

– Den har vært gøy, slitsooomt og kjempekult. Først dro jeg til Stockholm – hvor de fleste låtene er laget – og viste en Power Point jeg hadde laget om livet mitt… Med bilder av Jessheim, huset jeg vokste opp i, familien min, venner, faser av livet mitt og så videre…

– Jeg tenkte det var en smart ting å gjøre, fordi når vi da gravde opp gamle historier jeg ville skrive om så kjente de til min side av saken og hvordan jeg var som person på den tiden. Sangtekstene føltes mer ekte!  

Har du noen personlige favorittlåter fra albumet?

– «Reckless Eyes» 🥺… «House On Fire»… Og «Cold»!

Er det noen av dem du gleder deg mest til å fremføre? For eksempel i Oslo Spektrum?

– Jeg tror vi kan gjøre noe kult og vakkert ut av «Reckless Eyes»…

Har du noen planer for hvordan du skal feire slippet?

– Jeg er på festivalturné! Men vi må jo nesten ta en skål! 

Emma Steinbakken har det travelt for tiden. Her lyser hun opp Times Square på Manhattan i New York City (Instagram/emmasteinbakken)

Apropos feiring og fest, over til litt FREDAGSFJAS: Hvordan er du egentlig på fest?

– Prater masse med alle. Veldig blid. Glad i å danse. Ikke så høytidelig. 

Hva drikker du helst?

– Bobler eller hvitvin.

Hvor spiser du helst – og hva?

– Faktisk helst hjemme. Taco <3… Jeg spiser ulike varianter av taco litt for ofte. 


Se også: Topp 8 nye låter fra Norges land


Hva er det beste utestedet?

– Hjemmefest!!! Er sjeldent ute på byen. Foretrekker en bar hvor jeg hører hva de jeg snakker med sier 💤

Hvis du skal ta deg en fest i utlandet – hvor vil du helst dra?

– En øde øy med alle vennene mine. Et varmt sted. 

Hvilken sang får deg til å danse?

– «Sør-Afrika» med Beathoven, Capow og 2G.

Hva er fredagsantrekket?

– Enten jeans, sneakers og en hvit t-skjorte eller et kort skjørt og rosa høye boots.

Hvem vil du helst møte i helgen?

– Anastasia. Og danse til «I’m Outta Love».

Hvem vil du IKKE møte i helgen?

– Donald Trump…

Emma Steinbakken høyt OverOslo (Instagram/emmasteinbakken)

Hva er ditt mørkeste partyminne?

– Haha. Det har jeg fortrengt. 

Hva er helgens vorspiel-anthem?

«No One Dies From Love» med Tove Lo.

Hva er helgens nachpiel-anthem?

– Jeg drar ikke på nach! Det er sååå 2022 💤

Hva er den ultimate nattmaten?

– McDonald’s <3 

Hvem vil du aller helst våkne opp med?

– Kjæresten min! [Axel Bøyum]

Turtelduene Emma Steinbakken og Axel Bøyum (Instagram/emmasteinbakken)
Turtelduene Emma Steinbakken og Axel Bøyum (Instagram/emmasteinbakken)

Tusen takk Emma og gratulerer igjen med debutalbumet!


Les også: Hvilken låt er best å ligge til? Caroline Nitter tipser ❣️


Følg gjerne 730.no på TikTok 

InstagramTwitter, Facebook og Snapchat


Selv om sommeren herjer ligger ikke artistene i Norges land på latsiden. 730.no serverer kliss ny norsk musikk innen flere sjangere og fra store deler av kongeriket. Sjekk ut og les om blant annet «Cold» med Emma og «Kjuagutt» fra den ekte legenden Vågard (R.I.P.) fra A-Laget i Bergen. Og eeeeendelig er Isahenk Kaleb Isaac Ghebreiesus alias Isah ute med debutalbumet INSTRUMENT. Sexy. Sjelfullt. Festlig. Vakkert. Ærlig. Slik beskriver 99-eren platen. Les mer her

Les mer