Hopp til hovedinnhold
Vågard Unstad
Vågard var en enestående artist og er en legende. Snart kommer albumet han nesten ferdigstilte før han døde ❤️ (NMG/G-Huset)

Norsk musikk: 730.no kuraterer sine nye favoritter

Norsk musikk-fredag!

Selv om sommeren herjer ligger ikke artistene i Norges land på latsiden.

730.no serverer kliss ny norsk musikk innen flere sjangere og fra store deler av kongeriket. God helg ☀️

 

Vågard «Kjuagutt»

– Kjuagutt på min hals, ingenting her e falskt / kjuagutt i din hals, alt e ikkje til salgs / nokke e skrevet i stein, nokke med kritt og kalk, alle må ta nokken valg, sjøl bitre tårer e salt… Vågard Unstand for alltid ???? Akkurat som NMG/G-Huset. I desember 2022 døde den ekte legenden tragisk og brått i en alder av 36. I forkant gjorde A-Laget-veteranen nesten ferdig sitt kommende soloalbum Notoriske B.O.G., men tøffe, stilige «Kjuagutt» som første singel. Produsert av David Grytten og Gaukur Grétuson. (Med storartet miks fra Njål Paulsberg.) Følg med for mer om Vågard og det kommende slippet hos 730.no ♥️ I mellomtiden roter denne bangeren.

 

Emma Steinbakken «Cold»

– When you freeze me out to leave you alone, don’t think I can’t handle the cold… Debutalbumalarm! På onsdag fikk Emma Steinbakken plankett av plateselskapet sitt: Coverlåtene hennes fra Hver gang vi møtes har streamet 50 millioner ganger. Det er en sinnssyk bragd. Og nå er vi altså så heldige at vi får Home; debutalbumet til Jessheim-popprinsessen. 20-åringens stemme og ferdigheter som låtskriver får definitivt vist seg på både denne sangen – og resten av platen. Skrevet av Emma, Sandro Cavazza, Johan Lindbrandt og Robin Stjernberg. Produsert av Johan og Robin.

 

Isah «EG VIL BARE DANSE»

Eeeeendelig er Isahenk Kaleb Isaac Ghebreiesus alias Isah ute med debutalbumet INSTRUMENT. Sexy. Sjelfullt. Festlig. Vakkert. Ærlig. Slik beskriver 99-eren platen, som han har laget med Mogilla, Pluto, Mads Brodin, Lukas BL, Bubachard, Santell og KJ. – Albumet er mest til meg, ler Isah. – Og til lytterne, seff. Men mest til meg. Eg vil at lytteren skal sitte igjen med en følelse av å ha blitt bedre kjent med meg, og hva eg bringer til bordet, forteller den dyktige singer-songwriteren fra Stavanger. Feelgood-perlen «EG VIL BARE DANSE» hadde en ekstra sneaky premiere på podcasten til 730.no ???? Se opp for mer Isah hos oss straks.

 

joki + CLMD + Seeb «golden ticket»

Et trehodet EDM-troll? ???????? Tre av Norges ivrigste produsenter har slått seg sammen for å lage en sommerlåt – og de treffer blink ☀️ Skrevet av Francisca Hall, Hayley May og Joakim Haukaas alias joki. Produsert av joki, Martin Danielle alias CLMD og Simen Eriksrud og Espen Berg alias Seeb.


Hvilken låt er best å ligge til? Caroline Nitter tipser <3


 

Moyka «Don’t Turn Around»

Who’s ready to dance? ???? Real Hallingdal hot girl shit. Monika Engeseth alias Moyka teaser sin nye singel som en dansbar affære – og hun juger ei. Produsert av Sivert Hjeltnes Hagtvet og Anders Kjær.

 

Chris Holsten «I eget selskap»

– Finnes ingen her å såre, ingen her som drar av gårde / Kun seg selv å bry seg om, heller lykkelig og ensom i eget selskap… Lillestrøm-stjerna har for lengst vist at han kan skrive låter man relaterer til, spesielt etter at han gikk over til norsk. Denne er intet unntak, og selv om det kanskje kan virke trist, så er det noe ekstra fint med at man kan ha det bra i eget selskap. For aller helst være et sted man har det bra? Ja. Skrevet av Chris, Askjell Solstrand, Benjamimn Folkvord Perdesen, Lars Rosness, Maria Smith og Stephan Slaaen. Produsert av Askjell og Lars.

 

Kapteinen «Nostalgi»

– Ka hvis det blir kun nostalgi, og eg ser livet mitt passere meg forbi / og ka hvis eg blir fanga i tid, og drømme om et heilt annet liv… Stavanger-gutten Kjell Øverland alias Kapteinen er god på å få oss revet med, av både dialekten og musikken. Her synger han om hvor flott det er å se tilbake på de gode minnene. Men også hvor skummelt det kan være om man ikke klarer å leve i nuet. Skrevet og produsert av Kapteinen, Jim Bergsted og Preben Sælid Andersen.

 

Chris Abolade «Det du gjør er deilig»

Etter å ha teamet opp med Arif og Filip Bargee på «København», serverer Chris sin neste singel fra sitt kommende album. Denne låten laget han med Lasse Digre og Kristoffer Grobstok midt på natten på en hyttetur. Og låten er definitivt giving deilig hyttetur ????


Mer norsk musikk: Cezinando: – Helt vanvittig hva denne byen har blitt til!

Les mer