Hopp til hovedinnhold

Svenske som (ikke) er en punk

I forrige måned slapp den svenske rapperen Adam Tensta den første smakebiten fra det kommende andrealbumet, Scared of the Dark, i form av «Ok Wow», og nå har også turen kommet for singel nummer to, «Like A Punk», med påfølgende musikkvideo. I videoen er Tensta tilbake i nettopp Tensta, en av de hardeste forstedene til Stockholm, der han vokste opp og siden tok etternavnet fra. Vi følger fem ungdommer gjennom deres hverdag, skutt i kornete, gritty sort-hvitt i regi av regissør Marcus Lundin, hvor en skinnjakkekledd «apejævel» står altså sentralt.


Se også: Lars Vaular og Adam Tensta (video)

Nike Sportswear Sweden presenterer snart den nye dokumentarserien American Made, som tar for seg Tensta og den like svenske NBA-spilleren Jonas Jerebko, som begge har kjempet mot janteloven og tatt karrierene sine til et nytt nivå.

Moroa kommer til å bli delt opp i fire episoder, og førte runde kan sjekkes ut på Nike Sportswear Sweden sin Facebook-side førstkommende mandag 31. januar. I tillegg til Tensta og Jerebko, vil serien også inneholde gjesteopptredener fra folk som Zlatan Ibrahimovic, Henrik Zetterberg, Obie Trice, Ben Wallace, Niklas Lidström og Juan Atkins.

Hør og last ned Adam Tenstas musikk hos WiMP.

Les mer