♫ Sivert (18) fra Oslo debuterer som Trevis

8. nov 2017 kl. 00:00
SIVERT ALIAS TREVIS MED IDA HELENE (IPHONE 3) 

Da Sivert Brendmoe var 15 år gammel, flyttet han til Los Angeles som utvekslingsstudent, hvor kallenavnet ble Trevis; Sivert baklengs. Planen var ett år på skole i LA, men Nordstrand-gutten ble igjen i storbyen i tre år. Den største grunnen var musikk, som han har jobbet med hver dag siden han var liten. Nå er 18-åringen tilbake i Oslo, og i dag slapp han debutsingelen «Hard to Get»; en ung, urban earworm om forvirrende kjærlighet.

Hør Trevis’ første singel nedenfor praten med 730s Ida Helene (halvparten av DJ-duoen Q&I).
 
SIVERT ALIAS TREVIS MED IDA HELENE (IPHONE 3) 

Tre år alene som tenåring i LA. Hvordan var det?

– For meg var de tre årene viktige. Jeg lærte veldig mye; ikke bare på skolen, hehe. Jeg ble jo oppslukt av musikk, men jeg lovet foreldrene mine å fullføre high school, så det ble studio om kvelden og i helgene med flinke folk. Det gjorde at jeg utviklet meg mye som artist.

Når fant du ut at du ville bli artist?

– Da jeg var 11 så møtte jeg en 19 år gammel DJ, og jeg synes det var så fett å se hva han drev med. Han tok meg med i studio hvor jeg møtte Ola, som ble manageren min. Jeg visste selvfølgelig ikke noe om bransjen og hvordan ting funket, jeg ville bare synge. Men etterhvert lærte jeg mer og mer og de to siste årene har jeg drevet med musikk og dans på heltid.

Hva er den største forskjellen på Los Angeles og Nordstrand?

– Vel, Los Angeles og Norge er to forskjellige verdener. Man glemmer ofte hvor stort LA er, det skjer noe der hele tiden. Folk er veldig busy og jobber masse. Og så er det jo så klart været. Livet blir litt annerledes når det nesten er sol hele året. Men selv om LA har utrolige muligheter, så er Norge definitivt hjemmet mitt.

Hvor har du mest draget på damene? I Norge eller California?

– LA, fordi jeg er norsk, haha. Mange synes det er eksotisk, og selv om de ikke vet noe om Norge så synes de det er stas med nordmenn. Her i Oslo så er jeg bare en vanlig norsk fyr, haha. Det er kulere å være norsk i USA.

A post shared by T R E V I S (@trevisbrendmoe) on

Basert på din erfaring; hva er den største forskjellen på LA- og Oslo-jenter?

– Hmmmm… Jeg føler at norske jenter er mer rett på sak. Hvis en norsk jente blir forelsket i deg og du er forelsket i henne, så har du jo henne. Jentene i Norge er ofte mer ordentlige og trofaste, mens mange LA-jenter er så vanskelig å skjønne. Man vet egentlig ikke hvor man har dem.
Dette er kanskje litt av temaet på «Hard to Get»?

– Ja, «Hard to Get» handler om den første LA-jenta jeg ble forelsket i. Det ble sykt mye styr, mye spill og stadig frem og tilbake og ditt og datt. Norske jenter er generelt litt snillere og lettere å ha med å gjøre. I alle fall de jeg har møtt, haha.

Er det derfor du dro hjem til Norge?

– Haha, nei. Vel, ikke bare derfor. Det føles riktig å slippe musikk her først. Drømmen er å være i Norge og høre sangen min på norsk radio og få opptre på VG-lista. Jeg har allerede fått støtte fra mange i Norge og hjemme på Nordstrand, folk som vet at jeg har drevet med musikk lenge. Det betyr mye.

Men R&B-pop som du gjør er vel større i USA enn i Norge. Er du spent på hva nordmenn synes om «Hard to Get»?

– Jeg er litt uenig i at urban pop ikke er stort i Norge. Den mest populære låten i Norge nå er «rockstar» med Post Malone og 21 Savage – og det er en R&B-låt. Men det er vel mer vanlig at amerikanske og kanadiske artister lager urban pop enn norske, selv om det nå er endel unge i Norge som har begynt å eksperimentere med denne sjangeren. Jeg håper og tror at folk i Norge vil like «Hard to Get».

Hvilke norske artister er dine favoritter?

– Jeg ser veldig opp til Kygo, og selv om de ikke er ordentlige artister; Stargate og Nasty Kutt (William Larsen), som jobber med internasjonale artister og setter norske fotspor over hele verden. Den norske musikkscenen er veldig spennende nå, med mange unge sangere og rappere, og jeg forsøker å høre på mye norsk musikk.

Trevis med Mikkel fra Stargate:

A post shared by T R E V I S (@trevisbrendmoe) on
Hvilke artister gjorde at du ville bli artist?

– Justin Timberlake… Chris Brown… Bruno Mars… Hvis jeg skal nevne tre. Musikken, performance, hele greia… Kanskje mest Justin. Hvis jeg kunne jobbet med én artist, så ville det vært han. Han gjør sjelden musikk med andre artister, men det er vel lov å drømme.

Hva er planen for 2018?

– Selv om jeg er ung, så har jeg holdt på lenge, så nå gleder jeg meg til å starte å gi ut musikk. Målet for 2018 er å slippe mange sanger, vokse og hele tiden bli bedre.

Sjekk ut Trevis’ «Hard to Get» og putt den i spillelisten din her:

Akustisk versjon: