Hopp til hovedinnhold
Silibil N Brains biopic James McAvoy sony music
Silibil N' Brains får biopic (Sony Music)

Silibil N’ Brains får biopic fra James McAvoy

Silibil N’ Brains er tilbake i rampelyset via regissørdebuten til James McAvoy.

The Great Hip Hop Hoax som biopic.

Som skuespiller har skotske James McAvoy 41 filmer på CV-en.

Fra The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe, Trance, Split og Glass til fire X-Men-filmer som Professor Charles Xavier.

Nå debuterer han som regissør.

James McAvoy som Kevin Wendell Crumb / Dennis / Patricia / Hedwig / Barry / Orwell / Jade / The Horde (Blumhouse/UIP)

James McAvoy som Kevin Wendell Crumb / Dennis / Patricia / Hedwig / Barry / Orwell / Jade / The Horde i Split (Blumhouse/UIP)

Valget falt på historien om rapduoen Silibil N’ Brains fra Dundee i Skotland, som forsøkte å slå gjennom i England på begynnelsen av 00-tallet. Men engelskmenn, spesielt i London, ville ikke høre rap med skotsk aksent.

Gruppens medlemmer Gavin Bain og Billy Boyd tenkte at det vil være lettere å slå gjennom i London hvis de var amerikanske rappere.

Derfor tok de navnene Silibil og Brains McCloud og latet som de var amerikanere. Selv om de aldri hadde vært i USA.

De hevdet å komme fra den lille byen San Jacinto i California. Og noen ganger fra Huntington Beach. De sa også at de var barndomsvenner med Eminem.

Da begynte interessen å øke i London. De varmet blant annet opp for Eminems gruppe D12 og signerte med Sony Music UK. Noen år senere røpet de svindelen og ga ut boken California Schemin‘ . Det andre opplaget fikk tittelen Straight Outta Scotland.

I 2013 kom dokumentarfilmen The Great Hip Hop Hoax.

Nå kommer altså det biografiske dramaet om duoen.

– Jeg gleder meg til å bringe denne helt utrolige, og også veldig skotske/californiske historien på kino, sier James McAvoy til Deadline.

– Å bruke skotske talenter bak og foran kameraet er noe jeg brenner for. Jeg er begeistret over å debutere som regissør i hjemlandet mitt. Filmen vil først og fremst være en feiring av den skotske ånden, men Silibil N’ Brains-duoens dristige forfalskning kan ikke annet enn å appellere til publikum over hele verdenen.

Før James McAvoy starter å filme sin biopic om Silibil N’ Brains, ser vi ham på kino i Speak No Evil og Control.

Førstnevnte er en Blumhouse-skrekkfilm om en drømmeferie som blir et mareritt.

Sistnevnte følger en lege som oppdager at han har en uoppdagelig enhet implantert i hjernen sin. Hvis han ikke gjør som en mystisk stemme sier, vil forferdelige ting skje.


Biopic: Timothée Chalamet blir Bob Dylan via Elvis-teamet til Austin Butler

Nyeste saker fra 730.no

Les mer