Hopp til hovedinnhold
NINA KAN ALLTIDS BLI MODELL PÅ SI (ALEX NUNNEY PHOTOGRAPHY)

Stygg-vakker norsk videopremiere: – Nå er det faen meg nok med den fasaden din

NINA KAN ALLTIDS BLI MODELL PÅ SI (ALEX NUNNEY PHOTOGRAPHY)


Nina G er tilbake! Hvem, spør du? Ingen ringere enn trøndelags svar på Beyoncé, skal vi tro Adresseavisa. Heeelt skilt ved fødselen er de kanskje ikke, men 24-åringen har en stil og attitude man sjeldent ser blant norske popartister. Kanskje fikk hun litt av det da hun studerte ved LIPA i Liverpool? 
Uansett, Nina er tilbake med den nye singelen «I Like You Better When You Ugly», og med en tilhørende vill video om skjønnhet på flere nivåer. Vi tok en kjapp prat med den hardtarbeidende artisten, sjekk ut premiere helt nederst. <$ 
Hei Nina! Du er jo usignert, men videoen ser rimelig proff ut likevel. Har det vært en lang prosess å lage den? 
– Alle i prosjektet fra kameramann til dansere og fotograf er venner av meg som er helt utrolig flinke. Jeg har organisert det meste selv, så det har tatt litt tid. Jeg har valgt ut alle klipp i videoen, booka alle locations og holdt audition i England for å finne den lille jenta! Tråkket på litt tær på vegen, men av og til må man være litt ugly. Kast janteloven ut vinduet, hehe. 

Saken fortsetter under

Et bilde publisert av Nina G (@ninag_music)

Hva er det du vil fortelle med videoen?
– Den handler om en indre kamp. Den lille jenta du ser i videoen (Freya 8 år) er ditt indre barn som sier fra om at nå er det faen meg nok med den fasaden din. Jeg valgte Freya etter audition i Liverpool på grunn av hennes fryktløse og ærlige uttrykk, noe som jeg følte representerte budskapet i videoen veldig godt. 
Hva er skjønnhet for deg?
– En følelse. Bruken av ordene «ugly» og «beautiful» i denne sangen er for meg ikke om å være stygg eller pen. «Beautiful» er en metafor for alt som ikke er ekte: People-pleasing, falske smil og fasader. «Ugly» er et symbol på alt som er ekte: ærlighet, råhet og sårbarhet.  
Fortsetter under

Et bilde publisert av Nina G (@ninag_music)

Vi får nesten litt Lady Gaga-vibber, hvem har inspirert deg visuelt og musikalsk? 

– Det tar jeg som et stort kompliment! Lady gaga er rå. Jeg har faktisk blitt mest inspirert av danserne jeg har jobbet med på The Liverpool institute for Performing Arts de siste årene. Musikalsk blir jeg veldig inspirert av beats og kule rytmer, uavhengig av artisten. Men hører mye på Karpe Diem, Die Antwoord og Emilie Nicolas. 
Til slutt: Hva er planene dine for 2016?
– Spille inn EP i Oslo og lage flere musikkvideoer! Og ellers jobbe med å lytte til mitt indre barn og krysse jantelovens grenser.

God plan, Nina G! Se premiere på musikkvideoen her: 

Se også: Nina G er en «broke bitch with expensive taste»

Nyeste saker fra 730.no

Les mer