Hopp til hovedinnhold
Fair Play Netflix ending explained 730no
Fair Play med Phoebe Dynevor som Emily Meyers og Alden Ehrenreich som Luke Edmunds (T-Street/MRC/Netflix)

Fair Play: – Filmen handler om mannlig skjørhet

Fair Play-slutten gjør mange forundret.

❗️ Saken inneholder spoilere ❗️

Sjangeren psykologisk erotisk thriller gjør comeback med Fair Play. Filmen endte opp i buderunder etter premieren på Sundance Film Festival, hvor NEON og Searchlight til slutt trakk seg da Netflix la over 200 millioner kroner på bordet for indiefilmen.

Uten brask og bram har Netflix nå sluppet Fair Play, som starter som et romantisk drama på arbeidsplassen.

Emily og Luke jobber seg oppover som analytikere i det ærgjerrige hedgefondselskapet One Crest Capital på Manhattan. Samtidig som de er stormforelsket i smug. Men når Emily blir forfremmet istedenfor Luke, blir det sakte – men sikkert – andre boller. Som ender blodig.

Fair Play Netflix nyc ending explained 730 no copy

(Netflix)

Fair Play starter også blodig. Til tross for tipp topp stemning. I filmens andre scene blir impulsiv oralsex på do avbrutt fordi Luke – på en grisete måte – finner ut at Emily har mens. Det blir likevel et heftig klimaks når Luke frir til Emily på badet.

90 toksiske minutter senere er alt snudd på hodet – og det blir mer blod. Nå via kniven til Em. Hun holder på å eksplodere i sinne over Luke, som ikke forstår at hun forventer en unnskyldning. Selv om Luke har tatt L på L på L, fortsetter han stusselighetene sine ved å gå i offermodus. Krydret med gaslighting.

Fair Play Netflix number 1 730 no copy

(Netflix)

– Jeg vet ikke hva som skjedde. Det var ikke meg, jeg sverger. Du vet jo at dette ikke var meg, sier Luke mens blod og tårer renner.

– Jeg gjør HVA som helst… Fortell meg hva jeg kan gjøre for å rette det opp? Jeg er så lei meg… Jeg vil gjøre hva som helst for å rette det opp og gjøre dette okay for deg, insisterer han.

Emily bøyer seg ned, holder om ham og lener sin panne mot hans. Men i motsetning til hva mange tror skal skje, byr hun ikke på tilgivelse.

– Tørk opp blodet fra gulvet mitt… Og kom deg ut. Jeg er ferdig med deg, hvisker Emily i filmens siste to linjer.

Hun reiser seg, ser ned på ham, slipper kniven – og smiler.

– For meg er slippet av kniven det virkelige mikrofonslippet i Fair Play, forteller manusforfatter og regissør Chloe Domont, som her filmdebuterer.

Fair Play Netflix ending explained 730 no copy

(Netflix)

Chloe visste at avslutningen ble vanskelig og tung, både emosjonelt og fysisk. Derfor øvde hun og Phoebe Dynevor (Bridgerton) og Alden Ehrenreich (Oppenheimer, Han Solo i Solo: A Star Wars Story) lenge på scenen før produksjonen startet.

For henne handler ikke scenen om at kvinnen skal få hevn. Mer at mannen skal eie opp til sin underlegenhet og innse sin fiasko og svakhet.

– Hele filmen bygger opp til den siste linjen hvor Emily tvinger Luke til å til slutt erkjenne at han er ingenting. Filmen handler egentlig om mannlig skjørhet.

Anmeldelsene er stort sett positive.

The New York Times roser den filmdebuterende regissøren og manusforfatteren.

«Når verbale sår eskalerer til bokstavelige blåmerker, innser vi at Chloe Domont har lurt oss til å investere vår egen empati i disse to følelsesmessig konkursrammede unge elskerne som kan akseptere volatilitet i aksjemarkedet. Men ikke i seg selv.»

The Observerer gir 3 av 4 stjerner.

«Rollebesetningen er fengslende og innsikten i de giftige prioriteringene til mennesker som vet prisen på alt – og verdien av ingenting – maler et bilde av moderne bedriftsforræderi»

Boston Globe elsker måten som Chloe Domont håndterer sjangeren.

«En av de skarpeste versjonene av erotisk thriller i nyere minne.»

Phoebe Dynevor Eddie Marsan Rich Sommer Fair Play sequel netflix

Phoebe Dynevor, Eddie Marsan og Rich Sommer i Fair Play (Netflix)


Annonse: Den første filmen ble forbudt i Norge. Nå er oppfølgeren klar for norske kinoer 😳


Skrytet kommer godt med. I løpet av det siste femåret har Netflix gitt ut flere filmer enn alle Hollywood-studioene til sammen. (Ja, mer enn alle filmstudioene. Til sammen. Tygg litt på det.) Med mer fokus på kvantitet enn kvalitet. Du husker i alle fall kun et par disse hundrevis av Netflix-filmene.

Fair Play er en Netflix Original. Den er dog ikke laget av streameren.

Indiefilmen fra New York City (for det meste filmet i Serbia) hadde premiere på Sundance Film Festival i januar. Seks studioer var i budrunder. Men Netflix endte som sagt med med å sikre seg filmen med sin Bridgerton-stjerne ved å by 20 millioner dollar.

Chloe Domont har tidligere regissert episoder av Suits, Ballers, Billions, Star Trek: Discovery og Clarice. Vi er spent på hva som blir hennes neste film.

Phoebe Dynevor filmer nå Jan Komasa-thrilleren Anniversary, hvor hun spiller mot Dylan O’Brien, Madeline Brewer, Diane Lane og Kyle Chandler.

Alden Ehrenreich har en av hovedrollene i den nye MCU-serien Ironheart (med Dominique Thorne tilbake som Riri Williams alias Ironheart fra Black Panther: Wakanda Forever). Serien ble filmet i 2022, og skulle egentlig ha premiere i høst. Men det har ikke kommet noen dato fra Disney+, og det ser ut som vi må vente til 2024.


Aldersgrense 18 år: Er denne nye collegeserien en av de sykeste noensinne?

Les mer