Hopp til hovedinnhold
God norsk musikk-helg (Patrik Stollarz/Bongarts/Getty)
God norsk musikk-helg (Patrik Stollarz/Bongarts/Getty)

Topp 11 norske låter som kom i dag

Norsk musikk-fredag!

Tradisjon tro samler 730.no det lekreste fra nattens mange slipp innen norsk musikk.

Ta vare på deg selv i helgen – og gi lyd til mor, far eller dine foresatte. Njut musikken nedenfor!

SKAAR feat. Emelie Hollow «You»

Godsnuten Hilde Skaar er i dag ute med det akustiske albumet Waiting. Ikke bare har hun fått med seg iris og dePresno på to av låtene; Emelie Hollow gjester denne nydelige perlen. Stemmene deres glir elegant sammen, og Stord-jenta setter stemningen og viser at dette er et prosjekt hun har god grunn til å være stolt av. Skrevet av Hilde, Emelie og Ole Torjus Hofvind, produsert av Askjell Solstrand og Fredrik Svabø.

 

Kygo feat. James Gillespie «Gone Are The Days»

Hele klodens Kyrre med sitt første slipp i 2021. Ifølge bergenseren er dette «et nytt kapittel av musikken» hans. Du hører kanskje en ny vri? Sangeren er den internasjonale flinkisen James Gillespie, som har varmet opp for alt fra Pink til Elton John. Skotten byr her på dyster tekst. «When everything you love is lying six feet under, I know…» Men minner om at man kommer seg videre. «You don’t know how, but you carry on.»

Norsk musikk som NFT? Ja, Kygo har allerede solgt det – og The Weeknd følger etter

 

Slopes «Prove Them Wrong»

Dag Holtan-Hartwig fra Skinny Days solodebuterer som Slopes. I forkant har duoen laget mer lystige bops for blant andre Ava Max, Alan Walker og Julie Bergan. Når det kommer til Dags egen musikk, blir det mørkere og mer melankolsk. Med noen doser hjertesorg. Dette første vakre slippet lover godt. Dag har produsert selv og skrevet låten med Skinny Days-partner Halvor Folstad.

 

Musti «mimi»

Mama, I made it! Musti har skrevet låt til moren sin. En påminnelse om at man kan oppnå drømmene sine om man jobber hardt for dem. På ekte! I kveld kan Musti vinne tre (3!) Spellemannprisen-er. Spennende + heia! <3 Tøyen-artisten har laget låten med sine favorittprodusenter Kastel. Hun er forresten ivrig med slippene, og slapp nylig en singel med Sondre Justad og en singel med svenske Jelassi.

Les også: Fyrer opp vannpipa med Madcon-veteran 💨 

 

Matilda «Nervous»

Det er mye som kan gjøre at man blir nervøs. Men denne handler om noe/noen som gjør deg så nervøs at du – retten og sletten – blir handlingslammet. Grusomt… Dog godt fordi man kjenner at man lever? Matilda har det ofte sånn når hun slipper musikk. Heldigvis slipper hun fin og lindrende musikk! Skrevet med Coucheron, som òg har produsert.

 

girl in red «You Stupid Bitch»

Ikke vært teit, jeg er jo perfekt for deg? Marie Ulven Ringheim må i alle fall være god inspo for mange norske artister som ikke bare vil lage musikk for nordmenn. Horten-jenta slipper slæppers på slæppers via sin egen label world in red, mens hun bygger seg opp en fanbase over hele verdenen. 22-åringen har snart 10 millioner månedlige Spotify-lyttere, og er med på den nye Forbes-listen med topp 30 under 30. Salute! Å ja, denne kliss nye singelen er en dum grunge-ete indiepop/surfrock-bop <3! Produsert sammen med Matias Tellez. Det kommende debutalbumet if i could make it go quiet kommer til å bli stort!

 

Dårlig Vane «Kommer ned»

Loddefjord-trioen med Martin «Hazy» Steen-Hansen, Amadou Jobarteh og Lars-Kristian «Kikkan» Holme slo gjennom med «Gikk i bakken». (12 milli på Spoti!) Nå er luksusproblemet at de fått på noe som har gitt så full effekt at de svever litt for høyt 😈 Nado på beaten.

 

Ane.Fin «Stop the World»

MGP-sirkuset har roet seg for Horten-jenta Ane Finstad, som nå har fått stanset opp velsignet oss med ny singel. Låten handler om å kunne sette ned foten i en relasjon og huske hvem man er – og at man vil hverandre godt. Skrevet av Ane, produsert av Jon Are Kulsveen.

 

Wonder The Boy «Addin’ Up»

Den unge vidundergutten slipper Taurus VOL. 1 om to uker. Her disker flinkisen opp med en oppvarmer, produsert av Bernard Heibo og Ozzi. Sjekk ut gatevideoen nedenfor.

 

Lyse Netter «Kjærlighet»

I går skulle Lofoten-gjengen egentlig spille på Sentrum Scene i Oslo. Konserten ble naturligvis utsatt – fordi pandemi – men da slipper de like gjerne ny låt. Balladen handler om øyeblikket du står på dansegulvet og får øye på den heeeelt spesielle personen. En slags hyllest til klubben, som vi alle gleder oss til å befinne oss på igjen. Skrevet og produsert av bandet selv. Omslaget er nydelig 💖

 

HALLE «Faller uten deg»

Holmestrand-hotboy HALLE – tidligere kalt ALX – serverer R&B med hjertesorg, basert på personlig erfaring. Her synger 26-åringen om å være i fritt fall etter at bunnen i et forhold skled ut. Finner de kanskje en løsning? Eller er det bare å akseptere at det er like lett å «fall in love» som det er å falle ut av forelske? Produsert av Chris Berge.

 

Miriam «Feels Nice»

Sørlandsjenta Miriam Mwanga er tilbake – nå med sin femte singel. Denne gangen har hun skrevet en låt hvor hun ønsker å skape et musikalsk univers man kan rømme til for å være litt mer rebelsk. «Feels Nice» handler om å tørre å pushe sine egne grenser og hoppe ut i ukjent vann. Pop/R&B + råfin stemme er ingen dum match. Skrevet med Erika Dahlen alias IMERIKA og Mathias Nilsen, som også har produsert.

 

Tomy «SITTER PÅ I BIL»

Tomas Borg Coucheron alias Tomy har sluppet video til tittelsporet til sin ferske EP. Produsert av Amara og Kristoffer Grobstok. Den intense snutten – eller om du vil; kortfilmen – starter blytungt. Regien er ved Marius Dahlin Hamm.

Mer norsk musikk:

730.no x Sondre Justad: – Jeg kjenner en ny glød!

Les mer