Hopp til hovedinnhold
Sondre Justad er tilbake! (Jakob Landvik)

Sondre Justad er tilbake med Sorry: – En beklagelse til meg som kid

Sondre Justad er tilbake med et smell!

Etter suksessen med albumene Riv i hjertet og Ingenting i paradis er den syv ganger Spellemann-nominerte godgutten endelig klar med sitt tredje store prosjekt.

Første smakebit kom i dag – hør det suverene Musti-samarbeidet «Sorry» nedenfor.

Lofotværingen har solgt ut turnéer over hele landet, og sprengte kapasiteten på fjellet da han spilte på Tårnlunden-scenen på Slottsfjell allerede i 2016. I 2018 hadde han fire utsolgte konserter på Sentrum Scene.

Etter festivalsommeren 2019 bestemte han seg for at den kommende tiden skulle brukes til å jobbe med nytt materiale. Dermed var det ganske stille fra Sondre Justad i 2020, men nå er han endelig tilbake.

Se musikkvideoen til Calle Ask-produserte «Sorry» her, og les praten vår med Sondre Justad nedenfor <3

Musikkvideoen til «Sorry» er regissert av Eirik Svensson og Julian Vargas. Se navnene til alle involverte her.

Hei, Sondre! Hvordan går det?

– Heia dokker! Bedre enn noen gang!

Godt å høre <3 Du sa i 2019 at du hadde bestemt deg for å bruke hele 2020 på å jobbe med albumet og dermed ikke spille noe live. Hvordan har det da vært å se alt stenge ned, og vite at kolleger har mistet mange muligheter for sin største inntekt?

– Helt jævlig å se så mange kolleger slite og ikke ha jobb :/ Selv har jeg vært veldig heldig, fått mye tid til å være i studio og jobbe med mitt tredje kapittel.

Hvordan ble korona-situasjonen for deg? Ble noe endret eller annerledes?

– Ja, den gjorde at jeg måtte ta ting i et saktere tempo og chille mer. Og det har jeg nok hatt godt av!

Det er viktig å ta ting med ro i blant. Du har fått mye oppmerksomhet, god kritikk og til sammen syv Spellemann-nominasjoner for dine to første album, hvordan er det å nå skulle sette i gang ditt tredje kapittel?

– Veldig gøy! Kjenner en slags ny glød etter pausen og er veldig sulten på å komme i gang 🙂

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Sondre Justad (@sondrejustad)

Hva handler «Sorry» om?

– Den handler om at det kan være vanskelig å være menneske innimellom og holde seg til veien sin. Jeg så gjennom timesvis av videomateriale fra barndommen og ble påminnet litt hvordan jeg henger sammen. Så refrenget i låta er på en måte en beklagelse til meg som kid for alt jeg hadde glemt på veien.

Du har med deg Musti som gjest, hvordan kom det til?

– Ja, hun er så rå!! Følte «Sorry» trengte en stemme og et perspektiv til. Og da var Musti den første jeg kom på og som kjentes helt rett ut å spørre. Sykt glad for at hun ble med og blir blåst avgårde hver gang jeg hører verset hennes 🔥

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Sondre Justad (@sondrejustad)

Enig! Du og produsent Calle Ask har spilt inn musikken hjemme i din egen leilighet? Hvordan var det?

– Sykt nice! Tror det har gitt oss litt lavere skuldre og mer rom til å utforske. Calle er en av de beste og morsomste produsentene jeg vet om, så det har blitt mye kødding og leking også. I perioder har vi begge bodd på loftet oppi studiostashet. Det har gjort at vi har kunnet jobbe når vi har vært inspirert, og bada og drukket vin når vi har trengt pauser.

De beste type pauser! Hvordan tror du 2021 blir, og hva skjer fremover?

– Annerledes, men forhåpentlig det beste året!! Ser på kapittel 3 som en lengre reise hvor singelen nå er starten. Så ligger det en del greier og venter på lur og noe er allerede i gang under overflata.

Har du noen spesielle ønsker for sommeren 2021?

– Krysser alt jeg har for at det blir festivalsommer på en eller annen måte, så vi kan hengi oss til musikken, kjærligheta og hverandre noen timer igjen <333

Se også: Topp 9 norske sanger som kom i dag

Nyeste saker fra 730.no

Les mer