Hopp til hovedinnhold
Julie Bergan med norsk musikk x internasjonale stjerner
Julie Bergan (Instagram/juliebergan)

Topp 13 norske låter som kom i dag

Norsk musikk som er kliss ny.

God fredag!

Julen nærmer seg – ish. Men allerede nå får vi mye norsk musikk som ringer julen inn. Samt veldig mye annet. 730.no kuraterer et raust utvalg av nattens slipp.

David Guetta feat. Julie Bergan, Ty Dolla $ign & A Boogie wit da Hoodie «Family»

Wow, Julie Bergan har fått seg nye stjernevenner! 🤩 Eller rettere sagt familie. Den franske EDM-veteranen David Guetta holder det her verken spesielt elektronisk eller dansete, til fordel for en mer poppete R&B-sound. Dette kler allsidige Julie, som tar det store oppdraget på strak arm. Singelen kommer også i andre versjoner, blant annet med Bebe Rexha. Men låten med hele Norges JB er selvsagt best 🇳🇴

Så til tre julelåter på rad og rekke ❄️❄️❄️

Astrid S alias Astrid Smeplass som Askepott (Agnete Brun/Nordisk Filmdistribusjon)

Astrid S alias Astrid Smeplass som Askepott (Agnete Brun/Nordisk Filmdistribusjon)

Astrid S «Når snøen smelter»

Astridpott! <3 Allerede nå får vi julefilmen Tre nøtter til Askepott (alias Three Wishes for Cinderella) – hvor Astrid Smeplass debuterer som skuespiller. Filmen akkompagneres av en låt om å komme hjem til varmere tider – hvor trønderen debuterer på norsk. (På Oslo-dialekt:) Resultatet er nydelig og sitter på første lytt. «Når snøen smelter» har Rennebu-prinsessen laget sammen produsenten Carl-Viktor Guttormsen. Vi skal lære oss denne utenat før vi ser filmen 🍿

 

Victoria Nadine «Du er ikke alene»

Får den deg til å tenke på alt du ikke har / begynner du å lengte til alt som en gang var / da er du ikke aleine, og nå føler jeg at desember er litt for lang… Victoria Karlskås Andersen alias Victoria Nadine slipper også en julelåt på norsk. Denne sangen ble til ved at hun spurte Instagram-følgerne sine om noen har eller har hatt et vanskelig forhold til julen.  Innboksen til Skien-jenta rant mildt sagt over, noe som resulterte i denne sterke låten. Skrevet av Victoria sammen med Synne Vo og produsent Markus Vikstvedt.

 

Sigrid «Home To You (This Christmas)»

Couldn’t wait ’til I got outside searching for those Christmas lights… Hele verdenens Sigrid Solbakk Raade serverer også en julesang, men holder seg til engelsk. «Home to You» fra 2019 har fått en slags Xmas Remix hvor ålesunderen minner oss om sin smellvakre stemmeprakt. Mektig kost – og umiddelbar julestemning 🌲🎅🏼♥️ Varehus i London som John Lewis eller Harrods bør sikre seg denne juleperlen. Skrevet med og produsert av Steve Mac.

Se hvem som har solgt ut hemmelig konsert i Oslo Spektrum

 

Jonas Alaska feat. Dagny «You’re Not Fooling Anyone»

Åmli-ringreven Jonas Alaska slipper sitt sjette album! Den eneste gjesteartisten han har med seg er den sertifiserte popdronningen Dagny. To stykker som passer strålende sammen. En smash som gjør resten av Girl ekstra innbydende. Skrevet av Jonas og Dagny Norvoll Sandvik sammen med Mikhael Paskalev. Produsert av Eivind Helgerød.

 

SKAAR «Both Sides Now»

Det er vågalt å tolke Joni Mitchell; en av våre største singer-songwriters noensinne. I tillegg går Hilde Skaar for en av hennes mest kjente sanger. Men jaggu håndterer Stord-artisten det godt – og nydelig. Produsert av Odd Martin Skålnes. (Fun-ish fact: Den britiske skuespilleren Emilia Jones, fra Netflix-serien Locke & Key, synger den samme låten i dramedien CODA.)

 

RSP & Thomax «Spesialleveranse»

Special delivery fra Nord-Norge. Rapper og ordsmed Patrick Bottolfsen alias RSP og beatmaker Thomas Nygård alias Thomax velsigner oss med enda et vellykket samarbeid. Tittelsporet fra dynamittduoens nye EP er tidløst og på grensen til smørblidt, uten at det blir svett. Settet, som også har litt hardere saker, gjestes av Klish og Odrik.

 

Soffe «Ikkje fortell meg»

Full Effekt/NMG/G-Huset First Lady Sofie Hamre alias Sisselsdatter alias Soffe teamer opp med Mars og Imsito. Bergenseren, også kjent fra gruppen SINDIO, har denne gangen hørt nok og er nå klar for å flyte på konfliktskyen 💭

 

No. 4 «Så lenge vi finnes»

Ledge-alarm x 1000! Oslo-trioen slipper i dag sitt fjerde album, som passende nok er selvtitulert. Ja, No. 4. «Så lenge vi finnes» viser at de fortsatt har teken, selv om både den og hele platen viser at de stadig utvikler seg. Dritfint! Så lenge de finnes, finnes det håp. Skrevet av bandets Ingeborg Marie Mohn og Emilie Christensen, produsert av Ingeborg, Goran Obad og Eivind Helgerød.

 

IMERIKA «Wouldn’t Fall In Love»

Orkdal-jenta Erika Dahlen slipper snart sin debut-EP. Men før det får vi en lekker sviske. Denne har hun skrevet til dem som har fått følelsen av at noen aldri kan elske dem. Selv om hun håper det ikke er mange som har kjent på det. Sårbart, med storslagen vokal. Skrevet av IMERIKA, Hanne Mjøen, Håvard Sundland og Sondre Geirssønn Solstrand. Produsert av HAVSUN, Henrik the Artist og IMERIKA.

 

Marcus & Martinus, Bruno Martini «Feel»

Trofors-tvillingene feirer at dansegulvene er gjenåpnet med en stekete låt for klubben. Og kanskje møter du M&M med hver sin GT i baren – de fyller nemlig 20 ganske straks <3 Gutta bør gjøre seg klar for enda flere «Come to Brazil!»-meldinger, «Feel» er nemlig laget med Bruno Mars Bruno Martinus Bruno Martini fra São Paulo 🇧🇷 Laget sammen med Rat City fra Drammen alias Lasse Michelsen og brødrene Kent og Cato Sundberg – og selveste Dagny (Norvoll Sandvik) 💖

 

Zupermaria «Hjertesmerte»

Jeg står med tungt hjerte, hjertesmerte, kan du hjelpe holde det? Arbeidsjernet Maria Træbakken holder koken. Denne gangen med en mer nedpå låt, hvor bergenseren setter gode ord på hjertesmerte. Alle kan relatere. Skrevet av Zupermaria og Edvard Tronstad. Produsert av Edvard og Even Gillebo.

 

Sturla «Sola»

No e æ her / ser endelig sola skinn / alt e så my enklar da / følelsen når det forsvinn… Det er flere Trøndelag-band som synger på østlandsk. Men Sturla Fagerli Larsen velger en annen vei enn DumDum Boys og The Kids (og Astrid S), samtidig som han bidrar med solskinn og fornem vokal i høstmørket. Skrevet av Sturla, Fred Well og Håvard Sundland alias HAVSUN, som også har produsert.

 

Hanne Mjøen «Emotional Fever (Stripped)»

Den følelsesmessige feberen lever videre. For knappe tre måneder siden slapp Oppdal-stjerna Hanne Mjøen «Emotional Fever». En låt om hvordan du fort bytter fra å ville være i en relasjon for evig til å ville komme deg unna fortset mulig. Nå er den nedstrippede versjonen her – og den er like nyd. Skrevet av Hanne, Olivia Sebastianelli og Toby Scott. Produsert av Toby.

Les også:

Tenåringen debuterer med sin første låt – slår Adele i Norge: Se reaksjonen 😂

Nyeste saker fra 730.no

Les mer