Hopp til hovedinnhold
HONOLULU-FØDT INDIEHELT VS.

– Forførende og psykologisk utfordrende

FARLIG MUS = KNUSTE BJELLER (SONY)

Det er mye som er moro med festivaler. For artister er det ofte stas å hilse på andre artister, og noen ganger blir det mer enn å dele et par pils og pene piker backstage.

Danger Mouse alias Brian Burton traff James Mercer fra The Shins på Roskilde i 2004, noe som førte til at de dannet duoen Broken Bells, som gikk i studio fire år etter deres første møte.

20 låter hvor gutta spiller alle instrumenter selv ble spilt inn, og 10 av dem ble til det selvtitulerte debutalbumet som kommer i salg 8. mars via Columbia/Sony.

Ifølge Gnarls Barkley-halvdelen og James’ pressemelding lyder det «melodisk, forførende og psykologisk utfordrende».

Den første singelen «The High Road»: Hør, del spilleren, last ned:

Videoen kaller vi enkelt nok «tøff og stilig».

Den britiske regissøren Sophie Muller, som nylig fikk Shakira til å svinge seg med Lil Wayne, har iallefall fått med tittelen på låten på en effektiv måte: 

Bonus:


Fun fact 1: The Shins’ Wincing the Night Away debuterte på 2. plass på Billboard 200, som er rekord for den berømte indielabelen Sub Pop.

Fun fact 2: Danger Mouse og James Mercer gav også ut en låt sammen i fjor, via albumet Dark Night of the Soul, som var akkompagnert av en hundre siders fotobok med bilder tatt av regissør David Lynch.

Ekstra: The Shins’ «New Slang» ble av Pitchfork kåret til en av 00-tallets beste videoer:

Les mer