Hopp til hovedinnhold
Vi traff Sara og Fredrik i Lillehammer (LIMPI)

Fra Los Angeles til Lillehammer: LIMPI-studenter forteller 730 om livet på superskolen

Lyst til å lage musikk i verdensklasse? Les videre!

I februar reiste 730 til Lillehammer for å besøke den norske superskolen LIMPI.

I løpet av en usedvanlig effektiv dag fikk vi høre låter landets fremtidige hitmakere hadde laget i små grupper den siste uken. (Spoiler: Nivået var skyhøyt.) Vi fikk også sniktitte på studentenes masterclass med en av Norges mange suksessfulle hitmaker-duoer, og på kvelden fikk se dem gyve løs på en ny musikalsk oppgave.

Vi tok også en prat med noen av de talentfulle studentene som er en del av det aller første kullet på LIMPI.

PS: Søknadsfristen til LIMPI 2019/2020 er 30. april. All info finner du her!

Sara Elliot (27) og Fredrik «Onge Lovende» Domaas (24) kunne nesten ikke hatt mer ulik bakgrunn.

Amerikanske Sara har tidligere studert musikkteater og har de siste årene flydd inn og ut av studio i hjembyen Los Angeles hvor hun har jobbet med å etablere seg som artist.

Fredrik er fra nesten like eksotiske Bergen. Men 24-åringen er kanskje den i klassen med minst musikalsk erfaring – første gang han gikk i studio var for å spille inn cover-låter han brukte til LIMPI-søknaden.

– I ettertid ser jeg jo at det er mange i klassen som har drevet med musikk mye lenger enn meg, men fordi vi går inn i sessions hver dag blir jo læringskurven ekstremt bratt. Jeg er en helt annen kis musikalsk nå, jeg tenker musikk på en helt annen måte enn før, sier Fredrik aka Onge Lovende.

Fredrik hørte om LIMPI første gang via 730 (<3), mens Sara oppdaget skolen via Instagram.

– Emily Warren er en av mine favorittlåtskrivere. Hun postet et innlegg om at hun skulle være mentor på en ny skole i Norge. Jeg ble så gira bare av å se på det, og tenkte jeg måtte søke, sier hun.

Både Fredrik og Sara forteller at mentorene og grunnleggerne av skolen er noe av grunnen til at de turte å begynne på et studie ingen hadde gått på før. 

– Det er jo veldig surrealistisk. Jeg har ikke jobbet med musikk SÅ lenge, og så sitter jeg i studio med Stargate og diskuterer hva som er best for låten min… Og så forteller Tor Erik Hermansen hva Ne-Yo gjorde på en sang, eller hva Rihanna gjorde, eller Katy Perry… Jeg er super-fan av Rihanna og så innser jeg at, helvete, Tor Erik har jo laget den sangen, og den kan jeg utenat, den har jeg hørt en milliard ganger…, sier Fredrik entusiastisk.

Fortsetter nedenfor

I studio med Tor Erik Hermansen fra Stargate (Limpi)

Tor Erik Hermansen fra Stargate har 10 Billboard-førsteplasser å vise til, og Fredrik påpeker at talentene de jobber med fortsatt er høyst relevante. 

– Tor Erik var i LA og laget «Dancing With A Stranger» (Sam Smith og Normani, red.anm.) den ene helgen, og så var han i studio med oss på mandagen. Jeg tror ikke det skjer på noen andre skoler.

– De skrev og produserte så mange av favorittlåtene mine da jeg vokste opp. Så da jeg så at jeg kunne jobbe med Stargate, Fred Ball, Emily Warren her… Jeg tenkte, «hvis jeg skal lære, så vil jeg lære av de beste», sier Sara.

Amund Bjørklund og Magnus Beite er to av grunnleggerne av studiet. De forteller at LIMPI er unik i den forstand at skolen ikke er bransjenær, LIMPI er bransjen. 

– Det finnes ingen skoler som LIMPI. Mange musikkstudier bruker mye tid på teori og fag som ikke har noe med det å lage musikk å gjøre. Vi vil at studentene skal gå rett ut i bransjen etter ett år i Lillehammer, sier de.

– Vi lærer helt konkrete ting om å lage musikk, men også markedsføring, business, hvem man bør snakke med, hva man ikke bør gjøre, alt rundt publishing og plateselskaper… Opplegget funker veldig bra, sier Fredrik om undervisningen.

Her får Fredrik aka Onge Lovende gjestevers fra landets statsminister: 

Mesteparten av tiden brukes i studio, og når det første året på LIMPI nærmer seg slutten har fortsatt ikke én student (av 48) droppet ut eller latt være å levere enn oppgave. 

Både Sara og Fredrik oppfordrer alle som vurderer å søke om å gjøre det.

– Du må ville det, det er intensivt og det krever mye av deg. Men hvis du er klar for det, så kan du få enormt mye mestringsfølelse og et unikt samhold med andre mennesker. Det er en mulighet til å oppnå drømmene dine, uansett hvor små eller store de er, sier Fredrik.

– Bare gjør det! Bare ved å søke, så får du skikkelig god feedback på musikken din fra ordentlige fagfolk, enten du kommer inn på LIMPI eller ikke. De som driver skolen har så gode hjerter og genuin kjærlighet for musikk som de vil dele, sier Sara, som forteller at hun fikk god oppfølging og svar på alt hun lurte på gjennom hele søkeprosessen.

– Hvis du vurderer å drive med musikk på heltid, enten det er som artist, låtskriver, produsent… Så finnes det ikke noe bedre enn å investere i deg selv!, avslutter hun.

Søknadsfristen til LIMPI 2019/2020 er 30. april. Les deg opp på skolen her!

 

Les mer