Hopp til hovedinnhold

730.no besøker den norske superskolen LIMPI

Høsten 2018 startet det aller første kullet på LIMPI, Lillehammer Institute of Music Production & Industries. 48 studenter fra hele verden flyttet til den lille byen i Gudbrandsdalen for å drive med det de elsker aller mest – musikkproduksjon. 

De unge studentene er artister, låtskrivere og produsenter. Noen spesialiserer seg i ett felt, mens andre fyller både to og tre av rollene. Hver uke får de nye musikalske oppgaver, samt stødig veiledning fra noen av verdens ledende låtskrivere, produsenter og bransjefolk. 

Blant LIMPIs mentorer finner vi blant andre Tor Erik Hermansen fra Grammy-vinnende Stargate (Beyoncé, Rihanna +++), Emily Warren (Shawn Mendes, The Chainsmokers), Fred Ball (Rihanna, Eminem), Amund Bjørklund og Espen Lind (Beyoncé, Chris Brown), Andreas Schuller aka Axident (Justin Bieber, Dua Lipa) og Lena Midtveit (adm.dir. i Sony Music Norge). 

Vi besøkte LIMPI for å se hvordan denne mystiske hit-fabrikken opererer i praksis. 

I første del forteller vi i korte trekk hvordan vi opplever en «vanlig» dag på skolen. I del to (som kommer i mars!) tar vi en god prat med studenter og mentorer. 

Interessert i et år på LIMPI? Søk her!

LIMPI-MENTORER FRED BALL, EMILY WARREN OG ESPEN LIND (LIMPI)

730 besøker LIMPI 

Mandag morgen starter med en lyttesession. Uken før ble studentene delt opp i små grupper og fikk i oppgave å lage en låt som kunne passet Sam Smith. En vrien jobb fordi det må høres ut som den Sam Smith vi kjenner, men også en Sam Smith vi ikke har hørt ennå. Ingen artister ønsker å stagnere. Noen grupper går for klassiske ballader, mens andre tar briten i helt nye retninger. 

LIMPI-mentor Tor Erik Hermansen, som har 10 førsteplasser på Billboard Hot 100 å vise til, er ikke tilstede for feedback i dag fordi han er i studio i Los Angeles – med blant andre Sam Smith. 

Uken før satt han i Lillehammer med studentene og skrev refrenger og programmerte beats sammen med dem. 

– Denne låten høres jo ikke ut som Sam Smith, men det er en ordentlig god poplåt, så den har allerede blitt pitchet til Little Mix, skriver Stargate-halvdelen via mail fra LA. 

Flere av gruppene får lignende tilbakemeldinger. På én uke har samtlige LIMPI-studenter laget låter som holder et høyt, internasjonalt nivå, og sånn er det visst hver uke. 

– Til sammen har vi laget over 400 låter det første halvåret, forteller en av studentene. I Lillehammer er det ikke like mange distraksjoner som i for eksempel Oslo, noe som gjør at de får enormt mye ut av det ti måneder lange studieløpet. Alle er her fordi de har lyst til å jobbe med musikk profesjonelt. 

ARTISTENE, LÅTSKRIVERNE OG PRODUSENTENE FÅR GRUNDIG VEILEDNING FRA LIMPIS MENTORER UNDERVEIS SOM LÅTENE BLIR TIL (LIMPI)

Etter lyttesession med ærlige og konkrete tilbakemeldinger fra både mentorer og medstudenter er det tid for masterclass med Electric

Den norske duoen deler sin suksesshistorie, som blant annet består av flere #1-hits for Little Mix («Black Magic», «Shoutout To My Ex») og Jess Glynne («I’ll Be There»). Henrik og Edvard svarer på alt studentene måtte lure på, og viser hvordan flere av låtene gikk fra tidlig demo til hitsingel. 

Etter lyttesession og masterclass får studentene en ny oppgave – denne uken skal de lage en låt som kunne passet «Sweet But Psycho»-sangeren Ava Max. Gruppene får noen hint om hvilken musikalsk retning Ava ønsker å gå, men står fritt til å lage den låten de vil. 

Det begynner nå å nærme seg kveld, men for den lidenskapelige LIMPI-gjengen har dagen så vidt startet. Gruppene jobber ofte til langt på natt, og til nå har ikke én student droppet ut eller latt være å levere en låt innen fristen. 

Skolen oppleves som en 10 måneder lang «song camp». Alt handler om musikken, og all undervisning er relevant for industrien slik den er i dag. Det meste er dog praktisk arbeid. Mentorer flyr inn og ut mellom sessions med verdens største artister, og gir studentene feedback underveis som låtene lages. 

– LIMPI er ikke bransjenært, vi er bransjen, sier LIMPI-grunnlegger og mentor Amund Bjørklund. 

– Jeg tror ikke det finnes noen skoler i verden som er som LIMPI akkurat nå. 

Her får Sam Smith høre noen av låtene studentene laget uken før: 

https://www.instagram.com/p/Btnmu_piLqM/?utm_source=ig_embed

Er du klar for et år på LIMPI? Send inn din musikk for vurdering her!

Nyeste saker fra 730.no

Les mer