Hopp til hovedinnhold
Zendaya gleder seg til sesong 2 av Euphoria (Amy Sussman/Getty)
Zendaya gleder seg til sesong 2 av Euphoria (Amy Sussman/Getty)

Zendaya er takknemlig for rollen som Rue i Euphoria

Zendaya Maree Stoermer Coleman gikk fra å være ung Disney-stjerne til å stjele showet i tung, kritikerrost HBO-serie.

I Euphoria, som til høsten kommer med sesong 2, spiller Zendaya 17 år gamle Rue Bennett, som ble avhengig av oksykodon-piller (et opioid i slekt med morfin og heroin) som 13-åring da faren døde.

Den 23 år gamle skuespilleren forteller The Hollywood Reporter at hun følte mye press i forkant av rollen.

Både fra seg selv og omverdenen. Men dette ser hun på som positivt.

– Jeg er min største kritiker, så noe av [presset] var internt… Å ikke gjøre feil… Eller bekymre meg for at jeg ikke kunne risikere å gjøre feil, og ønske å ta det neste korrekte trekket. Men jeg ville også bevise overfor andre, sier Zendaya, som har 72,4 millioner Instagram-følgere.

Zendaya alias Daya alias Z som hovedpersonen Rue i Euphoria (HBO)

Zendaya alias Daya alias Z som hovedpersonen Rue i Euphoria (HBO)

Intervjuet er et videomøte med Zendaya, Jennifer Aniston, Helena Bonham Carter, Janelle Monáe, Reese Witherspoon og Rose Byrne. California-jenta foreller at hun ble veldig takknemlig da hun fikk rollen i Euphoria, og at det ga henne ny selvtillit.

– All frykten smeltet bort og jeg følte at dette var noe jeg måtte være en del av. Så frykten ble til… Push deg selv! Hvis du går på jobb og er redd, er det en god ting. Du bør være bekymret for om du kan klare det.

 Zendaya på Paris Fashion Week i juli 2019 (Edward Berthelot/Getty)

Zendaya på Paris Fashion Week i juli 2019 (Edward Berthelot/Getty)

TV-serien er til tider sterk kost, med scener som viser blant annet rusavhengighet, sex, vold og seksuelle overgrep, og Zendaya forstår at mange har valgt å ikke se den.

Hun advarte om innholdet via sine sosiale medier i forkant av HBO-premieren.

– Når det gjelder Euphoria ville jeg bare sørge for at fansen min visste, også de som var på min alder eller eldre enn meg, at jeg fremdeles følte deres støtte selv om de følte at materialet var for «triggering» for dem. Eller om de ikke følte seg klare eller komfortable med å se den, sier den unge veteranen.

Zendaya og Euphoria-manusforfatter/regissør Sam Levinson på screening i New York i juni 2019 (Monica Schipper/Getty)

Zendaya og Euphoria-manusforfatter/regissør Sam Levinson på screening i New York i juni 2019 (Monica Schipper/Getty)

– Samtidig ønsker jeg ikke å begrense meg selv som skuespiller. Jeg vil være i stand til å gjøre de tingene jeg vil gjøre og spille rollene som jeg vil spille, understreker Zendaya, selv om hun tar sin plattform på alvor.

– Det ligger mye ansvar på mine skuldre, men jeg setter pris på det fordi det er mye bra jeg kan gjøre, og jeg vet hvem som ser på. Nå, mer enn noen gang, spesielt med Black Lives Matter og alt, føler jeg en forpliktelse til å sørge for at jeg er opplyst og gjør de riktige tingene i tråd med både [ledelsen] og folkene på gulvet.

Barnestjernene Bella Thorne og Zendaya Coleman på Disney-event i Beverly Hills i 2010 (David Livingston/Getty)

Barnestjernene Bella Thorne og Zendaya Coleman på Disney-event i Beverly Hills i 2010 (David Livingston/Getty)

Zendaya, som har hvit mor og svart far vet, at hun har mange fordeler, og hun ønsker ikke ta roller fra skuespillere som er mindre priviligerte.

Samtidig synes hun det er gøy at Rue er basert på den turbulente oppveksten til en hvit mann. Serieskaperen Sam Levinson laget karakteren til Zendaya delvis via sitt eget tenåringsliv.

– Som en lyshudet kvinne er det viktig at jeg anerkjenner privilegiet mitt også i den forstand, og sørger for at jeg ikke tar opp plass hvor jeg ikke trenger å gjøre det.

– Jeg tror det har vært et valg for meg selv. Vår serieskaper skrev Rue basert på sine egne erfaringer med avhengighet og han er en hvit mann, så Rue kunne ha vært det.

Zendaya og Hunter Schafer på Euphoria-premieren i Los Angeles (Jeff Kravitz/FilmMagic)

– [Karakteren] Rue hadde ingen beskrivelse, så jeg er veldig takknemlig, og forhåpentligvis vil jeg være i en posisjon som disse kvinnene der jeg kan skape ting og lage plass til kvinner som ser ut som meg og kvinner som ikke ser ut som meg. Det er det endelige målet; å lage plass til mange svarte personer i lederstillinger. Det er ikke mangel på talent, men mangel på muligheter.

Se Zendaya sammen med Jennifer Aniston, Janelle Monáe, Helena Bonham Carter, Reese Witherspoon og Rose Byrne:

Zendaya snakker også om sin Euphoria-rolle med skuespiller MJ Rodriguez (FX-serien POSE) via Variety.

Til tross for at Rue åpenbart er veldig annerledes, kjenner hun seg igjen i karakteren.

– Det er noe som gjør at det føles som å sette føttene i sko som du har brukt før. Jeg bare følte at jeg falt inn i [karakteren]… Som når en karakter føles som de er din søster eller bestevenn. Jeg bryr meg om Rue som hun er en person i livet mitt. Og jeg vil bare at hun skal være okay.

Tom Holland og Zendaya på premieren til Spider-Man: Far From Home (Kevin Winter/Getty)

Tom Holland og Zendaya på premieren til Spider-Man: Far From Home (Kevin Winter/Getty)

Samtidig som Euphoria, har Zendaya hatt en helt annen rolle via Marvel. Nærmere bestemt som Michelle Jones alias MJ i blockbusterne Spider-Man: Homecoming. Dette en av hennes første filmer som ikke er laget for Disney Channel. (Selv om Disney eier Marvel.)

Rollen som MJ, som Z gjentar i oppfølgeren Spider-Man: Far from Home, er en 180 fra TV-serien.

– Det er massivt. Det er veldig forskjellig fra Euphoria, hvor det er nært og du har mer tid, mens Spider-Man er en så stor ting. Og det er så mange hemmeligheter, og halvparten av manuset får du ikke engang lov til å lese fordi det er for mange spoilere, på den tiden var det om [Avengers:] Endgame

Zendaya forteller at hun nesten ikke visste hva hun drev med da hun spilte inn Marvel-blockbusterne.

Zendaya holder om sin helt i Edderkoppmann: Langt hjemmefra (Marvel/Sony)

Zendaya holder om sin helt i Edderkoppmann: Langt hjemmefra (Marvel/Sony)

– Det er så stort at du tenker «jeg får finne ut av det underveis». Og jeg svingte meg rundt. Vi filmet en scene hvor vi [svingte gjennom luften] på ekte, men de brukte den ikke. Vi endte opp med å bare bli løftet en meter over bakken.

Oakland-jenta gleder seg til å vende tilbake som Rue i Euphoria og ta hennes vanskelige historie videre.

– Jeg tror det vi alle ønsker er at folk skal se oss gjennom arbeidet man gjør. Alt jeg vil fortsette å gjøre er å vise den menneskelige siden av hva avhengighet gjør med en person.

Se praten mellom Zendaya og MJ Rodriguez for Variety:

Se også:

Hvem er de rå skuespillerne i Euphoria og hva har de gjort før?

Gratulerer med gårsdagen til Jacob Elordi alias Nate Jacobs i Euphoria:

Hva skjer egentlig i slutten av Euphoria sesong 1?

Zendaya er snart klar på kino som Chani i Dune med Timothée Chalamet: Se åtte bilder fra storfilmen

Nyeste saker fra 730.no

Les mer