Hopp til hovedinnhold
Euphoria Rue Zendaya season 3 Stand Still Like the Hummingbird
Zendaya som Rue som får tilbakefall når pillene hennes forsvinner (HBO Max)

Zendaya har fortsatt arr etter Euphoria-episoden Stand Still Like the Hummingbird

Zendaya får vondt av Rue.

(Saken inneholder spoilere.)

Episoden «Stand Still Like the Hummingbird» er en av de mest intense i Euphoria sesong 2.

Det er mange meninger om den nye runden av HBO Max-serien, og det er rekordmange seere.

(Den nye runden med Euphoria har økt seertallet med nesten 100 % sammenlignet med sesong 1. Mens under premieren på den nye sesongen ble Euphoria den mest nevnte TV-serien i sosiale medier siden Game of Thrones under sin avsluttende episode i 2019.)

Serieskaper, regissør og manuforfatter Sam Levinson vier den nye episoden til den rusmisbrukende 17-åringen. Noe som kommer godt med da mange har savnet mer fokus på Rue – og kanskje mer fokus generelt.

Men Gud bedre. Denne episoden går ikke rundt grøten når den viser det nesten umenneskelig stressende døgnet til hovedpersonen.

(HBO)

I alle fall ikke i starten. Rue psykisk og fysisk eksploderer når hun finner ut at moren ikke bare har tømt kofferten med piller for hundre tusen kroner i do, men inviterte Jules og Elliot over i smug.

Uten at Rue vet, blir de vitne til galskapen. Skuespillet til Zendaya er skremmende suverent. (Se på ansiktet hennes når moren sier «du er ikke et godt menneske».) Dette er episoden som gjør at hun igjen blir Emmy-nominert.

Er dette også en enda pekepinn for at Rue kommer til å dø? De popkulturelle referansene i forrige episode ser ut som fatale metaforer.

Som ventet var det tungt å lage episoden, og Zendaya oppsummerer filmingen som «smerte».

– Det var en veldig hard dag. Altså, jeg banket meg selv. Jeg har fortsatt noen arr på bena, og jeg fikk mange blåmerker. Det var en veldig intens episode, sier 25-åringen til Entertainment Weekly.

Zendaya minner om at det blir ekstra tøft fordi hun er glad i Rue.

– Det var så intenst og skummelt å takle, og åpenbart noe som ville være utrolig følelsesmessig belastende. Men også fysisk belastende. Dessuten bryr jeg meg om Rue og jeg hater når hun har det vondt. Og jeg tror at det i hele denne episoden… Det er så mye smerte og det bobler til overflaten, kombinert med tilbakefallet hennes. Noe som er ekstremt fysisk smertefullt, forteller Daya om avhengigheten til tenåringen.

Gia Storm Reid Euphoria Rue Zendaya season 3 Stand Still Like the Hummingbird norge 730no

Stakkars Gia Bennett, spilt av 03-eren Storm Reid (HBO)

– Det er bare en veldig vond syklus å se henne gå gjennom. Og jeg liker ikke å måtte se henne prøve å takle det.

Å gå inn og ut av karakter kan være vanskelig uansett rolle og omstendinger. Men det blir fort ekstra hardt når man har krevende scener som i «Stand Still Like the Hummingbird». Heldigvis er skuespillerne (også) gode støttespillere.

Stakkars Leslie Bennett , spilt av Nika King (HBO)

Stakkars Leslie Bennett , spilt av Nika King (HBO)

– Jeg er veldig takknemlig for at jeg er på et sted hvor jeg føler meg komfortabel og trygg, og med skuespillere som står meg veldig nære med, sier Oakland-kvinnen, som nå også er en av Euphoria-produsentene.

– Etter hver opptak, klemmer vi hverandre, vi snakker gjennom det, vi omfavner, sjekker inn med hverandre… Fordi det åpenbart er som en krigssone.

PS: Herrelol, scenen med Cassie (Sydney Sweeney)…. Rue er VM i toksisk.

Metaskuespill fra dyktige Sydney:


Virkeligheten er lystigere for Zendaya:

Nå har hun kjøpt hus med kjæresten

Euphoria-samling irl: Se Zendaya hoppe på Zoom med Sydney Sweeney, Alexa Demie, Angus Cloud og Dominic Fike

Les mer