Hopp til hovedinnhold
Zendaya på Marc Jacobs-visning i New York 11. september 2019 (Jamie McCarthy/Getty)

Etter Emmy-utdelingen vil mange ha Zendaya som superskurken Poison Ivy fra Batman

Ønsketenkning er en tankefeil som er et spesialtilfelle av appell til følelser, der man tror eller ikke tror noe fordi man ønsker at det var sant, eller ville like det hvis det var sant.

Okay, dette er kanskje ikke SÅ dypt.

Men akkurat nå mobiliseres sterke fangirl/boy-krefter for å få Zendaya Maree Stoermer Coleman i rollen som Batman-fienden Poison Ivy.

Hvorfor nå?

Først og fremst fordi 23-åringen valgte å hylle DC Comics-superskurken på den røde (lilla) løperen til Emmy 2019-utdelingen natt til mandag.

Daya stilte i en grønn Vera Wang-kjole inspirert av to forskjellige versjoner av DC-karakteren, skapt av Robert Kanigher i 1966.

Under årets Emmy Awards delte Zendaya og RuPaul ut prisen for beste regi av en miniserie til Chernobyl-regissør Johan Renck.

Mens Oakland-jenta i år har fått mest ros for sin rolle som narkomane Rue i den nye HBO-serien Euphoria, er hun kjent for fans av superheltfilmer som MJ i Spider-Man: Homecoming og Spider-Man: Far From Home.

– Zendaya som live-action-Poison Ivy, jeg vil gjerne se det, skriver en Twitter-bruker.

Andre er mer skeptiske og sier at det aldri vil skje at en skuespiller som er kjent som en Marvel-karakter vil kunne bli en DC-karakter.

Mens noen mener det ikke har noe å si.

– Jeg bryr meg ikke om at Zendaya er i MCU, gi meg denne Poison Ivy-rebooten umiddelbart, twitrer en annen.

Ordet på gatene har vært at Rihanna skal få rollen som Poison Ivy i kommende The Batman, med Robert Pattinson som flaggermusmann (og trolig Jonah Hill i en rolle).

Det viste seg å foreløpig kun være rykter, men Rihanna er veldig interessert i en audition for rollen, da hun elsker karakteren.

– Vet du hva, de har ikke ringt meg ennå, sa Ri til Entertainment Weekly tidligere denne måneden.

– Men hvis de gjør det, ville jeg ha elsket å gå og prøve fordi Poison Ivy er en av mine besettelser i livet. Et år kledde jeg meg ut som henne på halloween, jeg mener, kom igjen!

Fortsetter nedenfor avstemningen.

Hvem bør spille Poison Ivy?

Vis resultater

(Halsey, Rita Ora og Kim Kardashian har også vært utkledd som Poison Ivy under halloween.)

Uma Thurman som Poison Ivy i Batman & Robin i 1997 (Warner Bros.)

Pamela Lillian Isley alias Poison Ivy, som i Batman & Robin spilles av Uma Thurman, har ekstremt grønne fingre og benytter seg av plantestoffer som kan manipulere folks tanker. I tillegg er hun en hardcore miljøvernaktivist.

Karakteren er med i TV-serien Gotham.

Det gjenstår å se om Zendaya og DC Comics’ filmpartnere tar et møte om Poison Ivy – eller om det blir Rihanna. Men det ikoniske tegneserieselskapet er åpenbart interessert i flere kvinnelige prosjekter etter den enorme suksessen med Wonder Woman via Gal Gadot.

Om tre uker er det premiere på Batwoman med Ruby Rose.

Margot Robbie er tilbake som Harley Quinn i solofilmen Birds of Prey i februar, fulgt av kommende Gotham City Sirens med Harley Quinn, Catwoman og – ja – Poison Ivy.

Gotham City-femme fatales Harley Quinn og Poison Ivy (DC Comics)

Zendaya takket angivelig nei til rollen som Ariel i den kommende live-action-versjonen av The Little Mermaid, da hun som eks-Disney-barnestjerne ikke ønsker å gå tilbake til Disney-produksjoner.

Rollen gikk til Beyoncés artist Halle Bailey.

Til neste år får vi se Zendaya i Dune med Timothée Chalamet.

(Vi shipper dem.)

Sci-fi-filmen er regissert av Oscar-nominerte Denis Villeneuve (Arrival, Prisoners, Blade Runner 2049).

Arbeidsjernet Daya vender også tilbake som Rue i sesong 2 av Euphoria.

Se også:

Hva skjedde egentlig på slutten av Euphoria?

Se hva de rå skuespillerne i Euphoria har gjort før

Timothée Chalamet i Norge

Nyeste saker fra 730.no

Les mer