Hopp til hovedinnhold
Zara Larsson TEN music group Sommer House label
Grattis, Zara! (Instagram/zaralarsson)

Zara Larsson gjør som Taylor Swift og Karpe og eier nå sin egen musikk 💯

Zara Larsson starter ny label.

I dag forteller den svenske superstjernen at hun nå eier hele musikkatalogen sin, som består av tre album og en rekke singler.

24-åringen følger dermed i fotsporene til foregangskvinnen Taylor Swift, som etter en lang kamp mot blant andre Scooter Braun bestemte seg for å spille inn alt på nytt for å eie materialet selv.

Det siste slipper Zara Larsson, som deler gode nyhetene via Twitter.

Stockholm-jenta er stolt og glad, men holder det kort.

«Jeg eier min egen musikkkatalog 🥹 jeg er så takknemlig for alle involverte som gjorde dette mulig! Tjen de pengene girlllllllllll», skriver Zara.

Samtidig lanserer hun selskapet Sommer House, hvor hun vil gi ut all sin fremtidige musikk.

Første slipp ut er en cover av den udødelige ABBA-klassikeren «Lay All Your Love On Me».

Hør her: 

Zara takker sitt tidligere plateselskap TEN Music Group.

I en uttalelse gjengitt av Clash takker hun indie-labelen for det som skal ha vært en smidig overgang til uavhengig artist.

«Jeg vil virkelig takke Ola og alle hos TEN for å ha gitt meg muligheten til å bryte ut som en artist og [for å] hjelpe meg med å starte karrieren», starter Zara Larsson.

«Nå får dere også noe til å skje som er så, så sjeldent for en kvinne i musikkbransjen – muligheten til å eie min egen katalog. Med det gir det perfekt mening for meg å starte mitt eget plateselskap. Jeg ser veldig frem til fremtiden og en fortsettelse på samarbeidet med Sony også», avslutter hun. 

Ringreven Ola Håkansson fra TEN har bare gode ting å si om sin tidligere artist.

«Vi har jobbet sammen i mer enn ti fantastiske, begivenhetsrike år og Zara er, til tross for sin unge alder, en etablert og respektert internasjonal artist med lang erfaring fra den internasjonale musikkscenen i dag», sier han.

«Det blir veldig spennende å følge Zaras pågående musikkarriere. Jeg ønsker henne lykke til, og jeg er overbevist om at hun kommer til å oppnå alle sine musikalske drømmer og få vise sitt fantastiske artisteri på verdens største scener», avslutter han ifølge Clash.

Zara Larsson Sommer House label TEN music group katalog catalogue

Zara er sin egen sjef nå (Instagram/zaralarsson)

Sommeren 2019 fortalte Karpe at de hadde gjort det samme.

Oppkjøpet kom etter en nesten dekade lang konflikt med duoens tidligere plateselskap Cosmos.

«Vi er kjempefornøyde med å ha fått til en ryddig avslutning på en prosess som har vart i nesten ti år. Nå har vi masterrettighetene til all musikk vi noensinne har gitt ut. Jeg føler meg fri», sa Magdi til DN den gangen.

Alle fremtidige inntekter fra de første albumene (pluss singelen «PAF.no») bestemte Chirag og Magdi seg for å gi til veldedig formål via stiftelsen Patel og Abdelmaguid Foundation.

Omar Sheriff (akam1k3/Michael Ray Vera Cruz Angeles)

Omar Sheriff (akam1k3/Michael Ray Vera Cruz Angeles)

Karpe krangler i ny trailer: – Det er null filter

Den første PAF.no-bananen er borte: Disse deler millionen fra Karpe 🍌

Se også: Zara Larsson forteller 730.no hva hun tenker om OnlyFans

Nyeste saker fra 730.no

Les mer