Hopp til hovedinnhold
Sertifisert stjerne 🌟 (Instagram/zaralarsson)
Sertifisert stjerne 🌟 (Instagram/zaralarsson)

Zara Larsson x 730.no: − Å jobbe med Kygo var en drøm 😍

Kampen om plassen som Skandinavias popprinsesse har spisset seg til de siste årene, men Zara Larsson holder godt på tittelen.

Sangfuglen ble merket som vidunderbarn i tidlig alder, og allerede som 10-åring var det klart at svensken var en gryende stjerne da hun vant  TV 4-showet Talang.

Debutsingelen «Uncover» gjorde stor suksess i 2013, mens hennes internasjonale debutalbum So Good fikk en bit av Max Martin-magi som sementerte stjernestatusen til Zara Larsson på globalt plan.

Resten er pophistorie.

Nå ser det ut til at godjenta er mer enn klar for å høyne suksessen.

730.no ringer opp Zara Larsson for å snakke om «Love Me Land», hennes kommende album og presset med å være en popstjerne.

(Instagram/zaralarsson)

Zara har i likhet med oss alle brukt mye tid hjemme de siste månedene.

− Jeg tror helt ærlig dette er den lengste perioden jeg har oppholdt meg på ett sted siden jeg var 16, forteller 22-åringen til 730.no.

Hjemme hos foreldrene i Sverige slapper hun godt av og krøller til døgnrytmen. «Jeg legger meg altfor sent», men som hun selv sier så «leker livet».

Det er en god grunn til popstjernens strålende humør i disse dager. Hun slapp nylig «Love Me Land»; første singel fra hennes kommende album. En storslagen låt, proppfull av deilige pop-hooks og akkurat den herlige dosen attityde vi har lært å forvente oss fra Zara.

For å si det sånn, det er ikke bare vi som har gledet oss til ny musikk.

− Jeg føler virkelig at: Endelig! Det er så lenge siden jeg har sluppet min egen musikk. Det er faen meg på tide. Jeg elsker låten, jeg elsker videoen, jeg elsker personene jeg skrev låten med, jeg elsker alt. Jeg er veldig stolt over denne låten og det som jeg har gjort, forteller hun.

− «Love Me Land» representerer attityden til albumet på en måte.  Det er gøy, god rytme… Og så er det litt sassy!

Men hvor eller hva er egentlig «Love Me Land»?

− «Love Me Land» høres jo ut som et sted, men for meg så handler det mer om en følelse. Du havner liksom i et stadie der alt du kan tenke på er denne her personen. Det er litt overraskende, for kanskje kommer det ut av ingenting. Det er noe du ikke forventet, men plutselig er du utrolig forelsket. Det føles nesten som å være på et sted. Det er ingen fornøyelsespark, men kanskje er det det i ens hjerte.

Vi kan bare undre over hvem denne låten handler om. 🤔

− Jeg prøver å ikke overtenke ting så mye

Selv om Zara nå er ganske vant til å gi ut låter, forteller hun at hun fortsatt ikke liker å tenke for mye over om en låt skal ut eller ikke.

− Jeg prøver virkelig å ikke overtenke ting så mye. Jeg følger strømmen og gjør det som føles riktig. Det er som om du hører en sang og tenker: «Hvorfor liker jeg denne låten». Man vet ikke alltid. Og det er kanskje det som er med popmusikk.

Zara følger kanskje strømmen, men hun har definitivt noen gode instinkter som leder henne på riktig vei.

− Hver gang jeg gir ut en låt er det litt sånn: «Jeg liker denne, så la oss kjøre». Hvis jeg hadde tenkt for mye på det hadde jeg aldri gitt ut noe. Jeg lager jo pop. Det bør være gøy.

Selv om det hele høres enkelt ut for Zara, innrømmer Stockholm-jenta at hun fortsatt føler på forventninger fra fans og bransjen.

− Det er alltid forventninger, og det er vanskelig, innrømmer 22-åringen til 730.no.

− Jeg har jo gjort det bra fra starten med «Uncover», så man føler jo på at man vil gjøre det bedre eller like bra som ting du har gitt ut tidligere. Men, som jeg sa tidligere så er jeg stolt av denne låten uansett hva som skjer… Fordi jeg selv elsker den, og jeg synes den er bra. Og det er alt jeg kan gjøre – å gjøre som best jeg kan og være tro mot den jeg er. Resten har jeg ingen makt over, så jeg får i det minste gjøre det jeg liker.

Uforutsigbar hitfaktor

Musikkbransjen er, til tross for veldig kalkulerte algoritmer og ganske kalkulerte spillelister, fortsatt relativt uforutsigbar. Dette kan selvsagt få artister til å spørre seg om det de lager er godt nok. Selv ikke popstjerner er immun mot slik. Likevel forteller Zara Larsson at hun prøver å slå seg til ro med uvissheten. Og kanskje funker dette til hennes fordel.

− Noen ganger ender du jo opp i situasjoner der du tenker: «Faen, er dette bra nok? Hva kommer folk til å tenke». Men du vet faktisk aldri hvordan ting vil gå. Noen låter føles sum nummer 1, og så havner de ikke på listene engang. Og så har du de låtene hvor du tenker: «Samme det, la oss bare gi den ut», og så tar den helt av.

En av disse låtene var monsterhitten «Lush Life».

– Med «Lush Life» var det litt sånn: «La oss kjøre på og se hva som skjer.» Og så eksploderte det. Jeg elsker jo den låten. Den er jo en skikkelig hit. Men du vet aldri hva som skjer, så det eneste du kan gjøre er å holde på det du liker og så kommer resten – forhåpentligvis.

ABBA på syre

Zaras kommende, foreløpig utitulerte album er så etterlengtet at fansen allerede har gitt det et Rihanna-type kallenavn. Men ZL3 er langt ifra så lunefullt som RiRis neste utgivelse, og takk Gud for det. I en Instagram Live beskrev Zara utgivelsen i det fengende ordlaget «ABBA på syre». Vi har altså en del å se frem til.

− Hele albumet er veldig melodisk og gøyalt. Det har definitivt noen ABBA-vibber, men på en moderne måte. Jeg elsker ABBA, de er jo vår nasjonalskatt. Å høre låtene deres, hadde de blitt gitt ut i dag hadde de fortsatt vært hits. De er tidløse. Svensker generelt er veldig gode på popmelodier, sier hun til 730.no med noe som høres ut som et smil. 😉

– Jeg elsker Kygo!

Zara følger så visst i den svenske poptradisjonen. Men Norge også har meldt seg på i kampen om den internasjonale populærmusikk-tronen de siste årene, så Sverige er ikke lenger alene om å supplere verden med melodikere.

Nylig så vi Zara Larsson forene fronter med en av Norges største, nemlig Kygo. Og ikke bare er «Like It Is» en hit, opplevelsen var også en drøm som ble virkelighet for svensken.

− Det var så gøy å jobbe med han fordi jeg har vært fan av ham så lenge, forteller Zara.

− Kygo og Avicii var lydsporet til min ungdomstid, så det faktum at jeg fikk lage en låt med han er virkelig en drøm som gikk i oppfyllelse.

Kyrre Gørvell-Dahll har visst gjort større inntrykk enn å tonesette tenårene til Zara.

Kygolini + Zara (Sony)

Kygolini + Zara (Sony)

− Jeg elsker alt han har gjort med house-musikken. De tropiske house-vibbene var noe mainstreamen aldri før hadde hørt, i hvert fall hadde aldri jeg hørt noe liknende før. Så for meg var det en ære at han i det hele tatt spurte meg om å lage en låt sammen.

Kygo er kanskje kongen, men det er ikke fritt for at Norge har fått mange etablerte stjerner.

Zara har ønskelisten klar for neste norske samarbeid.

− Jeg er veldig glad i Sigrid. Jeg liker Astrid S og Julie Bergan, de er på toppen, forteller hun til 730.no.

(Steven Ferdman/Getty)

− Sverige er jo i en unik situasjon

Selv om de siste månedene har vært preget av unntakstilstand og utsettelser for mange, forteller Zara at COVID-19-pandemien faktisk ikke gikk nevneverdig utover hennes arbeid med platen.

– Jeg skulle fullført albumet i LA, og det gikk jo ikke… Men ellers gikk at fint! Vi er i Sverige jo er i en unik situasjon fordi ingenting ble stengt ned, så jeg fikk fortsatt spilt inn video og hatt albumcover-shoot. Studioet er fortsatt åpent, folk jobber fortsatt. Kanskje hadde det vært annerledes hvis jeg ikke var i Sverige… Men alt har gått veldig fint, forteller Zara.

Livet er kanskje mer stille en Zara er vant til, men albumet er klart, og nå drømmer hun bare om muligheten til å turnere med utgivelsen.

– Jeg kan ikke vente til alle får turnere igjen! Jeg vil dra på festivaler og konserter… Jeg elsker å dra på konserter og, ikke bare å spille dem. Selv om jeg selvsagt savner å være på scenen. Jeg gleder meg til det igjen. Jeg håper virkelig jeg får sjansen til å turnere med dette albumet.

Det håper vi og!

Sjekk ut den spreke videoen til «Love Me Land» med Zara Larsson nedenfor.

Se også:

Norsk førpremiere: Ny banger fra Britz 💣

730.no x AURORA: − Det er en ekstremsport å være menneske

Nyeste saker fra 730.no

Les mer