Hopp til hovedinnhold
Zack Snyder’s Justice League alias Snyder's Cut via HBO Max og HBO Nordic (DC/Warner Bros.)
En av de lengste filmene noensinne laget: Zack Snyder’s Justice League alias Snyder's Cut via HBO Max og HBO Nordic (DC/Warner Bros.)

Zack Snyder’s Justice League er bedre enn originalen – men skrekkelig lang

Zack Snyder’s Justice League får flere tomler opp enn originalen.

Igjen får vi se superheltene Superman, Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg og The Flash samles på vegne av hele verdenen i kampen mot ikke like kjente superskurker.

Det er ikke ofte director’s cut-versjonene utgjør stor forskjell fra de offisielle variantene.

Les også: Topp 6 forskjeller på nye og originale Justice League 

Men fansen som maste så mye om #TheSnyderCut at de til slutt fikk Zack Snyder’s Justice League, bør være tilfreds med at dette nesten har blitt en ny film.

Dog dobbelt så lang. 2017-versjonen, som fikk lunken mottakelse, varer i 120 minutter.

Regissørens nye variant er på 242 minutter. Altså mer enn fire timer.

Den eneste Hollywood-filmen i historien med lenger spilletid er Cleopatra fra 1963. Den varer i 248 minutter.

(Cleopatra får nå en kontroversiell nyinnspilling med «Wonder Woman».)

Da Zack laget Justice League, endte han opp i en kreativ krangel med Warner Bros., samt at datteren hans Autumn brått døde under innspillingen. Zack Snyder’s Justice League er dedikert til henne.

Zack Snyder får slippe sin versjon av Justice League (DC/Warner Bros.)

Zack Snyder fikk lage sin egen versjon av Justice League (DC/Warner Bros.)

Originalen ble tatt over av problematiske Joss Whedon, som spilte inn halve filmen på nytt og gjorde den rotete og svett i et forsøk på å gjøre den mer «publikumsvennlig».

Utenom at Zacks versjon blir i det lengste laget – og at noen av effektene burde vært vattet opp – er anmeldelsene av 2021-versjonen bedre.

«Denne Justice League gir en fyldigere og mer givende opplevelse på nesten alle nivåer. Noen av de beste originale scenene er fremdeles der, for eksempel en gjenoppstått Supermans kamp med resten av teamet», skriver anmelderen til CNN, som fortsatt er litt forvirret.

«[Men] det er rystende hvor mye som er nytt og helt annerledes, delt inn i kapitler, pluss en epilog, for å navigere den omfattende lengden.»

Flere føler at de fire timene blir overflødig.

«Noen av disse kampene kan fungere bra hvis de brukes i andre superheltfilmer. Men i denne filmen er de bare bedøvende og føles like lange som den hemmelige director’s cut-versjonen av Infinity War som viser hver av Doctor Stranges 14 millioner strategier for å slå Thanos», skriver artigperen til The Hollywood Reporter.

Ray Porter som Darkseid (DC Films /Warner Bros.)

Ray Porter som Darkseid i The Snyder Cut (DC Films/Warner Bros.)

«Zack Snyder kommer med en opprivende epilog hvor han tilbyr et vindu til alternative virkeligheter, med enda dødeligere konflikter mellom de ikoniske karakterene som skal liksom være supervenner. Nei takk, folkens. Dette var mer enn nok», synes THR.

Den doble lengden gjør at det blir mer tid til hver av hovedpersonene. Men noen mener at det er kun er én av superheltene som nå kommer bedre ut av det.

Ray Fisher som Cyborg (DC/Warner Bros.)

Ray Fisher som Cyborg (DC/Warner Bros.)

«Zack Snyders prioritet er å gi alle karakterene tid til å se helvetes kule ut. Men ikke nødvendigvis å gjøre at publikumet liker dem mer – utenom Cyborg», skriver Polygon om karakteren til Ray Fisher.

De minner dog om at mer(e) ikke nødvendigvis betyr bedre. Eller dypere.

«Det som er bemerkelsesverdig med Zack Snyder’s Justice League, er dessverre hvor lite overraskende den er. Nesten alle tilleggene utvider historien sidelengs, ikke fremover.»

«Dette er kanskje gitt når en versjon av en film er dobbelt så lang som forrige redigering. Men historiefortellingen i denne utgaven gir mye mer mening, selv om den fremdeles føles hul», konkluderer anmelderen.

Andre er dog begeistret over den nye, seriøse varianten, hvor humoren er fjernet.

«Nye Justice League utstråler en majestetisk følelse av kosmisk, historisk ondskap. Tonen minner mindre om andre DC- eller Marvel-filmer, mer om Peter Jacksons Lord of the Rings-trilogi. Kameratskapet blant superheltene er sterkt utdypet – med de cheesy vitsene fjernet – og de utvikler en rørende tilhørighet for hverandre», mener Variety.

Jared Leto som The Joker (DC/Warner Bros.)

Jared Leto som The Joker (DC/Warner Bros.)

Deres bransjekonkurrent er ikke like tilfreds, men positiv.

«Man kan lett forkaste Justice League med forsiktig ros for sin ensidige sans for formål, eksepsjonell teknisk ekspertise og konsistens i tonen. [Men] man kan lettere kritisere den av de samme grunnene. Den bare svever i vei uten mye variasjon. Som et romskip på en veldig lang reise», skriver Deadline, som dog gir regissøren skryt for sin troverdighet innen sjangeren.

(DC/Warner Bros.)

(DC/Warner Bros.)

«Jeg må innrømme at Zack Snyder’s Justice League, til tross for langtekkelighet, [skaper] en egen form for integritet, som i en verden av franchise-filmproduksjon er sjelden kost. Den eiesyke nomenklaturen til tittelen er fortjent. Jeg er glad de klamrende fanboys-ene bråket nok til å få drømmene sine til å gå i oppfyllelse. Vi finner fort ut om deres tro blir belønnet.»

Reaksjonene fra den høylytte DC-fansen får vi straks. HBO slipper filmen «gratis» for sine abonnenter i alle land 18. mars.

Dessverre for kinobransjen har Warner Bros. – som i likhet med HBO eies av verdens største teleselskap AT&T – bestemt at storfilmen pussig nok ikke skal vises på kino.

Ben Affleck er Bruce Wayne alias Batman, Henry Cavill er Clark Kent alias Superman, Gal Gadot er Diana Prince alias Wonder Woman, Jason Momoa er Arthur Curry alias Aquaman, Ray Fisher er Victor Stone alias Cyborg, Jared Leto er The Joker og Ezra Miller er Barry Allen alias The Flash.

Eller om du vil; Lynet.

Sistnevnte er snart klar i sin egen film, hvor vi også får se en ny Supergirl.

Se hvem som nå skal spille Supermans kusine

Nyeste saker fra 730.no

Les mer