Hopp til hovedinnhold

Ylvis tilbake hos iTunes!

YE$! (TVNORGE/WARNER)

Reven sier…….. JIPPI!

Mandag kveld kom verdens mest populære norske låt akkurat nå tilbake på iTunes, etter å ha blitt revet bort (got it? revet!) onsdag natt.


Dermed kan du nå laste ned «The Fox» her!


I en tekstmelding sier direktøren for Warner i Norge, Guttorm Raa, til 730 først at han ikke ønsker å kommentere at den Stargate-produserte låten igjen er tilgjengelig via Apple, men bransjeringreven (!) avslører at han er fornøyd ved å legge til et kolon og en parentes, som til sammen utgjør et smilefjes.
 
Deretter får vi en ny tekstmelding fra Raa, hvor han er begeistret over situasjonen med Ylvis-utgivelsen.

– Papirarbeidet løste seg heldigvis så raskt som forutsett, og det blir
spennende å se hvordan den fantastiske viral-oppturen vil påvirke salg
og videre spredning. Medieinteressen fra utlandet har bare økt den siste
uken, og interessen på sosiale medier, YouTube og nett generelt øker
kraftig, så dette ser fortsatt bare positivt ut, forteller
Warner-sjefen.

Hi-hi:

 
Det var 730 som i forrige uke først fortalte at «The Fox» var fjernet, rett etter at den debuterte på en forbløffende 29. plass på Billboard Hot 100.

– iTunes har tatt en avgjørelse om å fjerne låten basert på en tredjeparts påstander omkring opphavsrett. Vi jobber for å få en rask avklaring av situasjonen, sa Raa til 730 torsdag morgen.

Det er ikke kjent hvem tredjeparten er, men spekulasjonene om hvem som har klaget om plagiat har vært mange – og morsomme, alt fra
blant andre Baha Men («Who Let The Dogs Out?») til Crazy Frog («Axel F Remix)


På under to uker har Ylvis’ musikkvideo til «The Fox» fått over 30 millioner visninger via TVNorges offisielle profil på videonettstedet, samt millioner av visninger via andre steder. Billboard Hot 100-plasseringen er hovedsaklig basert på 4,8 millioner amerikanske YouTube-views.


 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer