Hopp til hovedinnhold

Ylvis fjernet fra iTunes

LUL? (TVNORGE/WARNER)

Mange klarer ikke å se mer enn noen sekunder av «The Fox» før de skrur av, men millioner ler seg ihjel av den Stargate-produserte tullelåten til Ylvis. Gang på gang. Hos YouTube har snutten snart 20 millioner views (samt at VGTV har fått solgt endel hundre tusen reklamefilmvisninger via videoen), blant dem nesten 5 millioner YouTube-visninger via amerikanere.
 
Slik oppsving påvirker Ifølge
Yahoo Finance skal rapperen ha fått ca. 0,65 cents per visning
fra «Gangnam Style», og i januar hadde YouTube omsatt reklame for 45 millioner kroner via Psys video. Ylvis og Stargate kan altså ha tjent en sexy slant.

Madcons «Beggin’» nådde 88. plass. Den eneste førsteplassen Norge har hatt hos Billboard Hot 100 er selvfølgelig «Take On Me» med a-ha i 1985.


I skrivende stund er «The Fox» på 20. plass hos Spotify i Norge, mens den ikke er inne hos iTunes’ topp 200. Hvorfor? Fordi låten pussig nok ble fjernet fra iTunes i går. Vi oppdaterer saken.
 
OPPDATERT: – iTunes har tatt en avgjørelse om å fjerne låten basert på en tredjeparts påstander omkring opphavsrett. Vi jobber for å få en rask avklaring av situasjonen, sier Guttorm Raa, sjefen for Warner Music i Norge, til 730. Utover det har han ingen kommentar.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer