Hopp til hovedinnhold
HEISANN? (INSTAGRAM)

Xanax sendte Lil Xan på sykehus – så ble han stjerne

HEISANN? (INSTAGRAM)


(Noen av) Soundcloud-rapstjernene er i ferd med å bli rapstjerner på ekte.


Lil Xan har holdt koken på den svenske, dalende lyddistribusjonsplatformen i et par år, med undergrunnshits som «Been Bout It», «Slingshot» og «Xanarchy». Men i høst har 21-åringen slått gjennom med «Betrayed».


I likhet med 21 Savage benyttet den unge California-rapperen Allehelgensaften (eller Halloween, som det heter i Amerika) til å overraske med slipp.


Sjekk ut den Cole Bennett-regisserte videoen til «Far», produsert av DJ Fu. 
 
Her snakker Lil Xan passende nok om hvordan livet hans er i ferd med å forandre seg, mens han lurer på hvorfor. Sangen kunne tilhørt Post Malone:  

Musikkvideoen til Bobby Johnson-produserte «Betrayed» bikker snart 30 mill hos YouTube, mens låten har 13 mill hos Spotify og 10 mill hos SoundCloud, hvor den i skrivende stund er på 13. plass. Singelen er «bubbling» rett under Billboard Hot 100.


Lil Xan, som har snorke-Z-er og «Candy» tatovert i trynet, har selvsagt fått navnet sitt fra Xanax, eller Xanor som det heter i Norge. Noe mange av Lil-rapperne er fan av, deriblant den 21 år gamle emo-gutten Lil Peep.
 
Rapperen har lenge jevnt og trutt tatt preparatet, blandet med Mountain Dew eller Sprite.
 
Virkestoffet brukes ofte som behandling for angst (Xanax klinger ikke tilfeldigvis bra med «anxiety»), og er sterkt avhengighetsskapende og i blodet minst et helt døgn. 


XANAX PÅ NORSK (WIKIPEDIA)

Til slutt endte Xan opp på sykehuset, og han er ikke lenger fan.


Vanlige Xanor/Xanax-symptomer er – ironisk nok – økt angst. Samt rastløshet, søvnløshet, depresjon, paranoia, raseri, nedsatt hukommelse og konsentrasjon, påtrengende minner, hodepine, stive ledd, kribling, utmattelse og forkjølelse-lignende symptomer.


– Jeg var smertefullt avhengig av Xans i typ to år, sier Xan nedenfor.


– Alle som sier at jeg er en posør kan faen meg holde kjeft. Jeg vet hvordan det er å være avhengig av det der. Jeg var heldig som klarte å slutte med den dritten.

På «Betrayed» er refrenget rett på sak.


Xans don’t make you / Xans gon’ take you / Xans gon’ fake you / And Xans gon’ betray you.

Se videoen til Lil Xan nedenfor, og se ham på festivaler i Europa til neste år. Gitt at han klarer å holde seg borte fra Xans.

 
Apropos SoundCloud-rappere: Tay-K 47 er drøy 
 
Fun fact: 21-åringen Lil Xan ser ut som han er 17, mens 17-åringen Lil Pump ser ut som han er 31 

Les mer