Hopp til hovedinnhold
BJØRN HELLFUCK (INDIANER/IMELLOM)

WTF skjer med Bergen?

Norges nest største by fortsetter jaggu å spy ut stolt oppsving på musikkfronten, nå via den underlivsfokuserte Blodbyen-helten Bjørn Hellfuck.

I sommer solgte han ut Bergens godklubb Garage fire ganger på rad, hvor det angivelig var allsang i 45 minutter før konsertstart, samtidig som han har en lekker tilstedeværelse på undergrunnsnettet; 8 av de 10 mest populære låtene på Urørt tilhører herr Hellfuck.

Når vestkystartisten rykker innover Østlandet for å spille på Blå i Oslo fredag 9. oktober, kan det altså bli en unik opplevelse.

Vi mailet Bjørn Hellfuck og ba om noen teasende stikkord.

Hvordan beskriver du musikken din?

– Tekster om menneskets urinstinkter, godt blandet med catchy poprock.

Kan du nevne fem plater som er viktige for deg?

– E jo musikalsk skitzofren så her e d mye å ta av. Vokste opp med Maiden og Slayer. Siden har jeg helt endel mot den kommersielle poprocken. Blir vanskelig å peke på konkrete skiver som har vært viktigere enn andre.

Hvordan blir Oslo-konserten?

– Svette engasjerte mennesker som synger av full hals. Herlig når folk kan tekstene. Vi skal selvfølgelig gi full pedal og levere den beste gigen vi har gjort.

Asbjørn Slettemark fra Pyro og Lydverket mener Bjørn Hellfuck er Norges svar på Sveriges Onkel Kånkel og USAs Bloodhound Gang.

– Deilig smakløst og upretensiøst, og forhåpentligvis fryktelig irriterende for alle som hater ham. Jeg har sett Hellfuck live på Garage i Bergen, og jeg tør påstå at det aldri har vært så høy stemning i kjelleren på Garage før, sier Asbjørn til 730.no.

Han kan bekrefte den syke allsangen i forkant.

– Ja, både gutter og jenter brølte «horer og brennevin» i allsang i nesten en time før han gikk på. Selve konserten var en oppvisning i usmakelighet og superfengende refrenger. En perfekt kveld på by’n, med andre ord.

Ekkel uten truse?


Se også: For genuint til å være fint: John Olav Nilsen & Gjengen

Les mer