– Wow, du er Norges Lady Gaga jo!

5. mai 2010 kl. 00:00
MISS HARMONICA SER OPP TIL GAGA (SIGURD FANDANGO/BONNIER)
I vinter åpnet Miss Harmonica Oslo-butikken Flashdance (se her) og nå er Larvik-artisten snart klart med oppfølgeren til debutalbumet Champagne, Caviar And Me. Den nye singelen «Fashion», som hun har produsert selv sammen med Even Bekkedal, er akkompagnert av fancy artwork.
Litt Lady Gaga-ish?
– Det har jeg allerede fått høre av folk som har sett bildene, sier Miss Monica Johansen til 730.no.
– En som jobber i P3 sa «wow, du er Norges Lady Gaga jo!» Det tar jeg som et kjempestort kompliment. Hvis noen nevner meg i samme åndedrett som Gaga, en av verdens største stjerner, så ser jeg det kun som positivt. Det er jo uansett ikke noe tvil om at jeg er inspirert av Gaga stilmessig; Hun er et av mine største forbilder.

– Det er derimot stor forskjell på å herme og å la seg inspirere. Jeg ville aldri tatt på meg noe helt identisk som henne, eller noen andre for den saks skyld, men at jeg lar meg inspirere og kjører stil i samme gata er ikke noen hemmelighet.

– Jeg har vært fan av stilen hennes fra den spede begynnelse, og ja, jeg hadde flip-up briller som jeg kjøpte på en Grønland-sjappe lenge før jeg så dem på henne. Så at hun appellerte til meg med ting jeg allerede likte er det ikke tvil om. Jeg har alltid elsket å leke meg med sceneantrekk og sminke. Jeg jobber til daglig med mote og bruker masse tid på å finne fram til fantastiske designere som blant annet kler opp artister, og lar meg inspirere av det jeg liker. Det er jo uansett ganske vanlig at man lar seg inspirere av folk man synes er koole, det gjør vel alle i mer eller mindre grad. De fleste norske artister er ganske like stilmessig, så hvis noen utroper meg til Norges Lady Gaga så kan jeg leve med det.

Nedenfor kan du høre en smakebit på «Fashion», samt laste ned låten og kopiere spilleren til blogger, Face, etc.:

– De nye pressebildene som er tatt til «Fashion» er skutt av min ultimate favorittfotograf Sigurd Fandango, og jeg har på meg en rustning av den fantastiske norske designeren Kjersti Vatle. Håret er gjort hos Adam og Eva i Strøget og den fantastiske make upen av Julia B. Lyon.

– Låta handler om at vi kommer i alle former, farger og fasonger og det finnes ikke ett unisont skjønnhets- eller moteideal. Følg din egen vei og stol på deg selv. Mitt livsmotto er «dare to be different». Hvis man tør det så vil man møte mye hyl og skrik på veien av folk som mener det er stygt eller feil, men – samtidig som den også er en link til min store interesse for mote og åpningen av Flashdance – handler «Fashion» om at det ikke er disse folka man skal høre på. Det gjelder å tørre å følge sin egen vei.
«Fashion» kan også lastes ned hos Her er ikke Christina Aguilera seg selv