Hopp til hovedinnhold
Vidunderkvinne Gal Gadot (SF Studios/DC Films/Warner Bros.)
Vidunderkvinne Gal Gadot (SF Studios/DC Films/Warner Bros.)

Skjebnen til Wonder Woman 1984: Premiere på kino og streaming samtidig

Wonder Woman 1984 har blitt utsatt gang på gang.

Hva skulle WarnerMedia gjøre med Warner Bros.’ DC-blockbuster?

Putte den på kino midt i en pandemi og håpe på at det går bedre enn det gjorde med deres Tenet i sommer?

Planen med WW84 var å dra inn 1 milliard dollar på kino på verdensbasis.

Men håpet brast trolig da Christopher Nolan-blockbusteren kun spilte inn 56 millioner dollar på kino i USA og 353 millioner dollar totalt.

Bare produksjonsbudsjettet til sci-fi-thrilleren var på over 200 millioner dollar, så det endelige regnestykket med markedsføringskostnader, etc. ble nedtur.

Les også: 730.no anmelder Tenet

WarnerMedia-eieren har nå avgjort at de ønsker å kaste glans over sin nye streamer HBO Max, som de håper at skal bli deres fremtid. Men for å konkurrere mot Netflix, trenger de noen store hits. Noe HBO Max ikke har hatt i sitt første levehalvår.

Selskapet tar en råsjanse og slipper sin Patty Jenkins-regisserte storfilm med Gal Gadot rett på tjenesten 25. desember.

Her skal den være gratis for alle HBO Max-abonnenter i en måned.

Samme dag får Wonder Woman 1984 også kinopremiere i USA.

Denne kombinasjonen har, etter det 730.no erfarer, ingen majorstudio gjort tidligere.

I land utenfor De forente stater, hvor HBO Max ennå ikke er tilgjengelig, starter filmen på kino én uke i forkant.

HBO pleier sjelden å gå ut med streamingtall, så det blir rart å ikke få vite hvor mange som ser en storfilm som Wonder Woman 2.

De kommer uansett til å si at eksperimentet var en stor suksess.

Det er i skrivende stund ikke annonsert om eller når WW84 vil komme til HBO Nordic eller som PVOD (Premium Video on Demand) hos for eksempel TV alias Apple TV.

Gal Gadot og Chris Pine i Wonder Woman 1984 (SF Studios/Warner Bros.)

Gal Gadot og Chris Pine i Wonder Woman 1984 (SF Studios/Warner Bros.)

«Mens vi navigerer oss gjennom denne perioden uten sidestykke, må vi være oppfinnsomme når det kommer til å holde vår forretningsvirksomhet i bevegelse fremover og superservere våre fans», sier WarnerMedia Studios-direktør Ann Sarnoff ifølge pressemeldingen.

«Dette er en utrolig film som virkelig kommer i live på det store lerretet, og vi jobber med våre partnere innen kinovirksomheten og vil tilby det alternativet.»

HBO Max har ingen ny Game of Thrones. Kanskje med unntak av kommende Justice League Snyder Cut og noen bra – men ikke ikke kolossale – serier, er nye Wonder Woman det største streameren kan banke i bordet med. Dessuten er romjulen perfekt for slipp, da mange sitter hjemme – eller hos familien – og kjeder seg.

(Forrige jul fikk Netflix utrolig nok 100 millioner mennesker til å se middels bra Bird Box.)

Kinobransjens frykt er naturligvis at det økende tilbudet med nye filmer rett på streaming – grunnet COVID-19 – vil gjøre at færre vil foretrekke å se film på kino i fremtiden. Noe som var en tendens lenge før Ms. Rona kom.

Den ikke så godt mottatte Robert Zemeckis/Guillermo del Toro-filmen Heksene alias The Witches fra Roald Dahl, med Anne Hathaway, puttet WarnerMedia rett på HBO Max i oktober.

For så å la kinoer utenfor USA starte å vise den en uke senere.

#NotAWitch: Heksene får kritikk for fremstilling av funksjonsnedsettelser

Boss-bish (SF Studios/DC Comics/Warner Bros.)

Boss-bish (SF Studios/DC Comics/Warner Bros.)

HBO Max åpnet 27. mai, mens lanseringen i Latin-Amerika og Europa skal finne sted «i starten av 2021». Datoene for Skandinavia er ventet å bli annonsert snart.

AT&T, som eier WarnerMedia, sier at målet er å ha opp mot 90 millioner abonnenter på verdensbasis innen 2025.

Streameren samler alt HBO-innhold sammen med serier og filmer eid av WarnerMedia; verdens tredje største mediekonsern.

Telegiganten har det dog tøft økonomisk. I alle fall med sine hardcore krav til lønnsomhet. I sommer annonserte AT&T at de sier opp 3400 personer og stenger 250 butikker for å være bedre rustet mot nedgangstiden som følge av pandemien.

Sommerens storfilm Wonder Woman 2 skulle starte på kino i juni. For så å bli flyttet til oktober – og så til første juledag ettersom koronaviruset fortsatte å bli spredd.

Den nyeste traileren har med Kristin Wiig som superskurken Cheetah. Samt Pedro Pascal fra Game of Thrones – aktuell som selveste The Mandalorian – som Maxwell Lord. Se traileren her

730.no har kontaktet HBO i Norge og bedt om informasjon om deres eventuelle planer for streaming-slipp av WW84.

Les også: 730.no anmelder Wonder Woman

Nyeste saker fra 730.no

Les mer