Hopp til hovedinnhold
Alexander The great Netflix dokumentarserie woke
Buck Braithwaite som Aleksander den store i Alexander: The Making of a God (Netflix)

Alexander: The Making of a God: Netflix får kjeft for å være woke

Noen er sure på Netflix 🙁

Dokumentarserien Alexander: The Making of a God ligger for tiden på en andreplass på Netflix i Norge.

Det gjør den også på globalt basis, men over dammen er det folk som lar seg provosere. Nærmere bestemt folk som pryder seg med å være anti-woke.

Alexander: The Making of a God er en dokumentarserie om Aleksander den store.

Også kjent som kongen av det gamle Makedonia fra 336 fvt. til sin død i 323 fvt. 

Ptolemy, Alexander og Hephaestion alias tre gode venner (Netflix)

«Alexander: The Making of a God er en doku/dramaserie på seks episoder, som avslører det ekstraordinære livet til Aleksander den store gjennom hans radikale transformasjon fra en kriger og prins til en levende gud. Serien utforsker hans reise fra å leve i eksil til hans besettelse om å beseire den mektige persiske keiseren Darius, som førte til at han erobret denne kjente verdenen på knappe seks år. Aleksander den stores fascinerende historie er fortalt gjennom imponerende drama, sammen med eksperter med akademisk innsikt, banebrytende arkeologi og pågående utgravinger på det arkeologiske stedet i Alexandria, Egypt», lyder seriens offisielle beskrivelse.

Men selv om Netflix’ har fått med seg et par eksperter på laget, er det noen som stiller spørsmål ved hvor historisk korrekt den nye serien er.

Det gjelder mer spesifikt seksualiteten til Aleksander den store.

Ifølge flere historikere hadde han etter alt å dømme både forhold til menn og kvinner. Noe som for øvrig også ble fremstilt i storfilmen Alexander fra 2004. Her med stjerner som Colin Farrell, Angelina Jolie, Anthony Hopkins og Jared Leto.

Alexander anno 2004 (Warner Bros.)

X-kontoen End Wokeness, og flere i samme kategori, mener dog at Netflix pålegger den historiske personen en seksualitet de tilsynelatende mener ikke stemmer.

«Netflix lagde en ny dokumentar om Aleksander den store. I løpet av de første 8 minuttene gjorde de han homofil», skriver de.

De legger også med et klipp fra serien. Her påpeker en av historikerne i serien at forhold mellom like kjønn var ganske vanlig i antikkens Hellas. Noe som ikke akkurat kan sies å være banebrytende nyheter per dags dato, eller?

Han legger også ved at ordet homoseksualitet heller ikke var i vokabularet som eksisterte på denne tiden.

Likevel gir flere Netflix en skyllebøtte for å gjøre Alexander: The Making of a God for woke.

Se noen av reaksjonene fra X nedenfor.

Elon Musk slenger seg også på 🙂

Det er riktignok flere på det store internettet som tar på seg oppdraget om å meddele at det ikke er noe Netflix har diktet opp selv for å fremstå mer woke, og påpeker at det egentlig er en ganske kjent del av historien til Aleksander den store.

Inkludert Star Trek-skuespilleren George Takei.

Det skal sies at denne tematikken er en svært minimal del av serien. Likevel blir det for meget for flere, som derfor dropper å se resten.

De går derfor glipp av en del storartede kampscener, til dokumentarserie å være i alle fall, som serien også byr på.

For selv om det er en dokuserie, har Netflix fått med seg skuespillere som skal portrettere de historiske personene og hendelsene.

(Netflix)

Som hovedpersonen Alexander finner vi for eksempel Buck Braithwaite (Fair Play, Masters of the Air).

I andre roller får vi se Mido Hamada (American Sniper), Will Stevens (Tause vitner) Dino Kelly (Peaky Blinders), Nada El Belkasmi (Queen Cleopatra) og Alain Ali Washnevsky (Lucifer).

Se traileren til Alexander: The Making of a God nedenfor.

Alexander: The Making of a God er tilgjengelig på Netflix.

Se også: Erotisk scene i Jenna Ortegas nye film skaper også reaksjoner

Nyeste saker fra 730.no

Les mer