Hopp til hovedinnhold

Winta med Ozzy Osbourne

KOS: WINTA OG OZZY PÅ THE DORCHESTER I LONDON MAI 2010 (730)

Etter fire The Osbournes-sesonger og noen år med repriser er det lett å forestille seg en prat med Ozzy. I virkeligheten er den 61 år gamle rockeren like morsom, skrullete og sjarmerende som i MTV-virkelighetsserien, ifølge vår London-korrespondent Winta.

Da hun i forbindelse med kommende Scream, Ozzy Osbournes 10. soloalbum (21. juni), traff det legendariske Black Sabbath-medlemmet, minnet han henne på at han ikke husker noe særlig lenger tilbake enn 10 minutter, samtidig som han dog påpekte at «that festival with Slash in Norway» var «good times».

Winta: I din selvbiografi I Am Ozzy er du litt filosofisk. Får vi høre denne siden av deg på det nye albumet?

Ozzy: – Jeg har med en låt som heter «Diggin’ Me Down» som handler om Jesus’ tilbakekomst. Hvor forferdelig må det bli før denne fyren kommer tilbake? Hva faen vil du ha? En kjernekrig hvert femte minutt? Jeg er ikke for eller i mot, jeg bare stiller en del spørsmål. Jeg laget dette albumet på en annerledes måte. Før pleide jeg å jamme med bandet og få ideer og ta dem videre til studioet, mens denne gangen laget jeg skisser med (produsent) Kevin (Churko) og så la bandet på musikken etterpå. Prosessen var et eksperiment for meg, og selv om jeg er veldig fornøyd med resultatet, kommer jeg til å gå tilbake til den gamle måten. Jeg vil heller jamme med bandet.

Hvorfor valgte du «Let Me Hear You Scream» som første singel?

– Jeg gjorde ikke det. Det var musikkselskapet mitt (Sony) som valgte den, jeg lar dem bestemme. De er sjefene mine. Hvis jeg skulle bestemt ville jeg gått for en låt som ikke kom med på albumet som heter «Jump The Moon»… Men når jeg har gjort ferdig et album så blir jeg veldig beskyttende, som en gravid dame som skal føde. «Gjør det dere må så lenge det går bra med babyen.»

– Jeg blir så tilknyttet musikken at det blir vanskelig å mene noe. Hvis du spør meg hvilket (av mine) album jeg liker minst, så vil jeg kanskje svare The Ultimate Sin, men hvis jeg drar på turné så møter jeg noen som sier at de elsker det. Jeg hører på mine fans. Dette albumet skulle egentlig hete Soul Sucka, men fansen hatet navnet, så jeg gjorde det om. Uten fansen min har jeg ingenting. Når publikum jubler for meg får jeg verdens beste følelse, bedre enn sex og hvilket som helst dop.

Du har fått mange unge fans.

– Jeg treffer til og med unge folk med Ozzy-tatoveringer… fucking hell! Det er utrolig! Men jeg vet ikke om det er en god idé. Jeg sa til datteren min Kelly, «hvis du vil være spesiell, ikke få deg en tatovering, alle har det nå». Men så hun kom hjem med en fuckin’ tatovering.

Hvordan var det å gjøre MTV-serien?

– Det var gøy å i starten, men så ble det fort kjedelig. Dessuten blir man redd og paranoid når man blir filmet nesten 24 timer i døgnet. Plutselig ser man etter kameraer på do.

Hvis du kunne gått tilbake i tid, ville du igjen sagt ja til å stille opp?

– Jeg vet ikke. På den tiden visste vi ikke hva vi gikk til, og jeg vet fortsatt ikke hva slags effekt og hvor stor effekt showet har hatt. Det var aldri helt «meg», og det ble mye mas. En gang kom det japanske turister inn til oss, lenge etter at serien var over. Til slutt orket vi ikke mer, så vi solgte huset til Christina Aguilera.

Det er annonsert en film om livet ditt, hva er status her?

– Jeg har ikke så mye informasjon, men det stemmer at det blir en film og at Johnny Depp har fått en forespørsel. Jeg vil dog at en ukjent fyr fra Birmingham, hvor jeg kommer fra, skal spille meg slik at aksenten blir riktig, selv om Johnny Depp kan gjøre en veldig bra britisk aksent. Det blir en tøff rolle for den som får den, han kommer til å dø av øl og kokain.

Tilbake til singelen; Du synger «I’ll take you down and wipe that smile right off your face». Hvem er det du snakker til?

– Det er bare en sint sang, teksten er ikke rettet mot noen spesielle. Folk ber meg ofte forklare sangene og mange hører mye forskjellig. Jeg har fått så mye trøbbel på grunn av tekstene mine. «Hva mener du med det? Hvordan kan du si det?», etc. «C’mon… fuck off!». Folk hører det de vil høre. Jeg husker jeg besøkte en radiostasjon i USA for mange år siden, og da holdt de på med «spille musikken baklengs»-greiene og spurte om jeg sang «I sing for Satan». Jeg svarte «hva faen er det dere røyker?»

Du jobbet med Slash. Er det noen andre artister du gjerne vil jobbe med?

– Slash er flink og en bra kar. Jeg vil gjerne jobbe med (Paul) McCartney, men jeg tviler på at det kommer til å skje, selv om jeg har møtt ham noen ganger.

Hva med nye artister? Er det noen du liker?

– Jeg hører ikke noe særlig på ny musikk. Barna mine spør alltid «pappa, hvorfor hører du bare på døde folk». (Tenker seg om.) Det er én jeg liker. Jeg er tiltrukket av henne, men hun er gal; Lady Gaga. Det er bra at hun har spicet opp musikkbransjen. Det er ikke noe kult når man ikke ser forskjell på artistene og de som jobber i crewet.

Mange mener du er den beste heavy metal-vokalisten noensinne. Er du enig?

– Nei. Jeg er bare en heldig fyr, og jeg vet ikke engang hvordan jeg har klart meg som profesjonell artist i 42 år. Det er dog ikke mange som synger som meg, så jeg har vel en unik stemme. Når jeg synger så hører man at det er meg.

Winta gjør seg nå ferdig med sin master i England, og har blant annet jobbet for FN i New York, samtidig som hun har begynt innspillingen av sitt andre album.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer