Hopp til hovedinnhold
DANBY CHOI/SELIFE GAME ON POINT (PRIVAT) 

#WIN! Tre høydepunkter fra Oslo-festival

DANBY CHOI/SELIFE GAME ON POINT (PRIVAT) 

Oslo World Music Festival har holdt koken siden 1994, og viser som navnet antyder frem musikk fra hele verden. <3

Blant de kjente navnene på årets plakat finner vi norske Alo Wala) her

Vi deler ut 2 x 2 billetter til valgfri konsert under festivalen. Send en mail til [email protected] merket «Verden» hvor du skriver hva du vil få med deg. Konkurransen avsluttes tirsdag morgen.

Danbys tre tips + kommentarer under: 

MBONGWANA STAR (CD/FR)

– Jeg klarer ikke slutte å se på denne musikkvideoen, og heller ikke slutte å høre på musikken deres. Mbongwana Star er en soleklar favoritt til årets festival, og det er ekstra inspirerende å vite at frontfigurene en gang var hjemløse og handikappede, når de i dag slipper musikk som roses opp til himmelen av både megamedier som The Guardian, og nisje-/hipster-/musikk-medier som The Fader. Fun fact: Roskilde-booker Peter Hvalkof kommer til Oslo kun for å få med seg denne konserten. Kan det bety at Mbongwana Star is the next big thing? Kanskje det kan bekreftes i at Marius Asp (fra P3) spår konserten til å bli tiårets beste på norsk jord. Mbongwana Star spiller på Rockefeller 28. oktober. Mer info HER.

MARCOS VALLE (BR)

– Marcos Valle er en legende, enkelt forklart. Jeg kan vedde på at du har hørt ham før – i en eller annen anledning. Bossa nova-bossen har vært i gamet i over 50 år, og i en alder av 72, gjester han Oslo for aller første gang. Hør på låta, lukk øynene, og forestill deg at du skal se ham live med fullt band. Det kommer til å bli heeelt rått. Han spiller på Parkteatret fredag 30. oktober. Mer info HER.

KHAIRA ARBY (ML)

– OK, jeg er enig i at dette er alternativt i forhold til hva 730 vanligvis skriver om, men ørkenblues er ikke en nisje. Jeg har vært festivalgjenger hos Oslo World Music Festival i fire år før jeg begynte å jobbe her, og festivalen introduserte meg for sjangeren. Og nå Khaira Arby, som ofte omtales som dronningen av ørkenblues. Musikksjangeren kan sies å være det eneste som holder folket i Mali sammen, i en tid der geriljagrupper og andre politiske ideologier gjør alt for å splitte dem. Khaira Arby er eksemplet på hvordan musikk kan samle et folk, når alt annet ikke kan det. For oss nordmenn, tror jeg denne konserten kan være med på vise hva rikdom kan være i kulturell verdi. Khaira Arby spiller på Cosmopolite Scene 31. oktober. Mer info HER

Se også: Vinn billetter til Team Me i Oslo

Nyeste saker fra 730.no

Les mer