Hopp til hovedinnhold
JADE «KARATE KID» SMITH MED WILL I PURSUIT OF HAPPYNESS (COLUMBIA PICTURES)

Will Smith valgte norsk regissør

Harald Zwart skal regissere den nye versjonen av 80-tallsklassikeren Karate Kid, produsert av Will Smith, ifølge en pressemelding. Superstjernens sønn Jaden får hovedrollen, mens ryktene sier at Jackie Chan skal spille hans slåssmentor.

Den LA-baserte Fredrikstad-mannen, som er aktuell med Død Snø, fortsetter altså å slå seg opp i Hollywood. Men han har ikke glemt gamlelandet.
– Jeg sier fortsatt «hjem» om Norge selv om jeg bor og jobber i Los Angeles. Jeg sørger alltid for å ha noen norske prosjekter slik jeg kan ta en tur «hjem» en gang i blant, sier han i pressemeldingen.

Regissørens Pink Panther 2 med Steve Martin, John Cleese og Andy Garcia har verdenspremiere 6. februar. Se klipp.

Planene om å gjøre en ny versjon av 24 år gamle Karate Kid har lenge svevet rundt i Hollywood, men det måtte Will Smith til for at prosjektet skulle lande. Jaden går på karatetrening fra før av.

Originalens produsent Jerry Weintraub er også involvert i produksjonen, som skal skytes i Kina i sommer. Filmen vil kombinere handlingen fra originalen – hvor en ung gutt som blir mobbet av sparkende bøller tar hevn – med nye elementer.

Karate Kid har tre oppfølgere, hvor jenteversjonen The Next Karate Kid fra 1994 er den nyeste. Filmen var med å lansere 19 år gamle Hillary Swank.

De første delene av serien har Ralph Macchio i hovedrollen, men den 47 år gamle skuespilleren er fortsatt best kjent som den unge, kampsportsgutten.
Tidligere i år gjestet Macchico TV-serien Ugly Betty.

I 2006 filmdebuterte sønnen til Jada Pinket Smith og Will i The Pursuit Of Happyness, som sønnen til Wills rollefigur.

Ralph lærer karateknep på en indirekte måte av Pat Morita:


I sommer kom en femi kung fu-kid fra København.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer