Hopp til hovedinnhold

Will Smith og Jaden Smith: Flopp og slakt for far og sønn

After Earth med Will Smith og sønnen Jaden skulle bli en av sommerens store science fiction-blockbustere, men lever ikke opp til forventningene. Det var forventet at gårsdagens premieredag skulle få besøk av ca. 5 millioner amerikanere og kanadiere (40 millioner dollar), men det var kun rundt 1,2 millioner (10 millioner dollar) som dro på den nord-amerikanske premieren. Det gjør at Fast & Furious 6 kommer til å ta førsteplassen i sin andre uke.

After Earth kostet 130 millioner å lage. Rett bak «storfilmen» kommer Jesse Eisenberg og Woody Harrelsons krim Now You See Me, som kostet halvparten.
(OPPDATERT: Now You See Me ser ut til å rykke forbi After Earth.)

Mange synes Will var vågal som satstet på regissør M. Night Shyamalan. Etter The Sixth Sense har filmskaperens CV blitt fylt med nedturer, blant annet The Last Airbender, som ble kåret til 2010s største skuffelse. Filmen vant fem Golden Raspberry-priser, blant annet for verste film, verste regi og verste manus.

Det fleste anmelderne har gitt After Earth lusen kritikk.

– Selv om det er meningen at den skal være pulserende, så er After Earth en søvnig sinke, skriver USA Today, mens regissøren heller ikke får high five fra Charlotte Observer.

– M. Night Shyamalan har regissert filmer som er overraskende, corny, spennende, sentimentale, snedige, rørende og cheesy. Men ikke før After Earth har han laget filmer som er kjedelige fra start til slutt.

Fortsetter nedenfor traileren.

 
Comeback for datter/lillesøster: ♫: Willow Smith som semi-voksen
 

Andre skriver at filmen føles mer som en «inspirerende lydbok»… at det er umulig å ta den seriøst, iallefall så seriøst som den tar seg selv… at det eneste som ikke gjør den 100% kjedelig er scener som er ufrivillige morsomme… og
at Jaden ikke har arvet karismaen til pappa Will, til tross for god figur i The Karate Kid.

– Den unge Smith har energi, men ikke skuespillerferdighetene, skriver den kjente Rolling Stone-anmelderen Peter Travers, som synes det er synd på sønnen.

– Og han kan ikke skape mirakler. Byrden å bære denne kjedelige, livsløse filmen er rett og slett for mye. Og det er et helvete for publikum. Det er ikke et bra tegn når du sitter der og tenker… «Stopp. Dette. Her.»

After Earth, som får norgespremiere 14. juni, har med norske Kristofer Hivju som sikkerhetsvakt, samt Lennys datter Zoë Kravitz, britiske Sophie Okonedo fra Skin og 16 år gamle Isabelle Fuhrman fra The Hunger Games og undervurderte Orphan.
 

Les mer