Hopp til hovedinnhold
Emancipation will smith trailer apple tv plus oscar
Emancipation med Will Smith som slaven Peter (Apple TV+)

Emancipation kan bli ny Oscar-nominasjon for Will Smith – se trailer

Emancipation kommer i år som nytt Oscar-nominasjonshåp for Will Smith. Til tross for at han er utestengt fra seremoniene.

OPPDATERT: Her er første offisielle trailer for Emancipation. Les mer og se teaseren nedenfor.

– Jeg vil se på mine fiender i triumf…

Oscar-historiens største skandale noensinne, med Will Smith som klasker til Chris Rock på TV midt i utdelingen, er uheldig for mange. Blant annet for de andre vinnerne, som nesten er glemt, og for Academy Awards. Straffen er 10 års utestenging fra arrangementet.

Episoden er også lei for alle involverte i Will Smiths historiske thriller Emancipation, som ble filmet sommeren 2021 med Oscar-priser i kikkerten.

Will Smith kan fortsatt vinne Oscar-priser, men det vil være komisk om han igjen blir nominert. Det kan dog fort skje. I år er det ikke hard konkurranse i Academy Awards-kategorien for beste mannlige skuespiller. Will, Austin Butler, Brendan Fraser, Colin Farrell og Tom Cruise vil blir nominert? (Tenk at 60 år gamle Tom aldri har vunnet Oscar…)

Det ble annonsert at Apple TV+ utsetter premieren til 2023, grunnet rabalderet. Men nå setter de den opp på utvalgte kinoer 2. desember og slipper den på streaming 9. desember. I storfilmen spiller Will slaven som kalles Whipped Peter. Etter at slavehandlere nesten pisker ham i hjel, rømmer han fra en plantasje i Louisiana. Peter overlister de kaldblodige jegere til slaveeieren Fassel (Ben Foster). Mens han tar veien nordover, hvor han slutter seg til unionshæren.

Teaseren viser glimt fra starten av flukten, via imponerende bilder – delvis svart/hvitt – fra kinematografen Robert Richardson. Han har vunnet Oscar for JFK, The Aviator og Hugo. Regien er ved Antoine Fuqua (Training Day, Southpaw, The Equalizer).

Navnet til Will Smith dukker ikke opp før i siste halvdel av snutten.

Nedenfor ser du teaser for Emancipation – som bør få Frigjøring som norsk tittel.

I andre roller finner vi Steven Ogg (Westworld), Mustafa Shakir (Bushmaster i Marvel’s Luke Cage) og Jayson Warner Smith (The Walking Dead, The Vampire Diaries). Samt Grant Harvey (Animal Kingdom) og Michael Luwoye (Hamilton).


Les også: Chris Rock er lei av folk som spiller offer…


Emancipation baseres delvis på den sanne historien om slaven Gordon. I 1863 publiseres fotografier av hans nakne, kraftig piskede rygg over hele verdenen og gir avskaffelsesbevegelsen bevis på grusomhetene til amerikansk slaveri.

Filmen lages av Will Smiths selskap Overbrook Entertainment, og ble kjøpt opp av Apple TV+ etter heftige buderunder. Will Smith får 35 millioner dollar for rollen.

Selv om Netflix har forsøkt i årevis, ble Apple TV+ den første streameren til å vinne Oscar for beste film; CODA; med skuespillere med døvhet. Som en del av Oscar-kampanjen klarte Apple å få til en screening med Joe Biden og hans gjester i Det hvite hus.

Når det kommer til Emancipation, har tech-giganten trolig mange planer. De har allerede alliert seg med NAACP og hatt screening med Will Smith og medlemmer fra seks store afrikansk-amerikanske organisasjoner.

Blant annet Congressional Black Caucus; organisasjonen for svarte kongressmedlemmer. Det legger Oscar-gjengen merke til.


Apple TV+ har en av årets beste nye serier, som snart får sesong 2: 730.no anmelder Severance

Les mer